Wednesday, 8 February 2012

Bussiness in Happiness !

Assalammualaikum...
saya nak share dgn uols semua...
Alhamdulillah, sepanjang tempoh saya join this group (PB), rasanya dalam 2 bulan mcmtu la...
saya rasa mcm hepy...sebab dapat ilmu yg sgt bnyk...just follow leader..
simple right?
so apa yg uols nak tggu lagi...ilmu dah ade..just take it je...
sangat senang like a ABC...
memang kita yang merancang tapi ALLAH yang tentukan...kita kena tahu bahawa ALLAH tak pernah melarang umatnya untuk mencari rezeki tetapi biarlah yang halal dan tahu batasnya...
kenapa orang cina kebanyakkan berniaga?? sebab mereka tahu, dengan berniaga kita boleh dapat untung banyak...tapi kenapa orang melayu tak mahu ikut? sebab orang melayu kebanyakkan takut nak menanggung risiko...it is normal in business...hidup ini ibarat roda..kadang2 di atas kdg2 di bawah..
bangun jatuhnya seseorang adalah atas kehendak dirinya sendiri...sampai bila nak makan gaji je kan...
komitmen semakin tinggi tapi kita?
pernah tak kita kaji diri kita sendiri...dimana tahap kedudukan kita...cukup ke gaji kita selama ni?cukup ke nak balas jasa parents kita, cukup ke untuk adik2 kita, cukup ke untuk keperluan harian kita?
kadang2 pancit jugak kan sebelum hujung bulan..
tapi sekarang tak perlu risau sebab every 10hb bonus masukkkk.... ^^

Dari sini lah saya dapat belajar apa itu usaha, keberanian, semangat, teamwork, bantu-membantu...
best kan...so kawan2..apa tunggu lagi..sapa2 yang nak cari duit lebih, nak bantu parents, nak bantu family, nak bantu suami, nak bantu untuk mengubah kehidupan sendiri, ni lah rahsianya...
saya boleh share tips mcmana...orang lain tak mampu untuk mengubah nasib hidup kita, melainkan empunya diri...Renung2kan dan selamat beramal... ^^





nunyte all...any info please contact me...
"SHARING IS CARING"

No comments:

Post a Comment