Tips Kesihatan Ramadhan : Kepentingan Tidur Berkualiti

Salam Ramadhan ke-13 sahabat semua.. :)

Pada bulan Ramadhan dikatakan bulan yang mulia, umat islam digalakkan beramal dan bersedekah..
Sebab ganjarannya besar dan murah bagi mereka yang mengerjakannya..
Berpuasa, bersedekah, memperbanyakkan membaca ayat-ayat suci Al-Quran,  berzikir ke atas Allah & Nabi Muhammad S.A.W dan bersungguh-sungguh melaksanakan amal ibadah di sepanjang bulan Ramadhan..


Di bulan Ramadhan, kita selalu dapat lihat ramai pekerja yang masuk lewat ke pejabat.. Atas alasan tidak terjaga, letih, mengantuk, tidur lambat kerana terawih dan bersahur yang menyebabkan mereka seakan-akan lembap dan penat..

Jujur Jat katakan, memang kita akan rasa jugak keletihan itu jikalau tak cukup tidur, tidur lewat ataupun sukar tidur.. Badan akan menjadi kurang bertenaga dan lemah..

Namun, bila diperkenalkan dengan satu produk baru iaitu "Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)", bersyukur sangat kerana dapat membantu Jat mendapatkan tidur yang berkualiti..

Sebahagian daripada keistimewaan BVSM

Apa itu tidur berkualiti?
Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang mencukupi dan mendalam yang membolehkan seseorang itu segar sepanjang hari. Ini kerana dalam tempoh tidur yang berkualiti, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja pembaikan pada kerosakan dan penyakit dijalankan. Tidur yang berkualiti juga menguatkan minda dan kesedaran menjadikan kita lebih bertenaga dan mempunyai daya ingatan serta keupayaan belajar yang baik.


Dengan bertambahnya amalan di bulan yang mulia ini dan juga kerana bangun awal pagi untuk bersahur, kebanyakan masanya Jat akan merasa mengantuk dan letih apabila ke pejabat


Bagaimana BVSM membantu?
BVSM menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura positif dalam diri. Apabila pengaliran tenaga positif teraruh, badan akan mencapai tahap kesihatan yang sempurna serta menyeimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Keadaan ini yang akan menyebabkan kita bangun tidur dan mengharungi hari dengan lebih segar dan bertenaga, walaupun di bulan Ramadhan.


Anda berminat untuk mendapatkan tidur yang berkualitidan berupaya untuk melakukan tugas harian serta amal anda tanpa dibelenggu perasaan letih, dan tidak bermaya?

Bio Velocity Sleep Mate dapat membantu anda.. 

Untuk penerangan lanjut, sila hubungi saya:-

Nor Hafizah Mahazir (JAT)
012-4219244 ( wechat/whatsapp)
Email :nhafizahmahazir.gmail.com | FB : Nor Hafizah | IG : fyza_mahazir


No comments:

Post a Comment