Friday, 21 November 2014

Khasiat BV Alfalfa




Apakah itu Alfalfa? 

Alfalfa adalah tumbuhan berbunga dalam kumpulan kekacang yang hidup antara empat hingga lapan tahun tetapi boleh menjangkau sehingga 20 tahun, bergantung kepada jenis baka dan cuaca. Tumbuhan berbunga kecil berwarna ungu ini boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter. Alfalfa mempunyai akar yang sangat panjang dengan sistem akar yang berselirat sehingga menjangkau 15 meter yang menjadikan alfalfa begitu hebat dalam menyerap mineral dan vitamin yang berada jauh di dalam tanah yang sukar dicapai oleh tumbuhan biasa yang lain. Selain itu, akarnya yang panjang dan berselirat menjadikan ia mampu bertahan semasa kemarau. 




Khasiat Alfalfa
Alfalfa secara semula jadi kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuklah vitamin A, D, E, K di samping mengandungi semua kumpulan vitamin B, biotin, asid folik, potasium dan lain-lain. Selain itu, alfalfa kering sangat kaya dengan protein. 

Perkataan alfalfa berasal daripada bahasa Arab dengan suku kata al-fak-fakah, yang bermaksud“Bapa semua makanan” kerana ia sangat kaya dengan mineral penting yang menjadikan alfalfa  makanan tambahan yang sangat berkhasiat untuk kesihatan manusia.


Herba alfalfa dipercayai mempunyai keistimewaan yang boleh mengurangkan tahap kolestrol kerana memiliki khasiat pelbagai vitamin dan mineral penting. Herba alfalfa juga sangat berkesan dalammenyahtoksid dan membersihkan darah dan seterusnya memulih serta memperbaharui sel-sel badan. Hasilnya, pengambilan alfalfa secara tetap boleh merendahkan tekanan darah tinggi danmenyeimbangkan hormon. Sekiranya diamalkan secara berterusan, alfalfa dapat bertindak sebagai alternatif kepada ubat sakit kepala ataupun migrain kerana kandungannya yang tinggi kalsium dan magnesium. 



Keistimewaan Alfalfa

Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan. 


Menggalakkan sistem penghadaman yang baik

Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

Mengalkalikan badan
Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.



Menghilangkan bau nafas

Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan. 


Mengurangkan haba badan yang berlebihan

Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.


Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting

Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.


TAHUKAH ANDA



Apa beza alfalfa di pasaran dengan Bio Velocity Alfalfa Concentrated?


Bio Velocity Alfalfa adalah unik dan satu-satunya produk alfalfa yang mempunyai "Tenaga Bio Velocity"



"Tenaga Bio Velocity" adalah tenaga tulen matahari.

Pengambilan Bio Velocity Alfalfa bukan saja untuk supplement tambahan harian. Tapi juga membantu meningkatkan tahap tenaga, memperbaiki aura tubuh badan, anti-radiasi dan anti-stress. Molekul Bio Velocity Alfalfa juga lebih kecil berbanding alfalfa jenama yang lain. Molekul yang kecil menjadikan peratus serapan mineral oleh badan lebih tinggi. Bau Bio Velocity Alfalfa juga lebih enak berbanding yang lain.

Menggunakan konsep yang sama dengan produk-produk berikut:
Bio Velocity Sleep Mate
JTX Air Tracker
Bio Seleza Sanitary Pad



Cara Guna Bio Velocity Alfalfa Concentrated

1. Sebagai minuman
    - bancuh 1 sudu besar dengan air kosong.
    - Bio Velocity Alfalfa dicampur dengan jus buah-buahan dan sedikit garam buluh (exotic juice)
    - resepi untuk kulit cantik & badan langsing:
        Campurkan Lemon + Madu + Bio Velocity Alfalfa (amalkan 3 kali sehari)


2. Campur dalam masakan atau kuih-muih
    - dimasak bersama nasi (apa salahnya, kalau nasi kerabu warna biru, kita buat nasi lemak warna hijau)
    - dicampur dalam adunan kek
    - sebagai agar-agar

Nasi Ayam BV Alfalfa

Kuih Cara Manis BV Alfalfa


3. Sapu pada luka-luka kecil atau luka-luka ringan.


4. Sebagai facial mask 

    - melicinkan, menegangkan dan menganjalkan kulit
    - anti-aging (melambatkan proses penuaan)
    - anti-bakteria & anti-kulat
    - firming & lifting effect (tak perlu lagi suntikan botox)
    - caranya:
        > campurkan sedikit Bio Velocity Alfalfa + Garam Buluh
        > sapu pada muka. Cuci selepas 30 minit.



