Tuesday, 24 June 2014

FIFA World Cup 2014 - Demam Bola Datang Lagi


FIFA World Cup 2014 dah pon bermula.. Sana sini dah start demam bola.. Abang-abang, hubby-hubby semua pakat berjaga malam.. Maklumlah...bukan selalu.. 4 tahun sekali.. So masing-masing taknak miss team match yang kita sokong..


Weekend ok lagi.. Boleh lajak tidur sampai siang kan.. Tapi kalau weekdays? Masing-masing mata berat je, muka pon tak ceria, badan cepat letih dan tak semangat nak buat kerja sebab MENGANTUK... Dah tu jadi la macam gambar atas.. Nak fokus buat kerja pon susah..

So Jat nak rekemen kat abang-abang yang suka sangat berjaga malam tengok bola ni minum Mineral Coffee.. 


Bancuh 1 mug, confirm celik sampai pagi.. Sedap pulak tu.. Minum Mineral Coffee jantung tak rasa berdebar-debar, malahan bagus untuk jantung sebab Mineral Coffee tinggi magnesium & kalsium.. Masa kerja nanti, kalau rasa nak tertidur bancuh lagi satu mug.. Memang terangkat mata.. hehehe


Sekotak RM26.50 je.. Ada 20 sachet.. Cukup la stok untuk seminggu dua kan tengok bola.. Lagi murah dari Stabak kan... Kalau nak order boleh whatsapp Jat ye..



Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com


Monday, 23 June 2014

Congratulations to all SM/SSM achievers!

Congratulations to all SM/SSM achievers under team The Diamond Circle!!

Majlis berlansung pada 14 Jun 2014 di Dewan MCA, Ampang bersebelahan KLCC.. Majlis ini untuk meraikan usahawan-usahawan baru yang mencapai kecemerlangan stage 1 & 2 di mana sales mereka RM20,000 & RM60,000.. Tahniah uols..

Setahun yang lalu, Jat naik pentas untuk meraih kejayaan, now turn my partners pulak.. Jat duduk di bawah memberi sorakan.. Tahniah buat SM Nadiah & SSM Siti Norizam di atas pencapaian anda.. Ini baru titik permulaan buat anda.. Masih banyak lagi yang harus di tempuh dan more good news will come..



Terima anugerah tahun 2012 sebagai Sales Manager - RM20,000


Terima anugerah tahun 2012 juga sebagai Senior Sales Manager - RM60,000

So, lets we enjoy the pictures with part of my beautiful partners under The Diamond Circle & the whole big family under Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) ;)


Both dari Kedah.. From unknown now dah macam adik dan kakak.. Congratulations SM Nadiah & SSM Siti Norizam..





From team Utara.


Congartulations all achiever The Diamond Circle


Selfie! :)


Who next? 

The journey of a thousand miles must begin with a single step 

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com


Thursday, 19 June 2014

Kenapa ramai wanita memilih Premium Beautiful?

Satu pagi, sebelum sambil bersiap untuk ke kerja, sempat lah dengar isu di Malaysia Hari Ini, isu bentuk tubuh badan wanita berubah setelah berkahwin.. ada caller lelaki cakap lebih kurang begini lah maksudnya, "kalau sebelum kawin kita terima isteri seadanya, jadi nape lepas berkahwin nak complaint sana sini badan isteri dah berubah..? lagipun kita (suami) yang salah satu punca perubahan tu berlaku".. oh bagus sekali kalau semua lelaki macam tu.. beruntung siapa yang berkahwin dengan lelaki yang macam tu.. tapi semua lelaki kah macam tu..?? dah tentu tidak... ramai jer kawan-kawan Jat yang punya suami yang sudah 'bising' isteri gelebeh sana sini.. kawan-kawan kat luar sana, takkan nak tunggu suami berbunyi baru nak kelam kabut cari penyelesaian..? Sebab tu aku nak berkongsi info tentang premium beautiful (PB)..


Satu sumber dari Majalah Mingguan Wanita Bil. 1330 keluaran 15-21 Mei 2009 yang gambar cover Aida Aris artikel bertajuk 25 SIFAT WANITA TAWAN HATI LELAKI..

Wanita bergelar isteri memang rajin mencari petua menambat hati suami. Malah sanggup menghadiri seminar & kursus untuk memperolehnya. Namun sebenarnya ramai yang tidak menyedari bahawa tidak perlu pergi jauh untuk menawan dan memikat hati lelaki kerana semua itu sentiasa di dalam diri sebagai wanita. Pemikat sebenar hati kaum Adam adalah ifat seorang wanita itu sendiri. Di antaranya..

1. Bentuk tubuh yang menarik. Potongan badan ibarat model sudah tentu membuatkan
suami tidak lepas memandang anda.

2. Selain bentuk tubuh, aset penting lain pada tubuh wanita yang mampu memikat suami
adalah mata, punggung dan langkah yang kemas.


