Monday, 29 April 2013

GLAM New Addition


Actually Jat supposed updated entry ni dah lama sangat.. but asik lupa je. So many events happening, alhamdullilah GLAM kini bertambah lagi CDM, bukan sorang, but 3 orang tau!! Syukur dan Bangga dengan kejayaan-kejayaan rakan kongsi! Meraikan kejayaan seseorang itu adalah untuk memberi inspirasi kepada diri kita n sahabat yg lain.. Why orang lain boleh mencapai kejayaan, tapi bukan kita? For me, jika kita mahukan sesuatu, insyallah kita boleh... Percaya pada diri, kerana Allah sentiasa disisi kita..


Entry ni credit to our mentor, Hanis Haizi...

First congratulation to CDM Nurul Aini Ismail berasal dari Kelantan di bawah pimpinan CDM Maisarah, beliau jadi CDM hari tu pada bulan November 2012. Congratz to Nurul atas usaha consistent for 1.5 years, akhirnya membuahkan hasil! Income CDM bulan pertama terus cecah RM30k!! Nurul asalnya bekerja di Tesco, bukan tukang jual ayam ye :P but as an executive with good pay, after 1 year berkecimpung dalam business under GLAM, she decided to do this business fulltime! Her network covers from Southern, Nothern and East Coast Malaysia! Nurul not only naik CDM seorang diri, but the next following month business partner beliau naik CDM pula! this is what you call win-win situation. 



Penyerahan handbag keramat..


next is CDM Roslida M Jani dari Terengganu merupakan anak didik CDM Nurul dan CDM Maisarah . I would say she is the FIRST CDM from Terengganu in our GLAM team. CDM Ida walaupun sudah mempunyai perniagaan sendiri, dan suami merupakan staff Petronas namun tidak menghalang beliau untuk active dan business all out. Dulu tak kenal sangat ida tengok seorang yang pendiam, but diam-diam pun diam-diam ubi berisi! 




and our latest addition to the Family , is CDM Mursyida Mohsin dari Kelantan. Terkejut bila dia bagi tahu hari tu, dia Sales Manager almost 5 bulan, even tho masa awal-awal beliau slow, dia tetap consistent, and now as a result her network very strong and stable. Not only in Klang Valley but the whole Malaysia
Now she is doing th business fulltime and enjoying her 5 figure income. :)


Alhamdullilah we are blessed to have them in our GLAM Family! We started our journey as a stranger, then become friends and successful business partners. 

Within 3 years of operation GLAM dah melahirkan almost 20 Crown Diamond Manager! Satu pencapaian yang sangat dibanggakan. InsyaAllah tahun ni kami akan target lebih ramai lagi CDM!! We gonna rock MUT 21!!! 

InsyaAllah bulan ni seorang lagi bakal CDM dilahirkan berasal dari Pahang.


No comments:

Post a Comment