Friday, 13 December 2013

Cara penjagaan Premium Beautiful


Hi all,

Entry ni Jat nak share satu info berguna buat pengguna-pengguna Premium Beautiful.. Jat nak share cara penggunaan Premium Beautiful ni.. Premium Beautiful corset ni sangat-sangat special if nak di comparekan dengan corset-corset yang lain, sebab ia terkandung FIR (Far Infrared Rays) yang disulam tenun pada setiap pieces Premium Beautiful & material ini jugak memang perlu penjagaan yang betul untuk mengekalkan dan menjadikan Premium Beautiful tahan dengan lebih lama.

So cara-cara penjagaan Premium Beautiful ini ialah :- 

1. Basuh dengan Premium Beautiful Wash (PB Wash)

PB Wash ni specially made untuk membasuh Premium Beautiful.. Bau yang wangi, macam floral.. Ia bersifat lembut terhadap fabric Premium Beautiful.. Antara kandungan yang terdiri dalam PB Wash ialah Aloe Vera, so sangat sesuai jugak untuk basuh fabric lain yang lembut macam kain sutera.. Dan juga boleh di gunakan untuk mencuci Bio Velocity Sleep Mate.. Jimat kan? Beli sebotol tapi multifunction.. Jat beli sebotol pon pakai lebih kurang setahun lebih jugak la.. Normally, Jat just rendam dalam 10-15 minit and sental pada bahagian yang sensitif sahaja then bilas.. Tak perlu perah..




2. Jemur di tempat redup.


Premium Beautiful sangat sensitif pada cahaya matahari.. So, lepas bilas jemur je di tempat redup ataupon dalam rumah.. Jat biasanya lepas basuh and air dah kering, jemur terus dalam bilik je sebab ada kipas.. Esok pagi nak pakai dah kering.. Sebab material Premium Beautiful cepat kering..


3. Jangan guna washing machine




Elakkan membasuh Premium Beautiful menggunakan washing machine if nak tahan lama.. Especially Long Bra & Waist Nipper ni kalau termasuk washing machine for sure structure bra tu akan berubah.. So no no no...


4. Cara jaga Long Girdle.

Long Girdle ni bahagian paling sensitif sekali terutama di bahagian pinggul.. Yang dah ada Long Girdle sure notice bahagian belakang tu berbentuk Love shape, bahagian ni memang nipis sebab nak push up kan kita punya pinggul.. So kalau kuku panjang memang kena beware sebab senang tercarik atau mudah terkoyak..

Actually, Premium Beautiful tak perlu basuh hari-hari.. Just untuk permulaan sahaja dalam seminggu or 2 minggu sahaja perlu basuh hari-hari sebabnya pada awalan pemakaian, proses healing-crisis akan berlaku.. Healing-crisis ialah proses penyembuhan.. Ada di antara mereka yang keluar toksik melalui peluh, melalui perkumuhan, gatal-gatal bahagian badan.. Tapi jangan risau, sekejap je.. Pastu back to normal.. Depends pada masalah badan kita :)  

After a week or 2 weeks, if  2-3 hari pakai still ok lagi sebab materialnya yang anti-bau unless u rasa tak selesa or ada rasa gatal-gatal so advisable di basuh hari-hari.. Jat masa first week pakai memang rasa gatal, that one because of healing crisis, proses pembuangan toksin dalam badan.. So masa awal-awal tu memang basuh hari-hari tapi lama-lama pakai dah ok.. So tak perlu basuh hari-hari.. 

Ok thats all and hopefully it helps untuk pengguna-pengguna Premium Beautiful out there..



Thanks,
Nor Hafizah Mahazir


No comments:

Post a Comment