Tuesday, 7 August 2012

IFTAR 2012 | Kesayangan saya..

Assalamualaikum uols...
Entry harini Jat nak share dengan uols cerita di sebalik kami berbuka puasa semalam.. Lawak ada sedih pon ada... Ye la, kami terpaksa berbuka di tepi tangga dulu sebab tempat full.. Tempat tu memang hot n menjadi tumpuan ye.. Sebab nasi beriani di situ sangat sedap !!! Al maklumlah semalam kan hari Nuzul Al-Quran, so area penang memang cuti, so orang ramai tak lepaskan peluang untuk shopping raya bersama keluarga...

Dengan berbekalkan agar2, air mineral dan coklat, berbuka puasa la kami di tepi tangga.. HAHAHA ! Biarpon ada juga manusia2 yang tengok tapi kami peduli hape.. Pengalaman itu best ! Kami hade.. Kau hade?? 
MUAHAHAH~


sumber Pakcik Google.

Ini adalah salah satu rangkaian Restoren Kapitan yang ada di Pulau Pinang.. Dibuka 24 jam dan menyediakan  nasi kandar dengan berbagai pilihan lauk.. Seperti Restoren Kapitan yang lain juga, ia menyediakan berbagai menu india seperti tandoori, kebab, capati, roti canai,, mee, bihun, nasi beriani, dan macam-macam lagi yang aku tak pernah makan n tengok pon ada..

sumber Pakcik Google.
Set tandoori dengan garlic nan.. Yang ni bestttt

sumber Pakcik Google.
Nasi Milani.. Mamak pon guna nama Itali.. Nasi beriyani bersama ayam ( sprti ayam panggang ) di tuang sos butter.. Nasi sedap, ayam pon sedap !

Inaz & Sha

Kak Liza & Jat

Selesai makan, terus ke Jusco Perda ( berdekatan je ).. Pergi redeem barang kat The Body Shop, then window shopping... Banyak barang yang cantik-cantik n sale tapi belom ada yang berkenan di hati.. T_T

Masa on da way nak balik, kami singgah di Key's Char Koey Teaw, untuk mengisi perut untuk kali kedua.. hohohoh ! 


Seronok sangat dapat hang out bersama kesayangan..  thanx korang ! 

No comments:

Post a Comment