Thursday, 22 November 2012

Exclusive Meeting Business | Mid Valley

Jat selalu mention yang business secara TEAMWORK senang.. Tapi Jat ada mention tak business TEAMWORK ni seronok.. :) Ni yang nak cerita nih..  

Last 2 weeks, our team Green Leaders Green ada anjurkan Seminar untuk Sales Manager (SM) & Senior Sales Manager (SSM).. Seminar ini hanya di anjurkan setahun sekali & khas untuk guide new business partners dengan lebih details about business strategy.. Yang datang hanya bukan new partners, but mostly leaders pun turut hadir bagi support kat anak-anak buah.. 

So dah alang-alang stay kat KL, my leader Kak Ieja set group discussion dengan our team.. So bertempat di Delicious Mid Valley, sambil breakfast, sambil discussion.. So santai kan.. Sweet gituww... Actually Jat first time sampai ke Delicious nih... hehe.. Memang happening sebab Kak Ieja guide & share cara nak dapatkan car fund & strategy yang sangat menarik to handle anak buiah masing2.. If uols nak tahu, awal tahun hari tu, Kak Ieja dah berjaya qualified car fund in just 7 months & dah merasa drive own beemer.. So now turn Kak Ieja bantu business partners achieve yang sama..

From left : bakal DSM Nor Hafizah (Premium Beautiful TOP agent Kulim/Sungai Petani), bakal DDM Norain (Premium Beautiful TOP agent Johor), bakal CDM Shaliza Aziz (Premium Beautiful TOP agent Kuala Lumpur), bakal DSM Sayang Suria (Premium Beautiful TOP agent Kuala Lumpur), bakal DDM Nurul Ain (Premium Beautiful TOP agent Utara), bakal DDM Syikin Salleh (Premium Beautiful TOP agent Johor) & bakal DSM Fetty Aura (Premium Beautiful TOP agent Johor).

So after sesi discussion, kami sempat berjalan-jalan kat area Mid Valley... Ye la, kebetulan masa hari seminar tu bonus dah masuk.. Bukan discussion je secara berjemaah, shopping pon berjemaah... haha.. Best bila beramai-ramai nih.. ;)

Tapi orang yang paling bahagis shopping haruslah mereka yang qualify pergi ke London/Paris tahun depan... FOC je tau.. Insyallah after ni kemungkinan besar FOC trip ke Istanbul @ Korea.. Haaa.. Nak ikut tak? 
Kak Ieja & Kak Ain.. Kak Ain ni ex-MRSM Kak Ieja dulu..
Lamanya terpisah and jumpa semula dalam our business..
Trench coat from MNG.
Kak Ain, Yong & Kak Ieja.. ketiga-tiga orang ni qualify ke London&Paris.. 
Berbeza background tapi boleh sama-sama berjaya..
Trench coat from ZARA
Yang ni pun from ZARA... Sweet kan.. Macam orangnyaa... ;)
Seronok kan bila dapat luangkan masa bersama.. ni lah terapi yang paling seronok bila kita stress dalam kerja.. ^_^

Dulu tak pernah terbayang pun macam ni.. Tapi bila kita ada impian, berani ke depan, InsyaALLAH impian akan jadi kenyataan.. Kami semua bermula dari ZERO, jadi uols pon boleh... 

"Are you waiting for the right time? And still waiting for the time to be right? For how long? Forever? You will be left behind while others achieved their goals and dreams... And you will think then "Why on earth I did not start?".. In which category do you want to be? The one who waits or those who embarks to a better life? I chose to be in the right group.."

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | UTARA

No comments:

Post a Comment