Monday, 27 October 2014

Jagalah sempadan - Kawan!

Dan akan ada waktu - waktu kita melanggar sempadan itu. Kita langgar, rempuh, tolak-jatuh. Sempadan - sempadan inilah yang membezakan kita manusia. Tinggi rendah nilainya.

Kawan, aku selesa begini. Begini lah aku, dan hidupku. Dan jalanku hanya satu, kerana Tuhanku. Aku bukan tak mahu ikut kau dulu, dengan cara hidup kau yang begitu. Tak mungkin. Aku tahu mana tempat ku, mana cara ku. Di sini kawan, di sini tempat aku. Di sinilah aku. 

Tapi lihatlah kawan, aku juga mampu. Saing - saing kamu, tak jauh mana pun kita sebenarnya. Bezanya aku tidak sanjung apa - apa yang kau perlu sanjung. Meletakkan tinggi dari Tuhan. Oh, aku tak perlu itu. Begini lah aku. Masih berdiri senyum.

Begini hidup aku.

Rezeki aku masih halal kawan, bukan rezeki kamu. Rezeki bawah meja, tepi meja, dalam meja, luar meja. Aku tak perlu meja - meja. Kalau ada, ada lah. Kalau tiada, maknanya Tuhan yang kata begitu. Aku terima kawan. Aku masih tersenyum. 

Lihatlah, aku tak megah dimana aku, tapi kau megah kawan, dengan kelilingmu, dengan gaya hidupmu. Aku tahu. Oh, tak mungkin aku mahu begitu kawan. 

Pilihan aku masih setuju kawan, masih yang satu. Masih begini, tak perlu itu. Kita bukan hidup untuk berlumba kawan. Kalau benar berlumba, tunjukkan aku mana garis akhirnya?

Kawan, senyumlah. Lihat wajahku kawan, aku masih mampu tersenyum. Lihat! 

Hoi, bangun kawan!
Hidup ini bukan milik kita kawan, milik Tuhan!


Jagalah sempadan!








Friday, 24 October 2014

Awal Muharram

Assalamualaikum.

Salam Jumaat Mubarakah Sayyidul Ayyan. Kehadiran tahun baru 1436h berbaki beberapa jam sahaja lagi. Berdoalah sebanyaknya selepas Asar petang ini moga Allah terima segala amalan kita dan mengampunkan dosa dan setiap zarah kesilapan kita sepanjang tahun ini. Usai Maghrib, berdoalah moga tahun baru jauh lebih baik berbanding tahun ini. Berdoalah agar kita menjadi lebih soleh/solehah, lebih baiik  dan terbaik dari tahun sebelum-sebelumnya. Doa senjata mukmin. Wallahualam.





Salam Maal Hijrah

-JAT-



Thursday, 23 October 2014

Sebab?

Ada waktu, apa yang aku pilih untuk lalui, tidak bersebab. Tiada. 
Aku putuskan untuk laluinya sahaja. Redah. 


Mungkin dalam melaluinya itu, aku akan jumpa sebabnya. 
Mungkin. 

Tapi kalau sebabnya aku tak jumpa, juga.

Bermakna. 
Ia. 
Memang. 
Tidak. 
Bersebab. 

Sebab aku pilih untuk melaluinya untuk berada di sana.
Dan bukan disini. 

Jadi jangan tanyalah kenapa aku tiada di sini. 
Kerana aku pilih untuk berada disana.

Sebab?





Wednesday, 15 October 2014

Bio Seleza Testimoni

Assalamualaikum.

Harini Jat nak share testimoni about our hot item in the market, Bio Seleza.. Rupanya ramai wanita di luar sana yang alami banyak masalah terumatanya masalah period, senggugut & juga keputihan..

Sayangkah anda pada Miss V? Satu-satunya mahkota wanita yang tiada ganti.. Duit boleh di cari, namun, kesihatan sukar di ganti..

