Monday, 11 February 2013

Travelog | Cuti Chinese New Year

Assalamualaikum..

Sempena cuti Chinese New Year, semuanya cuti kan.. Tak kira sekolah mahupun yang bekerja.. Sama juga dengan Jat.. Jat dapat cuti 4 hari bermula sabtu sehingga selasa.. Apa yang Jat buat dengan cuti 4 hari?? Seronok sangat sebab tak abaikan masa dengan begitu saja.. Ada waktu untuk family dan ada waktu untuk biznes.. Even badan tak berapa nak sihat, namun ku gagahi jua..heheh ! Lagipon tak risau sangat sebab Jat buat biznes online.. so kedai  memang dijalankan 24jam.. mudah kan? :)

Entry ni mungkin panjang sikit.. Harap readers enjoy ye..

Hari pertama- 09/02/2013

Seronok dan bersyukur sangat berada dalam kumpulan ni dalam biznes sebab even kami jauh di utara itu tak menghalang untuk kami menimba ilmu.. Bak kata orang menimba ilmu biarlah sampai ke negeri China.. Dan sebenarnya tak rugi pon bila kita belajar lebih dari satu ilmu.. Mungkin di waktu sekarang kita rasa ia cumalah sekadar biasa-biasa je tapi suatu hari ilmu tu dapat membantu kita.. who know's.. Jat menghadirkan diri ke kelas GLOW group utara yang dikendalikan oleh Yong dan Jat membantu untuk sampaikan ilmu jugak.. Thanks yong sebab memberi peluang untuk sampaikan ilmu kepada rakan-rakan seperjuangan semua.. 

Hai..nama saya waiz..saya dengan aunty jajat..saya teman mummy datang kelas GLOW..sy sokong mummy sy..good luck mummy..nnti beli kat waiz mainan n baju baru ye..hihi!

Petang terus gerak ke stokis restock barang + register new partner.. Go Go Shnaghai!!

Hari kedua - 10/02/2013

Hari kedua Jat tak kemana sangat pon sebab badan semakin tak sihat.. So dari pagi memang di rumah je.. Dan rasa rajin nak memasak.. Dah lana-alang bercuti, memang inilah masanya belajar memasak dari mak.. Sarapan pagi Jat masak nasi lemak.. :)


 After tu, cuma update blog and reply mesej-mesej dari customer.. Petang baru gerak ke Tesco, cari bahan untuk buat pizza..

**resepi nanti Jat update di lain entry.. 

Pada malamnya, Jat bantu kakak buat apam polkadot yang customer order.. Comel-comel gituw.. Rasa sayang nak makan.. Untuk sekitar Kulim / Sungai Petani yang nak buat tempahan boleh la.. ;)


Take Care.. :)

No comments:

Post a Comment