3. Penampilan yang bersih dan cantik. Seksi atau tidak terpulanglah pada diri anda sendiri.

Memang fitrah manusia sukakan benda-benda yang cantik & menarik.. jadi kenapa kita nak menidakkan semua itu..? Kita bertanggungjawab ke atas diri sendiri, kita kena jaga kesihatan diri untuk menjaga keluarga kita, betul tak? Kita perlu sayangi diri kita dulu baru kita boleh sayang orang lain. betul tak? Lebih-lebih lagi kepada yang dah berkahwin.. mesti ada tercalit sikit perasaan suami tu perasaan bangga bila lihat isteri menarik & kemas.. kan..?

3 penyakit yang confirm kalau berat badan lebih atau obesiti.. KENCING MANIS, DARAH TINGGI & SAKIT JANTUNG.. kalau badan tak besar pun boleh terkena, apakan lagi kalau berbadan besar, betul tak?


Percayalah.. dengan ikhtiar menggunakan Premium Beautiful untuk peroleh kesihatan dan kecantikan tubuh badan, InsyaAllah Allah permudahkan segalanya.. sebab kita perlu ikhtiar.. tak ikhtiar, tak da lah hasil.. itu yang Allah telah janjikan.. tak da nye benda nak datang bergolek tanpa sebarang usaha.. sama juga dengan kesihatan badan kita.. PB offer offer kedua-dua iaitu KESIHATAN & KECANTIKAN.. insyaAllah..

Renung-renungkan..


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Tuesday, 17 June 2014

Magnesium untuk jantung yang sihat


Antara supplement yang top untuk jantung yang sihat adalah Magnesium supplement. Magnesium amat penting untuk jantung berfungsi secara normal. Malangnya masih ramai yang kurang pengambilan Magnesium dalam diet harian. 

Kekurangan Magnesium boleh menyebabkan masalah jantung, tekanan darah tinggi, dan serangan jantung. Sel-sel badan  memerlukan bekalan Magnesium yang cukup untuk otot-otot berfungsi dengan cekap. Magnesium supplement turut  membantu badan mengekalkan keseimbangan homeostasis. 

Stress punca kurang Magnesium

Badan manusia memberi respon terhadap pelbagai jenis stress dengan merembeskan hormon adrenalin dan cortisol. Hormon-hormon ini amat bagus, malah mungkin penyelamat kepada masalah kita ketika kita sedang berhadapan dengan bahaya atau mengejar dateline assignment di tempat kerja.

Jika tahap stress dalam kehidupan harian kita sangat tinggi, terutamanya bila kita kurang bersenam, sistem peredaran darah kita mungkin mengandungi hormon-hormon ini lebih kerap, menyebabkan magnesium dilepaskan dari sel-sel dan keluar melalui air kencing.

Anda wajib mengambil supplement magnesium jika: 
- Anda telah mengalami serangan jantung atau berisiko untuk serangan jantung.
- Anda terdedah kepada ventrikel aritmia.
- Anda mempunyai atau sedang merancang pembedahan jantung terbuka atau pemindahan jantung.
- Anda mempunyai kegagalan jantung kongestif atau cardiomyopathy.
- Anda mempunyai tekanan darah tinggi.
- Anda mengambil diuretik jangka panjang.

Terdapat banyak bukti bahawa magnesium, apabila diberikan mengikut protokol tertentu dalam dos yang sesuai, boleh mengurangkan risiko kematian dalam pesakit yang telah mengalami serangan jantung. Selain itu, supplemen magnesium boleh mencegah atau mengurangkan keterukan aritmia ventrikular yang mengancam nyawa yang sering berlaku selepas pembedahan jantung. 

Supplemen Magnesium juga berkesan dalam merawat pesakit dengan kegagalan jantung kongestif dan cardiomyopathy. Pesakit dengan hati yang berpenyakit, terutama mereka yang menjalani pemindahan jantung, biasanya mempunyai tahap rendah magnesium dan koenzim Q10 dalam sel-sel miokardium mereka.

Magnesium membantu lapisan dalam arteri kekal lancar dan elastik. Lama kelamaan, tahap magnesium yang rendah boleh mempengaruhi bahagian dalam salur darah anda menguncup (jadi kejang); akhirnya, tekanan darah tinggi boleh berlaku. Magnesium boleh membantu untuk menyelamatkan saluran darah dari menguncup dan juga memperbaiki beberapa kerosakan.

Makanan tinggi Magnesium

Antaranya adalah bijirin penuh, ikan dan makanan laut, sayuran hijau, produk soya, beras perang, pisang, aprikots, bijirin dan kekacang. Makanan tinggi dengan magnesium termasuk rumpai laut, tauhu, buah tin dan biji labu.

Jika anda sihat, tanpa masalah jantung, buah pinggang atau tekanan darah tinggi, anda boleh mendapatkan "insurans" magnesium yang mencukupi dari multivitamin / mineral yang berkualiti tinggi. Ingat, magnesium berfungsi bersama nutrien-nutrien lain, terutamanya vitamin B, CoQ10, dan vitamin E.

