Wednesday, 25 February 2015

Kehebatan Gabungan 'Far Infrared' dan 'Premium Beautiful'


Ramai yang telah mengetahui tentang teknologi FIR (Far Infrared) didalam Premium Beautiful. Tapi Jat percaya ramai yang kurang faham tentang FIR ini dan bagai mana ia dapat membantu dengan memberikan kesan yang terbaik semasa kita memakai Premium Beautiful.


So hari ini Jat akan berkongsi sedikit tentang kehebatan teknologi 'Far Infrared' di dalam 'Premium Beautiful' korset.




Sebelum tu jom kita kenali dulu apa itu 'Far Infrared'


*Sorry ye post kali ini mungkin agak panjang sedikit dan sarat dengan 'terms' yang agak boring.. Hehehe 

'Far Infrared' atau gelombang 'Sinaran Merah Jauh' bukan la satu gelombang yang baru. Sedar atau tidak, badan kita sendiri turut menghasilkan Far Infrared ini. 50% daripada tenaga yang dihasilkan oleh badan sebenarnya adalah Far Infrared. 

Kalau nak lagi jelas, semasa kita demam badan menghasilkan FIR dan meningkatkan suhu badan kita. FIR yang dihasilkan oleh badan kita semasa kita demam berfungsi untuk membantu kita membunuh virus dan bakteria di dalam badan kita.

Adakah 'Far Infrared' ini selamat?


Ya, 'Far Infrared' ini adalah selamat! Ada sesetengah dari yang kita keliru tentang FIR ini dan mengatakan FIR ini sama seperti gelombang 'microwave'. FIR samasekali tidak sama dengan gelombang micro dan ianya selamat digunakan.

Darimana tenaga Far Infrared ini boleh didapati?

Sumber utama Far Infrared adalah dari matahari. 

"Far Infrared rays (FIR) are invisible and present in sunlight; they were discovered by a scientist named Sir William Herschel in 1800. His research led to the discovery that there were not only the known visible rays - red, orange, yellow, green, blue and violet – but there were also invisible rays later named Infrared."





Adakah Far Infrared ini akan merosakkan kulit kita?


Walaupun tenaga Far Infrared ini didapati dari matahari, ia tidak akan sama sekali merosakkan kulit kita dan menyebabkan kulit kita gelap (sunburn). Far Infrared berbeza dengan ultra violet (sinaran ungu) dan ianya selamat untuk kulit kita.


"Far Infrared rays are safe and beneficial rays from the sun. (J Cardiol.2008) Far infrared Rays Do Not cause sunburn and damage your skin & should not be confused with Ultraviolet Light which can cause sunburn and damage the skin."


Sebenarnya terdapat 3 jenis Infrared 'Near Infrared', 'Mid Infrared' dan 'Far Infrared'. Near Infrared menghasilkan gelombang yang pendek sekitar 0.76 sehingga 1.4 micron sahaja. Berbanding 'Far Infrared' yang menghasil kan gelombang lebih jauh sekitar 4 sehingga 20 microns. 


Gelombang yang jauh inilah yang dapat menembusi kulit kita dan membantu badan kita bertindak balas.





Bagaimana untuk kita rasa 'Far Infrared'?


Cara paling mudah untuk kita rasa 'Far Infrared' adalah melalui cahaya matahari. Cuba kita duduk diluar rumah ketika matahari baru terbit diwaktu pagi, kita dapat merasa haba yang dari cahaya matahari yang tidak terlalu panas dan selesa (rasa suam-suam). Cahaya awal matahari yang sampai kepada kita ini lah mengandungi 'Far Infrared' dan bagus untuk kesihatan kulit dan badan kita. 

Tetapi awas, cahaya terik matahari selalunya ketika matahari telah naik tinggi adalah bahaya untuk kulit kita dan boleh merosak kan kulit kita jika kita terdedah terlalu lama. 


