Tuesday, 27 October 2015

Happy Birthday to Fiza Mahazir!


October 25th,
yeayy..
it's my birthday..!

For some people, they prefer not to reveal the real age, 
for me.. tak perlu hide kan umur :) Ia hanya sekadar angka..

Alhamdulillah,
I am proud of myself and for what i have become and achieved so far! 
:)

Feel blessed too,
being surrounded with beloved family,
especially my mak, my abah, my sisters, and brother,
my love (eh ada ke?) :)

I still have my friends who keep on supporting me,
my business partners who keep on counting on me,
Not to forget, i have mentors who keep on guiding me! :)

Here's some of the thoughtful wishes they made for me,
from insta & whatsapp :-





Thank you everyone for the warm wishes, prayers..
:)


THANK YOU AGAIN EVERYONE!



Love,
Fiza Mahazir


Tuesday, 20 October 2015

Tamar Cocoa : Minum Pon Boleh Dapat Duit

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ini saya nak perkenalkan rakan-rakan semua dengan satu minuman yang MasyaAllah sangat LAZAT dan SEDAP iaitu TAMAR COCOA keluaran syarikat Muslim AlHaddad Marketing.


Saya dapat tahu tentang minuman ni bila terbaca status di rakan FB. Nampak macam sedap dan lazat. Hati memang meronta nak sangat rasa sebab memang dok cari minuman alternatif menggantikan Milo. Jadi, beli 1 dulu sebagai permulaan. 

Balik bancuh bagi mak dan adik minum, rupanya mereka semua suka dengan kelazatan Tamar Cocoa ni. Tanpa buang masa, esok tu terus pergi stokis berhampiran restock lagi 10 packs. Sambil tanya macamana kalau nak buat bisnes dengan Tamar Cocoa ni. 

Sebab saya nampak satu PELUANG bisnes di sini. Kakak ni pon share antara kelebihan jadi ahli AlHaddad. Yang paling BEST...kita dapat komisen 70sen setiap kali membeli Tamar Cocoa. Guna sendiri pon boleh dapat duit. Ini yang syok nak beli produk AlHaddad lagi, lagi dan lagi...

 Ni antara kiraan bonus yang kita dapat dari sen-sen sampai la ke ribu-ribu



Ni bukti antara bonus-bonus yang di terima start dari awal saya buat bisnes. Bukan niat nak menunjuk @ riak. Maaf. Tiada sekelumit pon. Cuma nak tunjuk sebagai bukti. Tak kira siapa kita, apa background sekali pon. Biarpon surirumah, wanita bekerja, student, boleh menjana income dengan produk Tamar Cocoa.

Selain dari Tamar Cocoa, Al Haddad juga ada mengeluarkan produk lain seperti gambar di bawah.


Rata-rata yang mengamalkan Tamar Cocoa terdiri daripada kalangan ibu yang menyusu. Melalui bacaan di blog-blog, saya dapati banyak testimoni yang menyatakan Tamar Cocoa membantu menambahkan susu. 


[ KEAHLIAN AL HADDAD MUDAH DAN MURAH ]

Beli minimum 2 packs Tamar Cocoa : RM41.10 (packs pertama RM22, packs kedua RM19.10 (harga ahli))

LAYAK jadi ahli, kami berikan username dan password untuk mengesahkan keahlian anda.


NOTA : Belian pertama HENDAKLAH melalui POSLAJU. Belian seterusnya boleh dapatkan daripada stokis berdekatan. Senarai stokis terdekat akan di kongsikan kepada anda selepas berjaya daftar sebagai ahli.  


HARGA??

SMS/WHATSAPP/TELEGRAM

+60124219244


=========================
3 Bonus istimewa untuk AHLI :
=========================

√ Komisen Peribadi - pakai sendiri dapat komisen. cth : 1 pek TC : RM0.70

√ Komisen Rangkaian - ajak rakan jadi ahli daftar bersama rangkaian kita.Dapat lagi komisen.

√ Untung Runcit - Harga ahli TC : RM19.10, boleh jual pada harga : RM22 , dapat untung runcit RM3. 


BONUS TAMBAHAN

√  Link Senarai Stokis Terdekat

√  WhatsApp Support Group

  FB Support Group



ADA SOALAN?
Hubungi admin - Fiza Mahazir +60124219244 (sms/whatsapp/telegram)

Tips: Jika tak jumpa dalam wassap sila add code +60
cth : +6012-4219244


Saturday, 10 October 2015

Selepas 5 tahun....

Assalamualaikum.

"Selepas 5 tahun saya mencari alternatif Milo, saya terjumpa Tamar Cocoa.."

