Apa itu Garam Buluh?


Garam merupakan penarik toksid / asid / racun dalam darah atau tubuh. Garam juga mampu seimbangkan balik sistem tubuh kita dan merupakan Sunnah Nabi.
Apa itu Garam Biasa?

- Garam biasa adalah garam harian yang biasa kita gunakan untuk memasak. Yang mana garam ini boleh dapati di mana-mana store Giant, Tesco ataupun kedai runcit.Apa itu Garam Buluh?

- Garam buluh ialah garam laut yang dikeringkan secara semula jadi oleh matahari dan di bakar di dalam buluh secara berulang-ulang dengan menggunakan proses tertentu untuk membuang toksin & kesan pencemaran serta bertujuan meningkatkan kandungan mineral dalam garam.Kaedah ini menyebabkan garam ini lebur bak lava dan membolehkan ia menyerap mineral yang terkandung di dalam buluh. Kaedah pembakaran ini berjaya membuatkan garam biasa bertukar sifat asid kepada sifat alkali. Malah, yang paling penting garam buluh mengandungi lebih 76 mineral penting yang diperlukan oleh sistem imunisasi badan. 


Buluh yang terdapat di Korea dan Jepun mempunyai kadar mineral yang tinggi. Malah, ia turut mempunyai daya ketahanan yang sangat baik terutama menghadapi musim salji dan cuaca panas yang begitu ekstrim. 


Garam Buluh membantu mengurangkan pelbagai jenis penyakitApa KEBAIKAN Garam Buluh ini?

Garam buluh pula bersifat Alkali sebagai agen anti-pengoksidaan di dalam badan, membantu meningkatkan kandungan mineral di dalam badan dan membantu penyerapan zat-zat mineral di dalam badan. Tambahan pula garam buluh tinggi dengan kandungan Magnesium (Magnesium sangat bagus untuk badan) beserta dengan 80 jenis mineral baik untuk badan manusia (Mengikut laporan makmal).


Selain itu, garam buluh juga boleh;


  • Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
  • Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, 
  • Meningkatkan daya pemulihan badan.


Garam Buluh Siapa yang patut minum Garam Buluh?

Boleh di gunakan pada semua peringkat umur, boleh digunakan untuk mencegah dari mendapat penyakit. Mencegah itu lebih baik daripada mengubati. Berdasarkan dari testimoni pengguna, garam buluh paling sesuai untuk Pesakit Diabetes, Darah Tinggi, Batu Karang, Masalah Usus, Masalah Buah Pinggang, Migrain dan lain-lain.


Dari fail testimoni pengguna


KES 1: Azizah Ibrahim, 60, Skudai, Johor Bahru. 

Sejak mengetahui saya menghidap kencing manis tahun lalu, saya terlambat mendapatkan rawatan pakar untuk merawat penyakit ini. Pelbagai makanan tambahan dan ubat-ubatan tradisional diambil untuk mengurangkan penyakit ini sehingga menyukarkan saya untuk berjalan. 
Doktor memberitahu jika saya tidak mengamalkan diet yang seimbang, berkemungkinan kaki saya akan menjadi bengkak akibat kandungan gula yang tinggi dalam badan. 
Saudara-mara mencadangkan saya mencuba garam buluh untuk membantu mengurangkan penyakit kencing manis yang saya alami. 
Saya campurkan garam buluh bersama air suam dan sapukan pada bahagian kaki yang bengkak. 
Saya turut mengamalkan meminum air bersama campuran garam buluh pada setiap pagi dan sebelum tidur. 
Kini, saya tidak lagi menggunakan garam biasa dalam masakan, saya hanya gantikan dengan garam buluh. 
Alhamdulillah, dengan izin Allah, selepas setahun mengamalkannya, luka dan bengkak kencing manis pada kaki saya semakin mengecut dan syukur kerana kesan tindak balas garam buluh memang baik untuk penghidap kencing manis. 
Kini, saya berasa badan lebih sangat sihat dan lebih aktif.


KES 2KES 3


Macammana nak consume Garam Buluh ni?

Senang je!

Hanya gantikan Garam Buluh dengan garam biasa dalam masakan.. ;)

For your information,
Garam Buluh juga boleh di dapati dalam bentuk minuman (sachet)Any order, PM me 

Nor Hafizah Mahazir
012-4219244 ( whatsapp )
nhafizahmahazir@gmail.comNo comments:

Post a Comment