Sunday, 12 October 2014

How to wear PB

Cara nak pakai corset Premium Beautiful ni senang & simple je, cuma first time pakai agak susah sikit la sebab kita belum biasa lagi kan. Tapi bila dah masuk hari ke 2 atau ke 3, pemakaian Premium Beautiful menjadi semakin senang pada kebiasaannya.

So bagaimana cara yang betul pemakaian Premium Beautiful?
Untuk membatu, dibawah Jat list kan kaedah pemakaian Premium Beautiful yang betul :) 


STEP 1 : Long Girdle


Kita mulakan dengan cara pemakaian 'Long Girdle'

(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

Tips untuk senang pakai: untuk mudah pakai, kena bukak kaki besar sikitt, ala2 kekuda gitu...pastu joget2 & lompat2 sikit sambil nak pakai girdle ni ;) mula-mula memang rasa ketat sikit. Lama kelamaan pemakaian Premium Beautiful akan menjadi semakin mudah..

STEP 2 : Long Bra


Seterusnya, cara pemakaian 'Long Bra'

(1) Tundukkan padan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra

Tips untuk senang pakai: mula2 mmg susah sikit sbb long bra masa tu ketat lagi & kita pun tak biasakan. mayb kena ada someone yg kene tlg pinkan. tp masuk 2nd day xsampai 3minit da settle. hehe.. ni pengalaman saya laa kan ;)

STEP 3 : Waist Nipper


Dan yang terakhir, cara pemakaian 'Waist Nipper'
(1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2) Lekatkan kesemua cangkuk (patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa

Tips untuk senang pakai: Make sure bahagian tali yang kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita.


Jom sama-sama jadikan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL corset ni sebahagian dari rutin harian kita. 

It is good 4 your health and brings BEAUTY too ;)

Interested? contact me;

Love,





No comments:

Post a Comment