Premium Beautiful Dan Fibroid


APAKAH OVARIAN CYSTS?

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir/air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari. Ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya ia jarang memberikan simtom atau gejala.
Walaubagaimanapun, kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.
Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Follicular cysts adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah.SIAPA YANG BERISIKO?

Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi . Kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tidak complicated.
Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.

TANDA-TANDA ANDA MENGHIDAP OVARIAN CYSTS

Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:


 • Sakit perut
  • Rasa perut penuh dan tak selesa
  • Rasa berat pada ari-ari
  • Sukar atau kerap kencing
  • Sakit semasa hubungan seks
  • Muntah dan loya.

  Apakah Ketumbuhan Fibroid?
  Ketumbuhan fibroid ialah sejenis ketumbuhan yang berlaku pada dinding rahim, khususnya pada lapisan otot. Sebenarnya, rahim mempunyai tiga lapisan. Lapisan paling luar ialah lapisan yang nipis yang dinamakan serosa. Bahagian tengahnya ialah lapisan otot atau myometrium yang boleh mengembang dan membesar ketika seseorang wanita sedang hamil. Ketika kandungan dalam peringkat pelahiran sebelum bersalin, otot ini akan menguncup untuk mengeluarkan bayi dan setelah bersalin, otot ini akan kuncup dan pulih seperti sediakala.
  Walau bagaimanapun, ketumbuhan boleh berlaku pada lapisan otot ini, iaitu ketumbuhan yang mengandungi tisu-tisu otot bercampur dengan tisu berserat atau tisu penyambung. Lapisan paling dalam ialah lapisan endometrium. Lapisan ini sering berubah-ubah mengikut pusingan haid. Apabila seseorang wanita tidak hamil, maka sebahagian daripada lapisan endometrium akan luruh dan ia akan keluar bersama-sama dengan darah haid.
  Darah haid adalah campuran antara darah dengan tisu-tisu dan sel-sel dari lapisan endometrium, lendir serta kuman-kuman bakteria dan lain-lain. Biasanya, campuran ini dinamakan “darah kotor”. Sebenarnya, darah tidak akan menjadi 'kotor' sebelum ia keluar dan bercampur dengan bahan-bahan yang saya nyatakan tadi.  Gangguan Haid
  Saya telah nyatakan di atas, bahawa tanda yang paling biasa bagi ketumbuhan fibroid ialah gangguan haid dan di antara gangguan-gangguan yang boleh menjejaskan kesihatan ialah pendarahan yang banyak dan berpanjangan. Keadaan ini boleh menyebabkan kehilangan darah yang begitu banyak dan menyebabkan seseorang wanita itu mengalami kekurangan darah (anemia). Keadaan ini boleh membahayakan kesihatannya.
  Bagi wanita yang mengalami pendarahan yang banyak dan berketul-ketul pula, eloklah mereka diperiksa dan jika didapati menghidap penyakit fibroid, rawatannya ialah pembedahan. Walau bagaimanapun, gangguan haid jenis ini ialah sakit ketika haid (senggugut) dan juga haid yang tidak teratur dan hanya menitis sedikit-sedikit sahaja, dan tidak tentu waktunya. Setiap wanita, khususnya mereka yang berumur empat puluhan yang mengalami masalah gangguan haid, mestilah mendapatkan pemeriksaan dan rawatan dari doktor, khususnya doktor pakar sakit puan.   Masalah Ketidaksuburan Atau Kemandulan
  Fibroid boleh juga menimbulkan masalah ketidaksuburan atau kemandulan di kalangan wanita. Oleh itu, wanita yang lambat berkahwin ataupun setelah beberapa tahun kahwin dan tidak mendapat anak, perlulah mendapatkan pemeriksaan daripada doktor pakar untuk mengesan sama ada dia mengalami masalah ketumbuhan dalam rahim. Tidak semestinya semua wanita yang mengalami ketumbuhan fibroid tidak boleh mengandung kerana ramai juga wanita yang mempunyai fibroid dan masih boleh mengandung.
  Tetapi, di antara masalah-masalah yang boleh timbul akibat ketumbuhan fibroid terhadap kehamilan ialah ketumbuhan itu jika besar boleh menyebabkan keguguran ataupun kelahiran sebelum cukup bulan dan kadang-kala menimbulkan masalah kedudukan bayi yang tidak betul seperti songsang, melintang atau sebagainya.  Adakalanya ia menyekat kelahiran bayi kerana ketumbuhan itu terlalu besar dan tidak membolehkan kepala bayi turun ke rongga punggung. Wanita yang mengandung dengan fibroid kadangkala mengalami kesakitan kerana fibroid ini menjadi tegang dan tertekan. Di samping itu, ia mengalami proses perubahan yang dinamakan degenerasi. Inilah yang menyebabkan kesakitan bagi wanita yang mengandung dengan fibroid pada rahim.


  BAGAIMANA PREMIUM BEAUTIFUL DAPAT MEMBANTU ELAKKAN FIBROID??  Korset Premium Beautiful didatangkan khas dengan teknologi FIR (Far Infared Rays). Teknologi FIR yg terdapat pada Premium Beautiful adalah sgt baik utk memperbetulkan aliran darah, meningkatkan kadar motabolisme tubuh, memulihkan sistem pernafasan, mengeluarkan peluh asid, menghilangkan kesakitan pada tubuh, menghilangkan bau badan serta menghalang pembiakan sel kanser 
  APAKAH FAR INFRE RED RAYS (FIR)??


  FIR merupakan salah satu gelombang tenaga yang terdapat dalam sinaran matahari. FIRmempunyai kesan positif dan terbukti memberi manfaat kepada manusia.FIR diterima secara meluas sebagai terapi laternatif untuk pelbagai penyakit terutama KANSER

  Kesan FIR Ke Atas Rahim Dan Vagina Setiap Wanita

  • Membantu mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal 
  • Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim 
  • Membantu merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur 
  • Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan 
  • Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder) 
  • Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi 
  • Menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj, menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada suami. 
  • Membantu untuk mengecil/mengurangkan saiz cyst/fibroid.
  • Membantu melancarkan perjalan darah


    KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL BERBANDING KORSET LAIN   SUPERBRAND AWARDED


  KESAN PEMAKAIAN PREMIUM BEAUTIFUL  70% KESIHATAN + 30% KECANTIKAN = 
   100% KEYAKINAN

  Love,


  Nor Hafizah Mahazir,
  012-4219244 (whatsapp)
  Email : nhafizahmahazir@gmail.com

  No comments:

  Post a Comment