Saya memang suka minum Milo, minuman malt dan coklat panas. Kalau pergi Oldtown pasti saya akan order hot chocolate sebab sedap kan :) Sebelum ni saya tak pernah terjumpa alternatif Milo yang mampu menandinginya. Pernah rasa perasa coklat yang kakak bawa balik tapi rasanya serius out. Tak boleh nak selesa dengan tekak ni. Tapi sejak Gaza di serang teruk pada akhir tahun '2008', saya 'terpaksa' korbankan minuman kegemaran saya ini. Saya mula boikot produk Nestle. Sikit demi sikit saya mula tinggalkan. Salah satunya ialah produk Milo. Allahu. 

Menahan nafsu makan. Bagi saya itulah sekecil-kecil usaha. Saya mula mencari alternatif Milo. 

Ternyata bukan mudah. 
Bukan mudah menandingi minuman Milo dari segi kepekatan dan rasanya yang berkrim walau tidak di campur susu. Minuman yang kita dah minum sejak dulu lagi. Sejak kecil lagi. Yang paling saya tak puas hati adalah bancuhan kebanyakan minuman malt coklat tersangatlah cair. Bermacam jenama saya cuba sebagai alternatif Milo. Tiada yang berkenan.

Saya mencari dari tahun 2009. 

Sampailah tahun 2014!

SAMPAILAH SAYA TERJUMPA PASAL TAMAR COCOA DI WALL FACEBOOK SALAH SEORANG RAKAN. 
MUNGKIN ALLAH BERI SAYA JALAN PENYELESAIAN. BAGI TERBUKA HATI UNTUK BERTEMU MINUMAN NI.
BERSANGKA BAIKLAH.

Zapppp! terus saya pm (private massage) dia kat fb. Saya ambil masa sedikit untuk google. Tapi tak banyak info yang saya dapat. Hati meronta nak juga cuba. Terus contact.

Gabungan gula halus, krimer tanpa tenusu dan ektrak Tamar (Kurma) serta serbuk koko yang lazat dan berkhasiat, dengan piawaian IMP. 


Khasiat Kurma dan Koko

– Kurma dengan Zat besi sangat sesuai bagi orang yang mengalami masalah anemia (kekurangan sel darah merah). Malah wanita yang mengalami haid yang terlalu banyak setiap bulan juga memerlukan zat besi.

– Kandungan salasilat (sejenis zat yang menyerupai aspirin) dalam kurma boleh bertindak seperti ubat kerana ia mampu mencegah pembekuan darah dan juga bertindak sebagai anti keradangandan menurunkan tekanan darah

– Kaya dengan khasiat protein, serat, glukosa, vitamin A&C, sodium serta potassium

– Kurma membantu proses pembesaran, merangsang minda kanak-kanak serta perkembangan otak bayi 

– Koko apabila diampurkan dengan susu dan gula akan menjadi minuman yang berkhasiat

– Kesan Antioksida adalah diperolehi daripada kandungan polyphenois yang tinggi seperti flavanoids

– Koko meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan

– koko melambatkan proses penuaan

– membantu membanyakkan susu ibu (berdasarkan testimoni)


Alhamdulillah, selepas 5 tahun jumpa juga minuman malt yang memenuhi citarasa. Produk Muslim lagi. Korang yang selalu minum MILO memang kena cuba!

Mana nak beli? Boleh beli terus kepada saya sebab saya sebahagian ahli yang menjual Tamar Cocoa :) Penghantaran melalui poslaju ke seluruh negeri. Contact saya di talian ---> +60124219244 



Tamar Cocoa di jual dalam bentuk sachet dan juga serbuk. Harga RM22 sahaja.

P/S : Minuman coklat panas Cadburry pun sedap juga, antara kegemaran. Tapi, cadbury antara produk boikot juga. Jom beralih kepada alternatif iaitu Tamar Cocoa. :) 

Jangan lupa untuk kongsikan artikel ini supaya orang lain mendapat manfaat dan menyelesaikan masalah mereka dalam mencari alternatif Milo!


xoxo,
Fiza Mahazir



Thursday, 8 October 2015

Perfect morning with Mineral Coffee!

Assalamualaikum.

Hi all.

Harini jat nak share tentang Mineral Coffee lagi, a great combination for your breakfast. Lately ni memang kami terima terlalu banyak feedback @ testimonial dari customer. Dan itu juga jat tak sabar nak share dengan you all.

Benda baik mestilah share dengan semua kan.

Here, some latest testimonies for Mineral Coffee.














Cubalah. Whatsapp jat for order 012.4219244


xoxo,
Fiza Mahazir


Tuesday, 6 October 2015

Do you coffee lover?

Assalamualaikum.

Hi all.

Entry harini Jat nak share apa keistimewaan Mineral Coffee sehingga stok selalu je habis di stokis. Aicehhh! Sedap sangat ke kopi garam buluh ituww?? Apa special nya kopi garam buluh tu berbanding kopi-kopi jenama lain? Apa khasiat kopi garam buluh tu?

