Berpantang Bersama PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum sahabat!

Korang tahu tak? Dalam masyarakat Melayu, wanita yang telah melahirkan harus menjalani proses berpantang. Sekiranya wanita tersebut melanggar pantang, mereka akan mengalami sakit-sakit sampingan. Tempoh berpantang lazimnya berlangsung selama empat puluh empat hari dikira dari hari mula bersalin.

Selama berpantang mereka diberi makan ubat-ubat tradisi dan bertungku. Selesai bertungku, si ibu akan menyapu perutnya dengan air limau yang dicampur dengan kapur sebelum memakai bengkung. Amalan berbengkung ini bertujuan untuk mengatasi perut buncit dan pinggul yang jatuh selepas bersalin di samping mengembalikan bentuk tubuh yg asal.

Zaman sekarang, tidak perlu lagi memenatkan diri untuk menyediakan ramuan bertungku dan berpantang tersebut.Hanya dengan pemakaian korset Premium Beautiful ialah satu kaedah yg digalakkan oleh wanita yg baru bersalin kerana ia membantu :

(a)Mengurangkan stretch-mark selepas melahirkan anak.

(b)Mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yg mengembang semasa mengandung dan merawat luka di dalam rahim atau di luar rahim. 

(c)Merapatkan semula tulang pinggul yg mengembang semasa proses bersalin 

(d)Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yg menarik 

(e)Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul2 dengan lancar. 

(g)Menyihatkan rahim dan memberi persediaan utk proses persenyawaan seterusnya 

(h) Meningkatkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat. 

(i) Memberikan kesan yang sangat pantas untuk sesiapa yang inginkan bentuk kembali asal dengan pantas


Pemakaian premium beautiful dapat membantu mengembalikan bentuk badan ke bentuk asal dengan lebih cepat. Ia juga dapat mengekalkan posisi yang baik terutama bagi ibu-ibu yang menyusu anak. Premium Beautiful bagus untuk menyokong tulang anda kerana selepas bersalin,berat tidak lagi ditanggung oleh tulang belakang anda. Selain itu, ia juga menyokong dan menguatkan kembali otot-otot abdomen yang lemah akibat regangan ketika mengandung.

FYI, waist nipper premium beautiful ini dapat mengecutkan peranakan, merampingan pinggang dan mengempiskan perot dgn CEPAT  berbanding dgn Bengkung Tradisional.

Berita gembira buat wanita bersalin secara pembedahan!!
Premium beautiful (PB) korset juga berguna untuk anda. Kerana korset ini mempunyai ciri-ciri khas iaitu bengkung mempunyai cangkuk yg kemas yg mmg boleh dipakai selepas pembedahan. 

If ada mommy-mommy yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh sms/whatsapp Jat ye.

Love,
No comments:

Post a Comment