Siapa sesuai minum?

- dewasa (1 sudu, 3 kali sehari)

- kanak-kanak (sedikit saja, dicampur dalam susu atau jus buah-buahan)
- tidak sesuai untuk pesakit SLE


Harga Bio Velocity Alfalfa:

1 botol RM78
Beli 5 botol, free 1 botol


"Sangat murah untuk fungsi & khasiat yang sangat banyak."


Contact me for details.




Thursday, 20 November 2014

Nasihat lelaki terkaya Asia pada usahawan muda berpendapatan RM2000


Assalamualaikum. Hye.

Kenapa Jat terpanggil untuk buat entry ni? Sebab lepas apa yang Jat baca artikel ni, memang sungguh memberi kesan yang sangat positif pada diri.. Perkongsian yang kita tak tahu pon sebelum ni.. Mungkin ada yang tahu tapi hanya segelintir. So Jat update dalam entry supaya one day bila Jat nak baca, Jat boleh refer pada blog Jat balik.. Jom sama-sama kita baca dan sama-sama praktiskan.


Artikel ini khas untuk anda yang masih muda dan dah jadi usahawan muda. Kalau anda muda dan masih makan gaji, anda juga boleh ambil nasihat yang sama untuk mencapai misi menjadi usahawan muda.
Siapa dia lelaki terkaya Asia?
Namanya ialah Li Ka-Shing. Jumlah kekayaan bersihnya mencapai USD31.9 billion !!!. Li Ka-Shing sekolahpun tak habis. Dia merupakan seorang kaki baca buku. Sifat itu adalah pengaruh daripada bapanya yang merupakan seorang guru yang mencintai ilmu.
Li Ka-Shing kehilangan bapanya sebelum berumur 15 tahun. Akibat daripada itu dia tidak dapat meneruskan persekolahan. Dia dilahirkan di ChaoZhou, sebuah tempat di daerah Guangdong, China pada 29hb Julai 1928.
Bermula daripada seorang buruh kasar di sebuah kilang plastik, dia mencuba nasibnya menjadi seorang jurujual, juga dalam industri barangan plastik. Cerita berkenaan lelaki paling kaya di Asia ini merupakan antara cerita paling mula yang saya tahu.

Terpengaruh dengan usahawan muda Li Ka-Shing

Saya banyak terpengaruh dengan cerita dan cara berjimat dan bersederhana beliau. Dan memang terbukti pengaruh itu banyak membantu saya menjadi usahawan seperti mana yang saya ada sekarang.
Walaupun kaya raya, Li Ka-Shing hanya memakai jam Seiko yang dibelinya pada masa mula menjadi usahawan muda dahulu. Dia memang terkenal dengan cara hidup yang berjimat cermat dan amat suka membaca bagi mengumpulkan ilmu.
Mungkin sebab itu saya juga memakai jam Seiko, limited edition yang saya pakai sejak tahun 2001 dahulu. Walaupun hati meronta-ronta untuk membeli jam mahal setiap kali saya meronda di kedai jam mewah, jam Seiko yang masih utuh dan tepat waktunya itu sering mengingatkan saya pada jam Li Ka-Shing (Anda tak perlu ikut cara saya dalam bab pakai jam ini… hehehe)
Ketika mula bekerja sebagai buruh kasar Li Ka-Shing berpeluang membantu majikannya mengarang satu surat penting. Peluang itu berlaku apabila kerani majikannya tak hadir dan tiada orang yang boleh membantu majikannya buat surat.
Oleh kerana Li Ka-Shing tahu membaca dan menulis, orang menunjukkan beliau pada majikannya. Setelah Li Ka-Shing berjaya buat surat, majikannya kagum dengan keupayaan beliau mengarang dengan baik, lalu ditawarkan kerja pejabat yang lebih mudah.
Tapi sikap sebagai usahawan muda yang ada pada dirinya membuatkan dia menolak tawaran tersebut. Sebaliknya dia minta untuk menjadi seorang jurujual daripada menjadi seorang kerani.
Oleh kerana suka dengan sikap Li Ka Shing, majikannya mengizinkan beliau menjadi jurujual. Terbukti bakatnya sebagai seorang jurujual amat hebat. Hasil jualannya seorang diri mengatasi hasil gabungan jualan kesemua jurujual yang ada dalam masa yang singkat saja.
Bila dia bercadang nak buka kilang buat bunga tiruan dari plastik, majikannya yang yakin akan bakat Li Ka Shing mahu mengikutinya dan menjadi rakan kongsi Li Ka Shing. Ertinya majikannya sanggup berada di bawah pimpinan Li Ka Shing yang masih muda itu. Majikannya sanggup jual kesemua kilangnya untuk mengumpul dana bagi menjayakan hasrat Li Ka Shing.
Dan kini, Li Ka Shing adalah orang paling kaya di Asia. Dia masih kekal bersederhana walaupun kekayaannya amat hebat….
Ok! itu serba sedikit cerita berkenaan Li Ka-Shing. Sekarang mari kita belajar apa petua beliau untuk usahawan muda yang mahu berjaya dalam hidup.

