Thursday, 27 February 2014

Gold Coast 2014 | KLIA - Changi - Brisbane

Alhamdulillah, hari yang di tunggu telah tiba. 15 February 2014 until 20 February 2014 my first fully sponsored trip to Gold Coast Australia!! Ya Allah macam tak percaya nak jejakkan kaki ke tempat Kanggaroo & Koala.. Excited. Nervous pon ada.. Apa-apa pon syukur Alhamdulillah..

Kami GLAMpreneurs berkumpul di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) at 5.30pm and our flight to Singapore at 8.30pm.. Transit di Changi Airport.. First time menaiki Singapore Airlines. First time ke Changi Airport.


Off to KLIA.. Muka happy ni.. 


Yang depan my mentor, Yong and yang belakang tu namanya Fatin.. Thanks Yong kerna banyak membantu untuk trip ini.. 


KLIA Airport - Malaysia


With our mentor. Biarpun baru berpantang 18 hari masa ni, tetapi tetap bersemangat hantar anak-anak ke KLIA. Tq Mummy Hanis!


My roomate, Kak Fiza.. Lucky nama kami sama..hehe! 


Rakan kongsi yang sama-sama qualify first trip. Kami sangat excited nak timba pengalaman baru.




DDM Yong. 


With our CDM, Shaliza Aziz ( founder The Diamond Circle )


Briefing oleh tourist guide from Malaysia dari bas E2..


Check-in time. 



The Diamond Circle ready go to Gold Coast!



Dalam train pon dah over excited. 

Our flight transit to Changi Airport, Singapore.. Perjalanan tak sampai satu jam pon. Nak tidur pon tak sempat, so layan main game dulu.. Hahaha!


Kusyuk betoi.

Changi Airport - Singapore 

Kami transit di Singapore 3jam, so masa yang agak lama.. So masa ni lah nak solat, nak bersihkan diri, nak makan semua.. Lucky, di sini pon company sponsor voucher SGD20 per person. Terlebih makan untuk seorang. So tak perlu risau nak tukar duit SGD.


Changi Airport, Singapore


Voucher SGD20



Makan sampai kenyang. 


Changi Airport, Singapore


Gelombang hijau dalam flight.

From Changi Airport to Brisbane mengambil masa 8 jam. Perjalanan yang agak jauh. Lucky naik Singapore Airlines sebab seat yang besar dan selesa, jarak dengan seat depan pon ok, so memang ok untuk long distance trip :) Jat memang dah biasakan diri kalau pergi travel samada drive sendiri or tak, biasakan pakai Waist Nipper. So tak la risau sakit belakang ke apa untuk perjalanan jauh kan.. Duduk pon selesa, tidur pon selesa. The best part bila dalam flight, mula-mula layan movie dulu, then dengar lagu, dah mengantuk tidur je.. Kami juga di bekalkan bantal kecil & selimut.

Tak sampai 4 jam flight, di kejutkan dgn supper. Makan supper pon dah macam makan dinner sebab Singapore Airlines serve nasi beriani di tengah malam. Siap dengan side dishes. Ada coffee pudding, ada roti, prawn salad, hot drinks, plain water, biscuits and cheese. Memang kenyang betul, Alhamdulillah.



Muka baru bangun tidur terus makan.. bahaha!


Brisbane Airport, Australia


Alhamdulillah, selamat tiba lebih kurang jam 8.00 a.m. Di Brisbane awal 2 jam dari waktu Malaysia. 


Ready to landing. Hello Brisbane!!!
Subhanallah, indah ciptaan Allah :)


Settle check-in, masing-masing terus pergi toilet, bersihkan diri dulu. Muka masing-masing baru bangun tidur. Masa nak check-in tu kena interview sikit dengan kastam Australia.. Tercengang jugak masa tu sebab masih mamai lagi baru bangun tidur.. Hahaha! Selamat tanya simple je.. 


Lokasi pertama menuju ke Paradise Country Farm. Later i will update ye.. :)

Stay tuned!

Follow these hashtag in Instagram too :)

#tdcingoldcoast #tdcjourneys #thediamondcircle #norhafizahmahazirdotcom

See ya!


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Monday, 24 February 2014

Gold Coast 2014 | We are back!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, we are back in Malaysia after a week away to Gold Coast, Australia!! Satu pengalaman baru yang tak dapat dilupakan.. GC best! Itu lah perkataan yg dapat Jat ungkapkan.. First time qualify trip.. First time buat passport.. First time pergi ke Gold Coast.. First time ke Australia.. Thank you Hai-o, thank you GLAM for such an amazing opportunity.. And we get it for FREE!

This is teaser for uols.. Later Jat akan share lagi story kat GC.. Wait for next entry yea ;)

Now, let's enjoy few of our photos!