Saya terpanggil untuk share beberapa testimoni Bio Seleza ni kerana saya juga wanita & pengguna :) Setelah hasil & testimoni yang kita dapat, why not kita kongsikan & selamatkan ramai wanita-wanita dan gadis-gadis di luar sana yang masih lagi leka pakai pad beracun (recycle paper)..

Testimoni 1


Testimoni 2


Testimoni 3


Testimoni 4

Testimoni 5


Testimoni 6

Testimoni 7


So amazing tak dengan Bio Seleza?
Rasa macam teringin tak nak guna? Rasa macam nak bertukar tak dari pad biasa kepada Bio Seleza?


Enjoy your menstrual and confinement without pain.. To order Bio Seleza sanitary pad contact me 





Sunday, 12 October 2014

How to wear PB

Cara nak pakai corset Premium Beautiful ni senang & simple je, cuma first time pakai agak susah sikit la sebab kita belum biasa lagi kan. Tapi bila dah masuk hari ke 2 atau ke 3, pemakaian Premium Beautiful menjadi semakin senang pada kebiasaannya.

So bagaimana cara yang betul pemakaian Premium Beautiful?
Untuk membatu, dibawah Jat list kan kaedah pemakaian Premium Beautiful yang betul :) 


STEP 1 : Long Girdle


Kita mulakan dengan cara pemakaian 'Long Girdle'

(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

Tips untuk senang pakai: untuk mudah pakai, kena bukak kaki besar sikitt, ala2 kekuda gitu...pastu joget2 & lompat2 sikit sambil nak pakai girdle ni ;) mula-mula memang rasa ketat sikit. Lama kelamaan pemakaian Premium Beautiful akan menjadi semakin mudah..

STEP 2 : Long Bra


Seterusnya, cara pemakaian 'Long Bra'

(1) Tundukkan padan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra

Tips untuk senang pakai: mula2 mmg susah sikit sbb long bra masa tu ketat lagi & kita pun tak biasakan. mayb kena ada someone yg kene tlg pinkan. tp masuk 2nd day xsampai 3minit da settle. hehe.. ni pengalaman saya laa kan ;)

STEP 3 : Waist Nipper


Dan yang terakhir, cara pemakaian 'Waist Nipper'
(1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2) Lekatkan kesemua cangkuk (patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa

Tips untuk senang pakai: Make sure bahagian tali yang kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita.


Jom sama-sama jadikan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL corset ni sebahagian dari rutin harian kita. 

It is good 4 your health and brings BEAUTY too ;)

Interested? contact me;

Love,





Friday, 3 October 2014

Berpantang Bersama PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum sahabat!

Korang tahu tak? Dalam masyarakat Melayu, wanita yang telah melahirkan harus menjalani proses berpantang. Sekiranya wanita tersebut melanggar pantang, mereka akan mengalami sakit-sakit sampingan. Tempoh berpantang lazimnya berlangsung selama empat puluh empat hari dikira dari hari mula bersalin.

Selama berpantang mereka diberi makan ubat-ubat tradisi dan bertungku. Selesai bertungku, si ibu akan menyapu perutnya dengan air limau yang dicampur dengan kapur sebelum memakai bengkung. Amalan berbengkung ini bertujuan untuk mengatasi perut buncit dan pinggul yang jatuh selepas bersalin di samping mengembalikan bentuk tubuh yg asal.

Zaman sekarang, tidak perlu lagi memenatkan diri untuk menyediakan ramuan bertungku dan berpantang tersebut.Hanya dengan pemakaian korset Premium Beautiful ialah satu kaedah yg digalakkan oleh wanita yg baru bersalin kerana ia membantu :

(a)Mengurangkan stretch-mark selepas melahirkan anak.

(b)Mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yg mengembang semasa mengandung dan merawat luka di dalam rahim atau di luar rahim. 