Petua Li Ka-Shing untuk usahawan muda

Katakan anda berpendapatan sebanyak RM2000 sebulan sekarang. Tak kira samada anda dah berniaga atau anda masih makan gaji. Pastikan anda bahagikan pendapatan itu kepada 5 bahagian.
  1. Belanja untuk sara hidup anda. Pastikan anda bersederhana dalam belanja sara hidup. Jumlah sebanyak maksima RM600 mungkin dah cukup jika anda pandai berjimat. Bajet sekitar RM20 sehari untuk perbelanjaan hidup walau apapun yang berlaku.
    1. Makan pagi secara sederhana dengan makan bihun atau nasi goreng, telur sebiji dan air segelas. Itu dah cukup mengenyangkan.
    2. Makan tengahari juga dengan cara yang sederhana dan sedikit buah.
    3. Makan malam pastikan anda masak sendiri dengan cara yang mudah dan sederhana. Makan sayur dan buah dan minum segelas susu sebelum tidur.
  2. Belanja untuk bina rangkaian kawan. Untuk itu anda perlukan sebuah telefon bimbit. Bajet sekitar RM100 saja sebulan untuk bil telefon anda. Peruntukkan sebanyak RM300 lagi untuk belanja kawan makan. Anda boleh bajet dalam 3 orang sebulan dengan kos RM100 seorang. Jadi jumlahnya adalah dalam lingkungan RM400 untuk aktiviti bina rangkaian kawan ini. Pastikan kawan yang anda belanja itu adalah mereka yang:
    1. Lebih berilmu daripada anda. Jangan belanja orang yang entah apa-apa yang berfikiran negatif dan tidak punya ilmu yang lebih baik dari anda sendiri.
    2. Lebih kaya daripada anda. Belanja mereka walaupun mereka lebih kaya kerana apa yang mereka tahu perlu menjadi rahsia yang perlu dikorek.
    3. Orang yang membantu anda dalam kerjaya atau perniagaan. Tak ada usahawan yang boleh naik tanpa bantuan dari mereka yang prihatin dan besar jiwanya membantu orang lain. Jadi hargai mereka dan jangan kemut untuk belanja mereka. Ia bakal menjadi magnet untuk lebih ramai lagi orang lain datang memberikan bantuan selepas ini.
  3. Belanja untuk aktiviti menuntut ilmu. Jangan ambil mudah dengan aktiviti menuntut ilmu untuk berjaya. Tak ada orang yang boleh pergi jauh jika malas mencari ilmu. Untuk itu anda perlu pastikan sejumlah RM300 diperuntukkan untuk:
    1. Beli buku pengetahuan. Jangan pula beli buku mengarut seperti surat khabar, novel, majalah mangga dan sebagainya. Belilah buku yang anda boleh kutip ilmu dan aplikasikannya dalam kehidupan. Baca betul-betul dan jangan sia-siakan wang yang dibelanjakan untuk beli buku tersebut. Mungkin anda perlu siapkan dalam RM100 sebulan untuk beli buku.
    2. Ikuti seminar atau kursus keilmuan yang anda rasa penting dan dapat membantu meningkatkan kemahiran dan pengetahuan diri anda. Belanjakan dalam lingkungan RM200 sebulan untuk kursus atau seminar yang baik untuk anda. Anda akan dapat ilmu dan penting lagi anda akan berkenalan dengan mereka yang turut sama mahu berjaya dalam hidup seperti anda.
  4. Belanja untuk melancong ke luar negara. Peruntukkan sebanyak RM200 sebulan untuk aktiviti berjalan ke negeri orang. Anda boleh tetapkan satu aktiviti berjalan ke luar negara sekali setahun. Jika anda sediakan RM200 sebulan, setahun anda akan ada sebanyak RM2,400. Jumlah itu memadai untuk anda melancong ke negara jiran yang kosnya murah. Berjimat dengan penuh kemut ketika melancong. Bukan kemewahan yang yang dicari, tapi apa yang boleh anda pelajari daripada pengembaraan itulah yang paling penting. Jauh perjalanan, luas pemandangan !.
  5. Peruntukan untuk simpanan. Baki selanjutnya sebanyak RM500 hendaklah disimpan dalam akaun simpanan. Masukkan dalam tabung haji atau mana-mana akaun yang susah nak dikeluarkan. Ia adalah pelaburan untuk modal memulakan perniagaan anda.
    1. Mulakan perniagaan secara kecil-kecilan terlebih dahulu. Trading mungkin satu pilihan yang baik. Bila mula kecil, gagal bermakna anda hanya hilang wang yang sedikit. Jika berjaya, ia jadi suntikan semangat untuk anda berjaya lebih tinggi sedikit lagi.
    2. Cuba buat kerja tambahan untuk tambah pengalaman. Libatkan diri dengan aktiviti menjual kerana menjual adalah perkara penting untuk setiap usahawan yang mahu berjaya.
Li Ka-Shing nasihatkan pada semua usahawan muda untuk berjimat cermat sejak dari awal. Jangan perabih duit dengan beli pakaian dan kasut mewah. Simpan terlebih dulu wang anda. Bila dah kaya nanti, belilah apa saja yang anda mahu, tai bukan ketika anda masih muda dan miskin.
Satu lagi masihat menarik dari Li Ka-Shing untuk usahawan muda adalah, jika anda miskin, banyakkan masa diluar. Keluar dan cari kawan dan buat apa saja aktiviti. Jika dah kaya nanti baru banyakkan duduk dalam rumah dan kurangkan keluar… kenapa dia kata begitu saya tak pasti. 
Demikianlah serba sedikit nasihat yang saya rasa amat menarik untuk usahawan muda yang membaca blog ini. Dalam bab belanja makan sebulan sekali, jangan lupa peruntukkan sekali sekala untuk belanja saya makan. Mungkin saya lebih banyak ilmu dari anda dan mungkin saya juga lebih kaya dari anda, jadi dah memenuhi kriteria untuk belanja saya makan.
Anda boleh tempah masa jika saya ada kelapangan untuk belanja saya makan. Asalkan anda ada hasrat untuk jadi usahawan muda yang berjaya satu hari nanti, saya berbesar hati untuk berkenalan dan berkongsikan ilmu dengan anda. Selamat berusaha dan moga berjaya!!!

