Friday, 30 March 2012

Premium Beautiful tingkatkan kadar metabolisma

Uols percaya tak Premium Beautiful korset dapat meningkatkan kadar metabolisma tubuh kita? Premium Beautiful korset ada Far Infrared Red Rays (F.I.R) yang boleh menembusi kulit sehingga 3 inci kedalam badan. F.I.R boleh mengaktifkan sel, mengembangkan kapilari darah, melancarkan perjalanan darah dan membuang toksik yang terkumpul...


So many people yang nak kurus badan tapi susah sangat .... u know why? becoz kadar metabolisma tubuh diorang tu slow...makan berdiet macamana sekalipon, berat badan tetap naik, and susah sangat nak turunkan berat...Compared dengan orang kurus, yang makan banyak tapi tetap kurus, takde pon makin gemukss...sebab metabolisma orang kurus ni tinggi.....


Metabolisma ni senang cerita "kadar dimana tubuh menggunakan tenaga daripada makanan dan minuman yang kita ambil... "

Kalau kadar metabolisma normal maknanya jumlah tenaga yang kita guna sama dengan jumlah kalori yang kita makan/minum ...so, berat maintain...

Kalo kadar metabolisma rendah, penggunaan tenaga rendah dari jumlah kalori yang di ambil, so, lebihan tenaga disimpan sebagai lemak..makin gemuk lah orang tu...

Sebaliknya kalo kadar metabolisma tinggi, makan banyak mana pon tetap kurus sebab kalori cepat je habis...


Keperluan tenaga dalam "kalori" mengikut jantina, umur, dan gaya hidup yang berbeza

Masalahnya, populasi zaman sekarang ini ramai yang metabolisma rendah..yelah, selain makanan berlemak, zaman sekarang ramai orang kerja ofis, tak banyak keluar peluh, lagi gaya hidup tak aktif.....


uumm...macamana nak naikkan kadar metabolisma.. ??

1- Mestilah exercise, ni memang semua orang dah tahu kan.. so tak payah nak cerita panjang..
2- Elakkan diet yang terkandung 'refined sugar' atau gula sukrosa dari sirap jagung...


3- Banayakkan makan sayuran mentah....sebabnya sayur ini susah nak hadam, so lebih banyak tenaga di bakar nak hadam sayur ni...
4- Minuman berkafein macam teh hijau dan kopi boleh tingkatkan metabolisma...tapi elakkan minuman tin berkabonat walaupon ada kafein tapi banyak juga gulanya....



Kalau semua cara kat atas dah ikut, InsyaAllah boleh naikkan kadar metabolisma and lose weight...but you must be realistic..Jangan target nak kurus cepat2, takut cepat putus asa...

Selain itu, pakailah set Premium Beautiful Corset 8jam sehari...Memang berkesan untuk naikkan kadar metabolisma dan menguruskan badan.. Dan memang terbaik untuk body shaping and cutting yang cantik.. dah banyak testimoni pemakai korset yang berjaya kurangkan berat badan dan mengembalikan body shape yang seksi selepas memakai Premium Beautiful..


Selamat Mencuba !

 Call now for Free Consultation & Fitting : 

Fiza/Jat
013-4116265
feeza_funky@yahoo.com

No comments:

Post a Comment