Saturday, 1 March 2014

Gold Coast : Day 1 - Paradise Country Farm

Assalamualaikum..

Continue Day 1, we go to Paradise Country Farm.

Setiba di Airport Brisbane, ada bas yang menunggu untuk ke destinasi seterusnya. Perjalanan dari airport ke Gold Coast lebih kurang 30 minit. Cuaca di sana panas & kering. Waktu pagi dah macam waktu tengahari.


Took about 1 hour drive on motorway. Kat Malaysia kita panggil highway tapi di Aussie panggil motorway.


Out tourist guide, Terry from Malaysia


Each one of us were given a cap.


Map & travel guideline

Yeayyy!! Our team antara team yang sampai dulu. Haruslah posing dulu ye :)


Sampai di Paradise Country Farm dah tengahari, so kami lunch dulu. Ada chicken, fish n chips, ada steak. Serius memang sedap-sedap. And it's FREE :)




Lunch voucher 



Good Food. Yummyyy!
Don't worry, it i s all HALAL in the restaurant. 
They even displayed the HALAL Certificate from the Australian Islamic body.

After semua orang dah kenyang, we enjoyed a few shows. 



Mr Cowboy show we how to make a cup of tea the old-style. 


Masak air pon guna arang batu.


Hot TDC.


Fresh tea with old-style. Not bad :)


Second show, the horse & women cowboy. 


Tractor show! Ada game masa ni. Horse vs Tractor and the horse win!!


The next show is, mencabut bulu kambing biri-biri. Before ni memang tahu yang kambing biri-biri ada 1 jenis je, rupanya ada banyak jenis. So dapat lah tengok pelbagai jenis biri-biri.. Pengalaman baru tu.. :)


Sheep Shearing Show


Shaving activity. Mula-mula tengok rasa kesian..huhu! Tapi bila fikirkan balik, dah memang realiti hidup haiwan ni macamni kan.. Bulu biri-biri ni luar nampak kotor tapi kat dalam, cantik ,putih, bersih sangat. 


The Diamond Circle

And the last show, we moved to see Koala & Kanggaroo! yippieee.



Koala adalah binatang yang sangat pemalu dan sensitif. Dia jugak tak minum air, cuma makan daun untuk dapatkan air & tenaga. Daun ni pulak bukan semua tempat ada. Sangat limited. 


Bersama Kak Fiza & Koala.. Rasa excited sangat masa mula-mula nak pegang.. Koala jenis sensitif. Kena jaga dia macam baby. Ada cara nak dukung dan koala sangat pemalu. Bulunya nampak macam halus tapi keras dan kasar. Rasa berat jugak la dukung dia masa ni. Tips nak pegang Koala, relax & don't panic. 


Lepas ke Koala, Jat pergi ke kandang Kanggaroo pula.. Bersebelahan je.. Banyak jugak kanggaroo di situ. Risau juga nak pegang dia, sebab kaki nya panjang, kang di tendang, tak pasal-pasal.. Hahaha! So nak jinakkan dia, bagi makanan.. Confirm dia ok.. Rasa macam nak culik bawa balik seekor. LOL! 


Lepas settle semua, sesi berposing ramai-ramai. Best nya dapat melancong ramai-ramai sebab semuanya sekepala.. Memang enjoy habis. Masa kita bisnes kita all out, masa kita enjoy pon all out. Tak sempat nak fikir masalah pon. Semua tinggal di Malaysia. boleh gitu?


The best picture. Happy bila tengok TDC bersama-sama. 



Sporting & havoc. Masa ni tengah practise nak buat video clip :)


Fefeeling macam nak convocation je kan.. Cantik :)


Melompat ke bintang.. yipppiiee!


GLAMpreneurs ready to group photo.

Baru first day, Jat rasa happy sangat.. Alhamdulillah, bertuah rasa nya di pertemukan dengan bisnes & rakan-rakan bisnes yang sporting.. Dan bertuah rasa nya berada dalam kumpulan The Diamond Circle yang gila-gila & bersatu hati.


I'm GLAMpreneur. Live update at Paradise Country Farm, Gold Coast, Australia.

Now, balik ke hotel, check-in, bersihkan diri dan bersiap untuk dinner & aktiviti malam :) Our stay in Gold Coast was Outrigger Surfers Paradise Hotel a 5 star hotel. Wehuuuu! Seperti yang Jat maklumkan, trip ni memang fully sponsored trip bukan yang biasa-biasa punya ye. Everything special :)

To be continue, stay tuned yeah! 

Thanks all for reading :)



Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com


No comments:

Post a Comment