Paradise Country Farm, Gold Coast



Paradise Jet Boating, Gold Coast


Sea World, Gold Coast
Movie World, Gold Coast



Dinner - Outrigger Surfers Paradise Hotel




Love,
Nor Hafizah Mahazir


Monday, 10 February 2014

Sakit Pinggang dapat di atasi dengan Premium Beautiful



Peningkatan risiko yang menyebabkan sakit belakang atau sakit pinggang adalah berpunca dari lemahnya otot dibahagian belakang dan perut.

Sakit Pinggang sering juga berlaku dikalangan orang-orang muda yang sentiasa terdedah dengan kegiatan atau pekerjaan yang menggunakan kekuatan fizikal atau telalu lama berdiri atau duduk dan juga kerap kali berlaku dikalangan orang-orang yg berusia dan di umur persaraan.

Apakah gejala-gejala sakit pinggang?

Sakit menyeluruh di bahagian bawah belakang yang kadang-kadang memancarkan kesakitan ke dalam punggung dan pangkal paha. Kesakitan akan merasa lebih teruk apabila belaku pergerakan terutamanya ketika membongkok ke hadapan dan bersandar.

Sakit kadang-kadang disertai dengan sensasi cucukan atau kebas di belakang atau punggung atau kaki.


Bagi wanita, antara punca-punca yg dikenalpasti menyebabkan kesakitan ini:
  •  Kelahiran anak yang kerap
  • Ketika masih menyusu anak
  • Pakai kasut tumit tinggi
  • Membongkok/berdiri terlalu lama
  • Aktiviti sukan
  • Pertambahan berat badan yang tidak seimbang dengan tinggi



Bagaimana Premium Beautiful boleh membantu mengatasi masalah tersebut?
- Ramai dikalangan pengguna Premium Beautiful bersetuju dan berpuas hati dengan keberkesanan Premium Beautiful dalam mengatasi masalah sakit pinggang.

Bagi anda yang masih tidak mengetahui kelebihan premium beautiful yang mampu memperbaiki system kesihatan tubuh badan, ini tips bagi anda yang sering sakit belakang… Waist Nipper PB direka dengan 7 batang keluli berbentuk simpulan tali pada bahagian depan dan belakang berfungsi untuk menyokong tulang vertebra supaya postur kedudukan tubuh anda tidak membongkok terutamanya ketika duduk. Tali kenyal yang diimport dari Jepun ini istimewanya boleh dilaraskan mengikut tahap tubuh yang menegapkan bahagian abdomen anda serta membentuk pinggang idaman anda. Teknolog FIR yang disulam dalam fabric juga membantu anda untuk memecahkan lemak di bahagian abdomen serta memecahkan lemak-lemak berdasarkan pergerakan molekul air akibat getaran tenaga haba.

CUBALAH insyaAllah dapat membantu anda.


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Thursday, 6 February 2014

GLAMJourneys : Gold Coast Itinenary

Assalamualaikum,

Good Morning readers,

My first trip is GOLD COAST, AUSTRALIA!

We have received the itinenary for Gold Coast. Yeayyy!! Lagi excited tau :)

Check it out!


Day 1

Flight from KLIA to Brisbane by Singapore Airlines




Day 2 - Arrival at Brisbane





For people yang tak pernah pergi Aussie like me, ofcoz la excited nak tengok kanggaroo & koala secara live. Bukan biasa tengok pon sebab kat Kedah takde orang ternak pon.. LOL


Then check into our hotel at the Outrigger Surfers Paradise




Sesuai untuk husband wife yang datang untuk honeymoon sekali.. :)


Day 3 - Movie World






Day 4 - Sea World






Day 5 - Harbour Town Factory Outlet 




Malam pula kita bersiar-siar melihat keindahan Brisbane City. Wow! Serius teruja kan! Jat tak dapat nak gambarkan perasaan ini nanti bila melihat keindahan alam.. Seronok dapat tengok tempat orang.. Lain dari tempat kita sendiri. 





Day 6 - Arrival at KLIA


Fuuhh, interesting right? Jat yang tengah taip entry ni pon makin nerves tau.. Pergi seorang takut + nervous + excited tapi pergi ramai-ramai, dengan kawan-kawan kita, perasaan ni lagi kuasa dua.. Yang penting, mesti havoc kan! 

Apa pon tinggal 4  hari je lagi nak ke sana.. Sungguh menghitung hari ni.. Seronoknya dapat melancong percuma.. Bermula dengan flight, makan, hotel, tiket masuk taman tema, pengangkutan di sana dan sebagainya.. Kami hanya membawa duit shopping sahaja!!! yeaaayyy~

Anda juga berpeluang melancong secara percuma bersama dengan Jat.. Next trip is Shanghai.. Just contact me for details.


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com