Sumber artikel dari blog ini sila klik 



Tuesday, 18 November 2014

Fenomena Mineral Coffee...!!!


Introducing
The current PHENOMENA in Malaysia!!!
.
.
.
.
.
.
.






Seluruh Malaysia i tell you! :D
This is not only at Malaysia, but Singapore, Brunei, also like Mineral Coffee..


Follow #mineralcoffee at Instagram :)

Apa yang special sangat Mineral Coffee ni?

Sangat SPECIAL sebab :-

  • Tiada GULA
  • Tiada KOLESTROL
  • Tiada PRESERVATIVES
  • tapi ada GARAM BULUH!!!


Antara kebaikan GARAM BULUH :-

  •  Kawal pH badan - neutralkan toksin berasid tinggi dengan cepat seperti uric acid, gula dalam darah, kolesterol
  • Cegah & Rawat penyakit kronik seperti penyakit Jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser
  • Baiki masalah Penghadaman seperti gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit
  • Kesan detokfikasi, pembunuh kuman, anti-keradangan dan meneutralkan logam berat
  •  
Here testimonial dari pengguna
.
.
.
.
.







Mineral Coffee dapat eratkan lagi persahabatan.. TQ Haida :)


Contact me for details.




Wednesday, 12 November 2014

Tuala Wanita Dari Bahan Terbuang ( RECYCLE PAPER?? )

Dear readers,


Ermmm pernah x terfikir, kalau kulit muka cantik, putih gebu jer, tapi tiba2 ‘mahkota wanita’ di bawah tu hitam berkarah…. Aduhaiiiii sedih para suami kita sebab ‘tertipu’ dgn luaran… Memang kita x sengaja sebenarnye telah mengakibatkan mahkota kita ‘teraniaya’ sebegitu rupa. Pad & pantiliner yg kita pakai hari2 selama ni rupa2 nya diperbuat daripada kertas terbuang!


