Tuesday, 23 October 2012

New Distribution Orientation (NDO) di GLAM

Alhamdulillah, selesai sudah kelas NDO ( New Distribution Orientation ) di GLAM pada Ahad lepas.. NDO ni khas untuk bantu new partners untuk lebih jelas dengan hala tuju dalam biznes.. Yang dah senior pun ini lah masa untuk belajar cara nak guide their own biz partners.. Proses belajar ka tak pernah berhenti.. Tu kena belajar sampai ke negeri China... ;)

Rasa bertuah sangat-sangat coz Jat & rakan2 berada dalam Green Leaders Group ni, sangat2 pentingkan ilmu & provide FREE training.. Kalau buat biznes tanpa ilmu & buat suka hati je, confirm la tak kan menjadi kan..

So kami nak berjaya macam Hanis Haizi, so just follow cara yang Hanis lakukan.. Simple kan, takyah pening2 fikir own strategi.. Hanis hanya ambil masa 2 tahun u
ntuk mencapai income 6 angka.. Kalau fikir logik macam tak percaya, tapi bila tengok bukti, memang BOLEH!!  Income 6 angka ni hanya CEO je kot boleh capai & tak semua ada peluang untuk jadi CEO.. LOL~

 

Seronok bila dapat luangkan masa and berikan peluang sikit untuk diri mencuba sesuatu yang dapat mengubah taraf hidup kita.. Kadang-kadang kita terlalu fokus pada masalah sehinggakan peluang yang lalu depan mata pon kita tak nampak... 

As i mention earlier, biznes ni kita buat based on TEAMWORK, sebab tu biznes lagi mudah dan senang.. That is why our leaders decided untuk buat EBM ( Exclusive Business Meeting ) ni, supaya memudahkan biznes partner yang baru nak memulakan perniagaan.. And the most important thing, mereka dapat ILMU macam mana nak UPGRADE INCOME and UPGRADE THEIR LIFE...

Barisan speaker yang hebat.. Mereka dari background yang berbeza iaitu surirumah, ex banker, seorang guru, ex engineer IT..

Syukur sebab Jat dapat kenal dengan bisnes ni dalam usia yang muda.. Bayangkan bila kita di apit dengan orang-orang yang dah berjaya.. Matlamat semakin jelas dan aura semakin membara.. Selalunya kita buat seoarang diri kan, tapi dalam GLAM kita buat secara teamwork.. Best sangat2 sebab mereka ni la ibu kepada kita, guru yang tak pernah jemu memberi ilmu dan tunjuk ajar, mentor kepada kita yang sentiasa memberi strategi-strategi yang bernas, pakar motivasi yang sentiasa memberi nasihat dan kata-kata semangat, serta kawan-kawan yang sentiasa positif...



Without knowledge, it is not easy for us to move forward.. Macamana leader Jat Hanis Haizi mencapai income 6 angka?? Bila adanya ILMU, kita dapat memperolehi semua tu.. Same goes with us, kalau nak capai impian, kena lah ada ilmu.. Sebab tujuan itulah GLAM ditubuhkan.. membantu memberikan ilmu kepada semua bakal-bakal jutawan Premium Beautiful.. 



Teringat kata-kata CDM Hanis Haizi masa EBM haritu, " Apa salahnya kita berkorban masa, wang, tenaga dalam 2 hingga 3 tahun untuk capai kepuasan hidup kita..Keluar dari kepompong 'selesa' untuk dapatkan kehidupan yang lebih selesa".. Memang tak salah kan! Lagipun pengorbanan yang kita buat sekarang ni bukan sahaja untuk diri kita, tetapi untuk keluarga kita jugak..

Anyone yang nak tahu lebih lanjut about this business, call or sms Jat.. i will share with u.. ;)

Love,
Nor Hafizah Mahazir, 
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | UTARA

No comments:

Post a Comment