Sunday, 5 February 2017

Tips Kurus & Sihat bersama Shake Me

Assalamualaikum & hai semua.

Siapa yang nak tips kurus & sihat?? Yang ni mesti geng-geng gigirl suka kan? Ye la, bagi kaum hawa kurus itu salah atu impian bagi mereka, Kurus bukan bermaksud kurus kering @ kurus keding tapi tapi tapi kurus yg ada shaping dan sihat.

So siapa yg nak kurus meti buat 9 benda ni & boleh amalkan tips ni :-

1) Jangan skip breakfast. Sebab breakfast adalah waktu makan yg paling afdal untuk makan banyak. Breakfast like a KING, gituwww.. 

2) Kurangkan portion nasi/karbo (nasi segenggam saja)

3) Lebih baik makan selalu dengan kuantiti sedikit berbanding makan sekali dalam kuantiti yang banyak.

4) Ambil lauk lebih banyak (protein/vege lebih takpe)

5) Periksa kandungan gula dalam makanan. Kurangkan manis dalam makanan, lebihkan manis dalam senyuman. gituww.

6) Banyakkan minum air kosong

7) Kurangkan makanan berminyak/bergoreng

8) Jangan lupa bersenam

9) Ambil dinner sebelum pukul 7pm (boleh gantikan dengan 1 sachet Shake Me)


shake_me_kedah

Pernah dengar produk Shake Me dari Sahajidah Haio?



Ini adalah info tentang Shake Me. Pilihan terbaik untuk membekalkan tenaga, menjaga kesihatan, membantu tumbesaran sihat & perlangsingan badan. Wow!

Walaupon ia masih baru, tapi kita received a good feedback. Memang bantu uols untuk loose weight.











Pakai Premium Beautiful + amalkan Shake Me ni memang hasil boleh bombastik macam Yana ni haa..

* Shake Me bantu pembakaran lemak. Ada yang makan macam biasa just ganti dinner dengan shake me pon boleh turun 1kg/week. If u disiplin + workout lagi senang u nak capai berat badan yang u idamkan.

* Shake Me ni sejenis protein. So jangan bancuh dengan air panas. Guna air sejuk shake2 je uols..

So marilah kita shake shake saja. 


Cara-cara pengambilan shake Me :-



Harga 1 box RM118 (20 sachet) Jat bagi offer FREE POSTAGE.

So cepat-cepat contact Jat ya untuk pembelian.






Thursday, 2 February 2017

Overseas Incentive Trip 2017 - Gold Coast, Australia



Ya Allah, tak sabar rasanya bila tengok official video yg SHOM buat ni kak?

Hakak debor rasa.. Rasa sama macam tahun 2014 dulu-dulu. Rasa debor yang nak sangat la qualify trip ni. Sebab masa hakak pergi 3 tahun lepas trip dgn SHOM ni, memang awesome sangat!

Dah baca entry sebelum ni? Boleh klik sini okay ----->

Gold Coast 2014

Gold Coast 2014 - Hotel Outrigger Surfers Paradise

Gold Coast 2014


Selamat membaca :)




Wednesday, 25 January 2017

TDC Utara | Training Class

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Alhamdulillah, kelas pertama untuk TDC Utara dah pon selesai dengan jayanya. Permulaan tahun yang baik. Jat di beri peluang oleh CDM Yong untuk jadi speaker. Sampaikan ilmu pada rakan-rakan kongi di utara ni. Nervous rasa happy ada, Sebab jat bukan seorang yang suka bercakap di depan & ada perasaan darah gemuruh sejak study lagi. Kiranya kalau kerja-kerja di belakang tabir, takde masalah. 

Tapi dengan keyakinan yg tinggi dan support yg kuat dari CDM Yong, Jat sahut cabaran, Walaupon banyak yang perlu diperbaiki, takpe :) Jat belajar sesuatu kan. Mana mungkin kita terus pandai kalau tak lalui peringkat demi peringkat.

So kelas kalini, Jat dan rakan kongsi yg setia bersama dari dulu iaitu DSM Kak Siti Norizam. Dan yang paling best, ada tetamu istimewa datang jugak iaitu DDM Olyn dari Melaka yang turut bagi sokongan pada kami team utara ni, Ada juga beberapa tips dan cerita yang di kongsikan oleh ex-senior engineer ni, Olyn cerita kan macamana beliau boleh buat keputusan dari Senior Engineer yang gajinya masa tu RM8000 turn to fulltime mumpreneur dgn income 5 angka. Hebat!!

Dan slot terakhir mestilah dari CDM Utara iaitu CDM Yong. Kongsikan beberapa tips yg tiptop untuk semua rakan kongsi. Best nya bila hadir setiap kelas ni bukan apa, Jat dapat ilmu yg berbeza, ilmu-ilmu baru, tip-tips baru. Direct teru meresap dalam jiwa, gituwww!






Alhamdulillah, kami bertiga masih lagi bersama :)

Tak lama lagi our company buka new trip ke Gold Coast. Ada yang nak join? Ada yang teringin nak pergi ramai-ramai secara percuma? Jat boleh share ilmu macamana nak pergi free trip bersama-sama SHOM.