Fakta tentang Obesiti di Malaysia...


Pernahkah anda cuba menguruskan badan? Berapa kilogramkah yang anda ingin turunkan? Adakah kaedah yang anda gunakan sebelum ini berkesan dan berkekalan?

90% cubaan untuk menguruskan badan GAGAL.. Mengapa??

Ini adalah faktor-faktor mengapa kita gagal menguruskan badan :-

-Berlapar-
Apabila kita berlapar dengan tidak mengambil makanan, tubuh kita takan kekurangan air dan nutrien.. Otot juga akan mengecut dan boleh menurunkan kadar metabolisma.. Apabila kadar metabolisma menurun, kita akan semakin susah untuk menurunkan berat badan..

-Ambil pil pelangsingan-
Kesan dari pengambilan pil pelangsingan adalah selera makan langsung hilang, loya, pening-pening, jika tersalah ambil, kesihatan terjejas.. Terdapat juga kes-kes dimana pil pelangsingan yang mengandungi bahan kimia terlarang yang boleh menyebabkan MAUT !

-Makan buah-buahan saja-
Kesannya, badan menjadi kurang bertenaga kerana nutrisi tidak lengkap dan seimbang..

:: Mengapakah anda ingin menurunkan berat badan anda?

:: Adakah untuk kelihatan cantik atau macho?

:: Atau sekadar untuk menambahkan tahap kesihatan anda?

:: Atau sebagai ikhtiar untuk mendapatkan cahaya mata?

:: Adakah anda akan merasa sangat kecewa sekiranya anda gagal menngurangkan berat badan?

JANGAN RISAU !!
Kami akan membantu anda menguruskan berat badan dengan cara yang selamat..


SENARIO OBESITI DI MALAYSIA


Adakah anda termasuk dalam statistik di atas? Berdasarkan statistik di atas boleh dikatakan 1 hari 4 warganegara Malaysia adalah obes atau gemuk.. Penyebab utama yang menyumbang kepada perkara ini tidak lain tidak bukan disebabkan oleh negara kita  kaya dengan pelbagai jenis makanan yang lazat dan enak TETAPI mengandungi nilai kalori yang tinggi.. ( Nasi Lemak, Nasi Goreng, Teh Tarik, Roti Canai, Sate, Nasi Dagang, Lemang, Masak Lemak Cili Api dan sebagainya.. ) Adakah anda boleh mengelak dari memakan makanan-makanan ini? Mungkin anda boleh, tapi tak ramai yang mampu menahan dengan godaan kelazatan makanan-makanan ini..

Oleh itu, terciptalah satu korset kesihatan Premium Beautiful dimana ia 70% kesihatan dan 30% kecantikan.. Just pakai secara konsiten 8jam sehari, anda dapat mengurangkan berat badan malahan dapat membantu dari segi kesihatan.. Premium Beautiful terbukti berkesan... Dapatkan segera !!!

Say NO to diet, 
Say NO to pills, 
Say NO to slimming centre

but 

Say YES to PREMIUM BEAUTIFUL.. ;)


For more info & details, contact me TODAY!!!

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | UTARA

No comments:

Post a Comment