Haaaa...tudiaaaa! 

First jat nak tanya, do you coffee lover?

For me, awalnya dulu bukannya penggemar kopi. Sebarang kopi. Memang tak minum. Bila try minum air kotak kopi dutch lady tu ok, boleh ngam. Tapi yang tu saja minum. Then bila ada produk Mineral Coffee ni keluar ni pasaran. Saja try sebab ramai dok promote keistimewaan kopi ni. Salah satunya TIADA GULA, TIADA BAHAN PENGAWET & LESS CAFEIN.


Dan apa feedback dari customer yang kami terima? Here, some latest testimonies for Mineral Coffee.

Pada semua peminat coffee di waktu pagi, anda patut cuba Mineral Coffee. Aromanya yang harum Robusta Kopi pasti membuatkan anda rasa teruja.








Cubalah.. Whatsapp jat for order 012-4219244


xoxo,
Fiza Mahazir


Thursday, 1 October 2015

Perlindungan..

Assalamualaikum 

Dulu jat tak pernah pon terfikir nak ambil mana-mana insurans. Rasa macam habis duit je tetiap bulan weh. Tak berbaloi rasa ayik bayar banyak-banyak untuk sakit je. LOL. Kalau jalan-jalan kat mall, terjumpa agent-agent depa memang aku akan lari sebab tak suka. Tak pon aku akan cakap dah ada insurans. Sampai macam tu la tak suka nya aku kat insurans tu :P

Bayangkan lah paling cikai pon sebulan RM100++ lebih baik shopping beg baru ke shopping baju baru ke lepak-lepak dengan kawan ke. Lagi best makan kat tempat sedap-sedap weh. Banyak weh boleh buat dengan duit RM100++ tu, ada yg bayaq sampai RM400++.. Melayang duit macam tu saja.

And one day, ada seorang hamba Allah ni, dtg nak jumpa jat kt rumah. Actually masa tu bermacam-macam alasan la nak jumpa dia sebab memang tahu dia seorang agen insurans. Banyak kali juga dia arrange. Mungkin jodoh kami kuat, Allah nak buka mata, buka hati, buka minda kat jat yg betapa pentingnya insurans dalam kehidupan. Dan kakak ni pon tak pernah putus asa utk approach jat. 

Jat memang tahu banyak kebaikan bila kita ambik insurans ni tapi masa tu belum ada kesedaran. hahaha! 

Satu hari balik kerja, kami berjumpa di KFC, Padang Serai. Berborak-borak pasal kerja, bisnes, dan pasal insurans. Masa tu baru beberapa bulan lepas arwah adik meninggal. Kakak tu memang borak dari hati ke hati. Dia banyak buka minda jat betapa pentingnya ada insurans ni. Masa tu memang dia sentuh pasal sakit. Nauzubillah memang kita tak minta sakit tu datang tapi ujian dari Allah, bila-bila masa boleh jadi. Masa arwah adik sakit, ada kawannya datang. Cerita pasal insuran tapi nasi dah jadi bubur sebab dia dah pon sakit. So mana-mana agen isnurans pon, memang takkan bantu sebab kita dah sakit. Dari situ, hati mula menerima penting jugak insurans dalam life kita.

Dan masa tu juga, kakak ni 'sentuh' hati apa akan terjadi sekiranya dalam masa jat keluar mencari rezeki, jat kemalangan. Nauzubillah, dia tak mintak tapi dia buka minda untuk jat fikirkan. Masa tu jat masih pergi kerja, pergi bisnes naik motor saja. Belum lagi ada kereta. Orang naik moto ni memang risiko lagi besar berbanding kereta. Jat dah mula fikir mak, abah.. (T_T) 

Start dari tu, jat tekad. Registerkan takaful untuk diri sendiri. Soon, nak registerkan untuk adik pula. Rezeki lebih. boleh registerkan untuk satu family. Jat pilih Prudential BSN Takaful sebab dah tahu dah, takaful ni yang terbaik (selepas compare plan-plan dengan takaful company lain).

Kalau korang terdetik nak tau lagi banyak pasal takaful, lebih-lebih lagi PruBSN Takaful, boleh tanya dengan takaful consultant jat :-


Kak Maslina [ 012-560 5887 ]
Facebook : Masliena Abd Rahman


Serius, kak Mas memang sangat friendly dan membantu jat. Apa saja pertanyaan kita, semua kak Mas akan cuba bantu. Wallahi, jat tak menyesal langsung pilih dia sebagai takaful consultant jat.

Dan jat berbesar hati nak, kalau share Kak Mas dengan you all. :P Sama-sama ambil takaful dengan kak mas heheh. 


Terima kasih, sudi baca :)


xoxo,
Fiza Mahazir