Wednesday, 20 February 2013

Bisnes Apa Yang Boleh Dilakukan Oleh Wanita di Rumah


Saya pasti ramai yang tertanya tanya dan sedang mencari idea apakah kerja atau bisnes yang boleh dilakukan dari rumah bagi membantu suami. Sekarang ini semua benda memerlukan duit. Jika tidak berusaha mencarinya, masakan dapat untuk menanggung segala perbelanjaan yang semakin meningkat.
Duit untuk tuisyen, makan, pampers anak, insurans dan banyak lagi perbelanjaan yang semakin diperlukan. Itu belum dikira ansuran rumah, kereta yang ditanggung oleh suami dan isteri. Jika seorang surirumah sepenuh masa, apakah kerja yang boleh dilakukan?

Sebenarnya agak banyak juga bisnes dan kerja yang boleh dilakukan daripada rumah oleh mereka yang bergelar surirumah. Antaranya ialah:
1. Bakeri – Buat roti, kek, coklat dan sebagainya. Permintaan sentiasa tinggi bila musim cuti sekolah.
2. Menjahit – Bagi mereka yang ada kemahiran ini, boleh tawarkan perkhidmatan ini. Setiap kali raya, mesti tukang jahit tak menang tangan untuk membuat baju dan langsir. Siap kena tolak tempahan takut tak sempat buat. Anda boleh buat servis ni..
3. BISNES PREMIUM BEAUTIFUL – Jadi agen menjual korset yang SUPERBRAND, LIFETIME WARRANTY dan satu-satunya korset yang 20tahun dalam pasaran.. Hanya menggunakan social media marketing like a Facebook, Blog & Instagram.. 
Oklah itulah antara bisnes mudah yang boleh dilakukan oleh surirumah. Sebenarnya banyak lagi bisnes, tapi malas nak tulis..hehehehe.

Walau apa pun, buat bisnes yang mampu kita lakukan sebab setiap daripada kita ada   kekangan masing masing seperti tiada internet, tiada modal, tiada kemahiran dan sebagainya. Namun, ia boleh dipelajari kalau kita mahu.. Jom kita buat sama-sama bisnes Premium Beautiful.. Insyallah ia bakal membantu kehidupan anda.. 
Just sms/call Jat, i will show the way..


Love,
Fiza Mahazir,
013-4116265
Premium Beautiful Agent Utara

2 comments:

  1. byk jugak ek org bisnes mende2 mcm ni.. tapi sume mcm brand lain..

    ReplyDelete