Monday, 1 September 2014

Tips memilih Tuala Wanita dan Bio Seleza

Penggunaan tuala wanita yang tidak selamat boleh mengancam kesihatan tanpa disedari. Secara puratanya, setiap wanita menggunakan sekurang-kurangnya 15,000 keping tuala wanita dalam tempoh 35 tahun sepanjang hayatnya. 

Bayangkan perempuan bermula memakai tuala wanita seawal usia 10 tahun dan terus memakai tuala wanita biarpun sudah menopause. Selain waktu period (datang bulan), wanita hari ini kebiasaannya memakai panty liner setiap hari. Risiko yang sama biarpun hanya panty liner.




BAHAN-BAHAN TUALA WANITA BIASA.
Banyak gunakan bahan tercemar yang bakal memberi kesan buruk pada aset utama anda!!!




Nampak kan apa sebenarnya yang kita pakai selama ni setiap kali datang bulan.
 
Kebarangkalian wanita terkena jangkitan kuman semasa haid adalah lebih tinggi...MENGAPA?

Datang haid adalah fitrah bagi semua wanita. 
Oleh itu, tuala wanita adalah barang keperluan serta pendamping paling intim dengan wanita.

Maka, pemilihan yang salah ataupun pemakaian tuala wanita yang tak selamat boleh mengakibatkan masalah kesihatan.

Pemakaian tuala wanita secara berterusan selama dua jam yang tak di tukar boleh membahayakan kesihatan kerana tuala wanita terpakai boleh menjadi sarang pembiakan bakteria hingga mencecah bilangan bakteria sebanyak 107/cm2.

Wanita yang sering mengalami bakteria yang serius semasa haid berkemungkinan besar mengalami ancaman kesihatan pada masa hadapan.

Terdapat banyak jenis jangkitan haid seperti demam ringan, keradangan kemaluan, pruritus, jangkitan rahim seperti vaginitis, cervicitis, penyakit keradangan pelvis, endometrosis, keputihan yang berlebihan, kepedihan atau sakit perut, demam, loya, jangkitan salur kencing termasuk cystitis, pyelonephritis, kerap kencing, dysuria, sakit belakang atau fenomena keletihan yang akan dihidapi oleh wanita semasa haid.

Lebih membimbangkan, semua jangkitan ini mungkin mengakibatkan pelbagai penyakit ginekologi yang lebih serius lagi.

Kenapa tuala wanita jenama biasa tidak selamat? 

Kerana tuala wanita di pasaran menggunakan kertas recycle. Melalui proses recycle ini, kertas tersebut akan di lunturkan (bleaching) menggunakan chemical. Bayangkan kertas magazine / paper tu letak di Miss V. Oh tidak!! Dah bleach nampak la kertas tu putih bersih murni kan. Hakikatnya sangat bahaya. 

Kertas yang di bleach tadi terdapat dioksin. Dioksin adalah kesan sampingan proses pelunturan yang di gunakan di dalam pengilangan product kertas, termasuk tampon, tuala wanita, panty liner & lampin pakai buang baby. 





Ini contoh perbandingan antara tuala wanita biasa vs Bio Seleza.




Uniknya Bio Seleza, merupakan satu-satunya tuala wanita yang mempunyai 4 kebaikan utama.



1. Bio Velocity (BV)


2. Ion Negatif


3. Nano Perak


4. Sinar Inframerah Jauh (FIR - Far Infra Red)



Jadi, pilihlah tuala wanita yang selamat. Jika anda rasa entry ini bermanfaat untuk anda, keluarga dan rakan-rakan boleh share dengan mereka. Bukan untuk Jat sekadar menjual, anda boleh beli dari sesiapa pun. Tapi Jat rasa untuk kesihatan bersama. 

After Jat sendiri belajar tentang tuala wanita, rasa takut pun ada. That's why di peringkat sekolah menengah, pelajar perempuan dah mula di beri vaksin HPV untuk mengelakkan daripada terkena penyakit kanser pangkal rahim.

For those berminat nak beli or nak jadi wakil jualan di tempat anda, boleh contact Jat di 012-4219244. Tak susah nak jual, sebab product keperluan harian kita semua. 



Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com


No comments:

Post a Comment