Far Infrared dan 'Premium Beautiful'



Ok sekarang Jat nak kongsikan tentang Far Infrared dan 'Premium Beautiful'

Tahu tak 'Far Infrared' merupakan salah satu ciri premium yang terdapat hanya pada korset 'Premium Beautiful'

Melalui kajian dan inovasi, sinaran 'Far Infrared' telah disulam dan dimasukkan kedalam korset 'Premium Beautiful'. Far Infrared yang terdapat di dalam Premium Beautiful membantu untuk merangsang badan dan sel-sel didalam badan bertindak balas dengan Premium Beautiful.


Bagaimana Far Infrared berada didalam Premium Beautiful?

Jat percaya ramai yang akan bertanyakan soalan ni. 

Jwapannya adalah dengan menggunakan Bioceramic. FIR akan disimpan kedalam Bioceramic. Bioceramic akan dileburkan dan disuntik kedalam bebenang Premium Beautiful.

"Bio-Ceramic is a type of ceramic that emits/reflect Far Infrared Rays (FIR). This material is made up of a specific formula that in its raw form is created into a powder. The powder is transformed into a liquid mix that is then extruded into fibers. Bio-Ceramic fabric is woven with and then mixed with mineral oxides, like Silica Oxide (SiO2) and Aluminum Dioxide (Al2O3). This mixture also includes nano sized far infrared photocatalyst particles. These particles serve to emit far infrared Rays at temperatures that suit the human body. The nano sized far infrared and photocatalyst particles are mixed together with the fiber's raw materials during the production process. The fibres become more hydrophilic and comfortable to the skin"

Bagaimana Far Infrared bertindak balas kepada pemakai Premium Beautiful?


Far Infrared bertindak balas melalui 3 tindakan asas:

1. Membersihkan darah serta menukarkan darah yang berasid tinggi kepada darah yang beralkali lemah

2. Merangsang sel-sel yang kurang aktif didalam badan serta meningkatkan kadar metabolisma badan

3. Memperbaiki dan dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf dan menstabilkan organ-organ didalam badan.


FUNGSI FIR

FIR menembusi kulit

FIR in Premium Beautiful

Molekul bergetar lebih kuat

Lebih banyak tenaga digunakan
Lebih haba dihasilkan

Salur darah mengembang

Peredaran darah lebih lancar
Penghantaran nutrien dan pembuangan toksin lebih efisyen
Sel badan lebih aktif

PB FIR CikCida
BADAN JADI SIHAT, CERGAS dan CERDAS


Terlalu banyak kesan baik yang boleh dinikmati oleh tubuh badan kita melalui sinar Far Infrared ini. Teknologi yang digunakan oleh Premium Beautiful dapat membawakan FIR ini terus kepada badan kita. Dengan kata lain, tidak perlu kita untuk setiap pagi mencari sinaran FIR dari matahari.


Secara kesimpulannya tindak balas FIR keatas badan si pemakai Premium Beautiful dapat membantu badan dan sistem dalaman badan berfungsi/bertindak dengan dengan lebih sempurna. Sistem badan yang berfungsi dengan baik dapat mengelakkan dan mencegah badan kita dari pelbagai jenis penyakit. Jadi tidak hairan la bila dikatakan Premium Beautiful ini sebenarnya dicipta 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. 

"Kecantikan yang sebenar akan lahir dari badan yang sihat.."

Berminat untuk merasa sendiri kesan 'Far Infrared' di dalam Premium Beautiful? Jom Jat bantu anda.. Hubungi Jat sekarang! 





Tuesday, 10 February 2015

Motivated Song : Miley Cyrus - The Climb





THE CLIMB 


I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"
Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking
But I gotta keep trying
Gotta keep my handheld high
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb
The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going
And I, I got to be strong
Just keep pushing on
'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!
Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa

Saturday, 7 February 2015

Bawang Putih untuk kurus?


Hye!


Makan bawang putih boleh menguruskan? 
And we Asians do love to eat with our herbs kan.
Di antara herba yang kerap di gunakan ialah bawang putih kan??
Setiap masakan kita mesti masukkan bawang putih. Setuju?
And yes, it does makes the food tastes better.