Mineral Coffee kaya dengan Magnesium


Mencegah lebih baik dari mengubati. Amalkan minum Mineral Coffee setiap hari untuk mendapatkan bekalan nutrien Magnesium harian anda. Ianya kaya Magnesium. Tanpa gula. Tanpa kolesterol. Tanpa bahan pengawet. Diperkaya dengan khasiat Garam Buluh

Telah diamalkan oleh ramai pelanggan yang mengalami masalah darah tinggi, diabetes, masalah jantung, kolesterol. Juga sesuai untuk ibu-ibu mengandung. 

Mineral Coffee boleh membantu penurunan berat badan. Chlorogenic acid yang terkandung dalam kopi boleh menghalang pembebasan glukosa ke dalam aliran darah, menurunkan kadar penyerapan glukosa, yang seterusnya membantu mengurangkan berat badan. 

Mineral Coffee hanya boleh dibeli melalui agent saja.
Jika berminat, boleh hubungi saya:

RM26.50 sekotak 
(20 sachets)


Top Agent Utara,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com



Monday, 16 June 2014

Salah Bra

Apa khabar semua?
Rasanya dah lama blog ni tak update kan.. Maaf di atas kesibukan yang tak dapat di elakkan.. Namun, bisnes Jat tetap berjalan dengan sempurna.. Cuma lebih aktif di Facebook dan juga Instagram..
Pernah tak anda jadi seperti gambar di bawah ni?




Tahukah anda yang silap memakai bra/baju dalam boleh mendatangkan pelbagai masalah kesihatan, dan di antaranya ialah Kanser Payudara?

Ramai penyelidik dan physicians, berpendapat bahawa pemakaian bra yang terlalu ketat boleh menyebabkan saliran limfa tersekat dan ini sekaligus boleh menyebabkan pembentukan sel kanser. Keadaan ini terjadi kerana badan tidak berjaya mengeluarkan toksin badan dengan optimum.


Menurut Dr. Michael Schacter (Artikel The Prevention and Complementary Treatment of Breast Cancer) :

"Lebih 85 peratus daripada cecair limfa yang mengalir dari payudara ke nodus limfa ketiak. Yang selebihnya mengalir kepada nod di sepanjang tulang dada. Bra dan pakaian luar yang lain ketat boleh menghalang pengaliran ini. Sifat bra, sesak, dan tempoh masa dipakai, semua akan mempengaruhi tahap tersumbat saliran limfa. Oleh itu, memakai bra mungkin menyumbang kepada pembangunan kanser payudara akibat daripada penyekatan saliran limfa dan mengakibatkan bahan kimia toksik yang terperangkap dalam payudara. "
(http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/05/19/Can-Wearing-Your-Bra-Cause-Cancer.aspx)

So, rakan-rakan yang menggunakan bra, sila buat pilihan yang betul dan pastikan anda mendapatkan bra yang sesuai dengan saiz badan anda dan aset anda.

Ladies, semua mesti sayangkan 'aset' masing-masing kan?
The husbands pun mesti sayang juga kan.

So, why not melabur sedikit untuk mendapatkan bra/ pakaian dalam yang bukan sahaja membantu memberikan sokongan dan pembentukan badan yang optimum, malah boleh membantu menjaga kesihatan para wanita.
Paling seronok adalah LIFETIME WARRANTY.
Ada ke jenama pakaian dalam yang memberikan warranty terhadap normal wear and tear sepanjang hidup anda?

Yes, I am talking about Premium Beautiful Corset.





Kenapa pilih Premium Beautiful Corset?
  • Cup berbentuk piramid untuk menampung payudara agar tidak jatuh dan puting dalam kedudukan yang betul (untuk mengelakkan kanser)
  • Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang
  • Mengelakkan dari masalah berkaitan perut seperti gastrik dan ulser
  • Mengelakkan bengkak susu
  • Mengelakkan payudara berdarah
  • Menyokong payudara besar
  • Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
  • Merangsang pengeluaran susu ibu
  • Tetulang memori berfungsi untuk membantu masalah tulang belakang seperti slipped disc, bongkok, sakit pinggang dan pengaliran darah
  • Suntikan F.I.R. paling banyak dalam tetulang belakang
  • Sesuai untuk lelaki dan terutamanya wanita lepas bersalin
  • Memecahkan batu karang kecil
  • Mengempiskan perut
  • Menghilangkan strecth mark
  • Membentuk pinggang
  • Elok untuk mencegah demam kuning
  • Menghilangkan lenguh kaki
  • Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut serta menghilangkan stretch mark terutama ibu lepas bersalin
  • Tidak menekan ovari dan memberikan kesan hormon yang seimbang
  • Love shape  nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan membetulkan kedudukan
  • Menyokong rahim selepas bersalin
  • Mengurangkan senggugut
  • Membantu pelekatan janin
  • Mengurangkan keputihan
  • Merawat masalah buasir

Untuk mendapatkan Premium Beautiful Corset yang bersesuaian dengan anda, hubungi saya untuk mengambil ukuran anda dan mendapatkan set yang PADAN dengan anda dan tidak menyesakkan serta menyusahkan anda.



Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com