(c)Merapatkan semula tulang pinggul yg mengembang semasa proses bersalin 

(d)Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yg menarik 

(e)Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul2 dengan lancar. 

(g)Menyihatkan rahim dan memberi persediaan utk proses persenyawaan seterusnya 

(h) Meningkatkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat. 

(i) Memberikan kesan yang sangat pantas untuk sesiapa yang inginkan bentuk kembali asal dengan pantas


Pemakaian premium beautiful dapat membantu mengembalikan bentuk badan ke bentuk asal dengan lebih cepat. Ia juga dapat mengekalkan posisi yang baik terutama bagi ibu-ibu yang menyusu anak. Premium Beautiful bagus untuk menyokong tulang anda kerana selepas bersalin,berat tidak lagi ditanggung oleh tulang belakang anda. Selain itu, ia juga menyokong dan menguatkan kembali otot-otot abdomen yang lemah akibat regangan ketika mengandung.

FYI, waist nipper premium beautiful ini dapat mengecutkan peranakan, merampingan pinggang dan mengempiskan perot dgn CEPAT  berbanding dgn Bengkung Tradisional.

Berita gembira buat wanita bersalin secara pembedahan!!
Premium beautiful (PB) korset juga berguna untuk anda. Kerana korset ini mempunyai ciri-ciri khas iaitu bengkung mempunyai cangkuk yg kemas yg mmg boleh dipakai selepas pembedahan. 

If ada mommy-mommy yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh sms/whatsapp Jat ye.

Love,




Thursday, 2 October 2014

Cara-cara Untuk Mengukur Saiz Badan Kita


Premium Beautiful ni dibuat khas untuk semua orang.
Setiap orang mempunyai size badan yang berlainan

So dalam entry ni Jat nak ajar macam mana nak ukur size badan korang. Ramai yang tak tahu sebenarnya.. InsyaAllah, entry yang Jat share ni dapatlah kita guna bersama.

Kita ader 4 measurements. 
Measurement mesti dalam CM.



1. Measure your bust (dada / puncak).

2. Measure your underbust (bawah dada)

3. Measure your waist (pinggang)

 4. Last sekali measure your punggung.

Simple je.
Yang mana duduk luar KL ni, 
korang bagi measurement badan korang kat Jat and Jat akan dapatkan PB anda.
Nanti Jat akan bagi size corset yang sesuai dan selesa untuk tubuh badan korang.
Kalau korang rasa tak confident korang ukur dengan betol ke tak,
 no worries, Jat and business partner boleh datang tolong ukur kan.

So cepat2 la dapatkan set Premium Beautiful korang.
Harga berpatutan. very affordable.

I so accept cash , Credit card installment and Easy RHB monthly installement.


Hurry up get a special price from me. 
You will be surprised!!! :)
012-4219244
nhafizahmahazir@gmail.com





Wednesday, 1 October 2014

Tamar Cocoa satu FENOMENA !!!


Alhamdulillah...

Sejak akhir akhir ini, TAMAR COCOA memang menjadi FENOMENA. Ramai yang sudah beralih daripada MILO kepada TAMAR COCOA. Rasanya memang MasyaAllah Lazatnya... Malah rata-rata yang sudah mencuba menyatakan bahawa LEBIH SEDAP daripada milo. Maka, dengan kata lain, kita sudah berjaya MEMBOIKOT satu barangan ISRAEL iaitu NESTLE. InsyaAllah, ada ganjarannya di sisi Allah swt. 


Bila DEMAND melebihi supply, maka Tuan CEO kita Tn Syed Ageel sendiri turun padang bagi memenuhi keperluan pelanggan. Syabas!



Antara Tamar Cocoa yang sudah selamat sampai ke tangan tuan empunya. Dan sudah habis dijual. Tahniah kepada agen dan pelanggan saya.







Jika anda berminat untuk menjadi AGENT saya, boleh hubungi saya ya. 


Love,