By the way, kenapa Bawang Putih @ Garlic boleh membantu menurunkan berat badan?


Menurut artikel, saintis telah menemui bukti bahawa garlic mampu membantu mengelakkan kenaikan berat badan dan juga penurunan berat badan. Penemuan kesan positif garlic terhadap mengelakkan tekanan darah tinggi mengubat diabetis dan cirit-birit, mengurangkan risiko terkena serangan sakit jantung dan peningkatan sel kanser telah di buktikan.


Garlic juga mengandungi antioksidan yang kuat seperti antioksidan C dan E serta mineral selenium. 

Garlic juga di dapati menurunkan paras kolestrol LDL, iaitu 'kolestrol jahat' dan meningkatkan paras HDL 'kolestrol baik' . Sekiranya di amalkan pengambilan garlic selama 3 bulan berterusan, terdapat kesan positif pada diri iaitu penurunan kolestrol serta pencairan darah beku di sepanjang pembuluh darah yang boleh mengakibatkan serangan jantung dan strok.

Sekarang, zaman moden garlic di cipta berbentuk kapsul. Lebih mudah untuk di makan & di bawa ke mana saja.. Sejak Set Kurus Bajet diperkenalkan dan testimoni-testimoni banyak yang dah keluar di google dan instagram, sangat lariisss la garlic tablet ni.. Ramai dah mencuba.. Di tambahi dengan BV Alfalfa dan Mineral Coffee, maka tidak mustahil dalam masa 3 bulan, impian anda untuk menurunkan berat badan menjadi kenyataan. 


Tak percaya??
Tengok je #setbajetkurus dalam instagram, pasti anda teruja! 
Jom sama-sama ambil peluang.. 




Wednesday, 4 February 2015

Berpantang Bersama PREMIUM BEAUTIFUL.



Proses bersalin membuatkan tubuh ibu tidak seimbang. Kehilangan darah semasa bersalin membuat badan menjadi sejuk. Dikatakan pantang-larang Melayu, sekiranya diamal secara lengkap, iaitu mengurut, berbengkung, mematuhi larangan makanan, serta mengambil jamu dan herba, mujarab untuk mengembalikan tubuh badan wanita kepada keadaan sihat dan juga dapat mengimbangkan kembali elemen dalam badan.Dikatakan wanita yang rajin berpantang dijamin akan mendapatkan kembali potongan badan yang asal, menjadi sihat dan cergas seperti sedia kala, kelihatan jelita.


Kini, wanita melayu di bandar tidak dapat melakukan kesemua amalan pantang sebab tiada keluarga di sisi dan makcik2 yang pakar dalam bidang mengurut, bertungku makin kurang berbeza dengan kehidupan masyarakat di kampung.



BENGKUNG TRADISIONAL

1. Tak selesa 
2. Nak kena ada orang tolong kita lilitkan bengkung
3. Panas
4. Susah nak susukan anak
5. Stretchmark tak hilang
6. Luka episiotomy lambat baik sebab badan asyik berpeluh


KELEBIHAN BENGKUNG PREMIUM BEAUTIFUL BERBANDING BENGKUNG TRADISIONAL

  • Lebih senang nak pakai 
  • Tak perlu tanggalkan bengkung untuk membuang air besar atau kecil
  • Tak perlu pakai ramuan2 tradisional di perut hanya pakai bengkung PREMIUM BEAUTIFUL yang di sulami FIR yang dapat membantu menyembuhkan luka dalaman, angkat rahim, kecutkan rahim dan kempiskan perut.
  • Boleh berbengkung lebih lama dengan PREMIUM BEAUTIFUL ..kalau yang tradisioanal dah tak selesa pakai kalau dah ramuan yang di tampal kat perut jadi kering atau terlalu banyak pergerakan akan menyebabkan bengkung tu jadi longgar
  • Senang nak cuci..just rendam 10 minit bilas dan sidai kat bawah kipas 3-4 jam dah boleh kering
  • Selain untuk kegunaan si ibu tgh pantang ianya juga boleh di gunakan untuk merawat baby yang kena Jaundis atau kuning. Hanya balut /letak baby di atas bengkung PREMIUM BEAUTIFUL untuk beberapa jam sehari ..insyaALLAH akan hilang kuningnya.
  • Banyakkan pengeluaran susu ibu



