Saturday, 28 January 2012

Motivasi Diri

assalamualaikum dan salam sejahtera !
apa aktiviti korang weekend ni yer?
today aku ada dinner company wehh...
fuuhhh...tema red black kot..
biasa la..chinese new year nak dekat dah...
ok la..kat sini aku nak share dgn korang pasal " Motivasi Diri "..
khas untuk anda dan jugak saya sendiri...
jom follow : - 

1) rancangkan dahulu apa yang perlu dibuat dan tetapkan matlamat.
2) senyumlah selalu kerana senyuman boleh menenangkan jiwa dan juga sebagai satu sedekah..senyum..x perlu kata apa2..
3) dapatkan rehat dan tidur yang secukupnya.
4) jangan membahayakan diri sendiri. sentiasa berwaspada dan berhati-hati ketika di mana jua. al-maklumlah..sekarang kan ramai pencuri, perogol, penyamun..
5) binalah persahabatan yang erat dan saling menyayangi. jalinkan ukhwah sesama islam.
6) sesekali hiburkan hati sendiri dengan melakukan aktiviti yang diminati.
7) tonjolkan penampilan diri yang menarik dan kemas. sesekali bergaya, apa salahnya kan..
8) kawal berat badan dan mejaga pemakanan yang seimbang. jangan terlebih makan. nanti obes pulokkk..
9) amalkan gaya hidup yang sihat.
10) lakukan pemeriksaan kesihatan menyeluruh bagi memastikan tahap kesihatan anda.


nota kaki : Amalkan gaya hidup yang sihat dengan pengawalan makanan yang berkhasiat. Berikanlah senyuman yang ikhlas agar insan lain turut tersenyum...

No comments:

Post a Comment