KEBAIKAN BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

  • Mempercepatkan dan melancarkan pengeluaran darah kotor
  • Mengempiskan perut dan melangsingkan badan
  • Membantu pembentukan semula payudara
  • Mengurangkan dan seterusnya menghilangkan stretch mark
  • Menurunkan berat badan dengan cepat
  • Merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa process bersalin.
  • Mengecutkan rahim dan membetulkan kedudukan rahim
  • Menyembuhkan luka dengan lebih cepat
  • Meningkatkan metabolisma ibu-ibu bersalin
  • Memperbanyakkan pengeluaran susu ibu
  • Lebih selesa dan tidak menyakitkan
  • Postur badan menjadi tegak, justeru, membantu tulang belakang.
  • Melegakan sakit pinggang, sendi & sakit lutut
  • Menghilangkan kelesuan & muka pucat
  • Tidak panas dan Tidak gatal
  • Senang dipakai dan dibuka bila-bila masa
  • Warranty seumur hidup, boleh pakai sampai bila-bila



Jika anda telah memilikinya, hargailah manakala jika belum, anda membuat keputusan yang hebat untuk memlihnya. Jika hendak dibandingkan harga dengan tawaran kelebihan Premium Beautiful ini, corset ini merupakan harga mampu milik. Carilah korset lain di pasaran yang menawarkan teknologi Far Infra Red (F.I.R) rays ini, ternyata Korset Premium Beautiful ini alah membeli menang memakai. I love my Premium Beautiful.



your trust agent!





Tuesday, 3 February 2015

Earn first income up to RM4750 + FREE holiday to Bangkok




Adakah anda : -
  • Perlukan extra income, dan mencari peluang perniagaan?
  • Sudah mencuba pelbagai jenis bisnes,  tapi selalu gagal kerana tiada guidance dan mentor?
  • Ingin online-based business kerana mahu meluangkan lebih masa bersama keluarga?
  • Sudah penat bekerja, dan mahu buat persediaan untuk PENCEN MUDA?
  • Mahu melangsaikan hutang tanpa menjejaskan duit poket/duit gaji?
  • Bakal pengantin yang mahu kumpul duit kahwin?
  • Suka melancong dengan team & secara PERCUMA?
  • Mahu tunaikan hasrat ibubapa atau anda sendiri ke tanah suci?



Tahniah...!!!
Mungkin ini peluang yang anda cari..

Dengan Premium Beautiful Business, anda :-
  • Mampu menjana extra income bermula dari RM4750
  • Dapat satu set Premium Beautiful Corset Percuma untuk anda pakai..
  • Hanya keluarkan modal SEKALI sahaja seumur hiudp.
  • Di beri tunjuk ajar @ personal coaching tentang selok-belok bisnes secara PERCUMA. 1-1 coaching session.
  • Hanya luangkan masa minimum 2 jam setiap hari untuk buat bisnes.
  • Boleh berbisnes ANYTIME & ANYWHERE asalkan ada internet connection.



This is me (tudung purple) with mentor.. Masa ni tahun 2012.. 
On my first meeting as Premium Beautiiful Agent.


And this is me 2 years later, receiving extra income 4 figures.. Ini bukan harapan saya tapi ia satu hadiah di atas usaha selama ini. This business has change my life. Alhamdulillah.


My first trip with fully sponsored by company, Gold Coast Australia.


Jika anda impikan sebuah bisnes yang bukan sahaja menaikkan taraf hidup dan ekonomi keluarga, malah merubah hidup anda menjadi lebih baik dan positif, jangan segan silu.. Contact la saya.

Book your appointment with me.