Apa maksud kertas terbuang (recycled paper) ni? Bayangkan anda punye surat khabar lama yg berlonggok2 tu, ada org buat balut ikan, sayur, balut bab*, kotak2 dsb. Utk mencerahkan paper ni mereka lunturkan/bleach, ala2 klorox bagi putih… Lepastu, bayangkan kita pakai pulak kat MAHKOTA kesayangan kita…. Errrrrrr



Sebab tu lah wanita selalu rasa gatal2 kalau pakai pad tu lama sikit. Sebab dah laaa pad sedia ada tu penuh bacteria… Pastu darah haid kita pun ada mcm2 ‘ramuan’ juga kan… Bacteria akan lebih cepat membiak! Tu yang rasa gatal & kalau dipakai dalam jangkamasa panjang, hari2 pulak tu, dengan ‘keputihan’, ‘kekuningan’ mahupun ‘kehijauan’ lagi, bayangkan lah betapa tersiksanya MAHKOTA kita….

KEPUTIHAN


Cuba check seluar dalam anda, anak2 anda… Ada x kesan kuning2, atau hijau2? Kalau ada, makna nya tahap masalah keputihan tu dah agak serius. Kalau dibiarkan juga, takut mengakibatkan masalah lain seperti kanser pangkal rahim, cyst, fibroid dsb.


—————————————————————————-
TUALA WANITA DENGAN TENAGA BIOVELOCITY
—————————————————————————-
Good news! Our company telah memasarkan produk baru, BIO SELEZA FEMININE PAD yang diperbuat daripada kapas, mengandungi tenaga Bio Velocity, Far Infrared Rays, Nano Silver & Ion Negative yang dapat membunuh bakteria dgn berkesan disamping membantu melancarkan peredaran darah & memberi tenaga.


Ingat yea cik puan semua, suami kita x cium handbag berjenama kita, pakaian mahal kita, mahupun barang kemas kita… Tapi…….(dot dot dot)… Jadi jagalah MAHKOTA anda dgn sebaik2nya & jgn berkira utk kesihatan. Banyak mana pun duit kita, kita x boleh beli spare part ovari, breast mahupun aset yg lain2 di badan kita. Tapi suami sentiasa ada 3 quota untuk menambah ‘aset’ mereka… Sayangilah diri kita sebelum kita expect suami kita menyayangi kita… In shaa Allah Jat & team akan cuba bantu selesai kan masalah anda. Jgn malu2 nak share. Kami dah biasa bantu wanita2 dapatkan bentuk badan yg menarik, bantu selesaikan masalah keputihan, haid x stabil, sukar hamil, selalu lesu, x bertenaga & x ada libido (nafsu) bila bersama suami sebab stress & letih… Book your personal session with us, tahulah kami nak bantu anda mcm mana (“,)



Contact me for details.




Sunday, 9 November 2014

Premium Beautiful is your Investment too


Kenapa perlu pakai PREMIUM BEAUTIFUL??

 Semua orang nak nampak cantik.YES!!
TAPI..
ramai yg lupa, sebenarnya kecantikan tu dtg dari dalaman.
dgn teknologi FIR, PREMIUM BEAUTIFUL
boleh meningkatkan kesihatan anda dengan 
PREVENTING AND HEALING!


Sesetangah orang tak sanggup nak keluarkan duit untuk satu set PB.

KENAPA YE???

  Ini lah beberapa sebab nya, meh Jat terangkan 

WHY YOU still NEED IT

1) "Mahal sangat lah" - mcm Jat cakap, prevention is better than cure. Kalau PB ni bleh prevent kanser, you dpt save RM100K++ of medical bill for CANCER treatment which includes surgery + chemotherapy + radiotherapy + fisiotherapy! (THINK AGAIN!) 

2)"Tak mampu" - selain cash, Jat terima bayaran secara installment. Kalau nak beli handphone ke, handbag ke, ada plak duit nyer. Apa lah salah nyer kita spend sket utk kesihatan kita plak.
Actually, bila dah ada PB anda dpt save bajet, sbb anda tak perlu lagi beli normal bra

3)"husband tak bagi" - Dear, PB ni untuk diri u, kesihatan u sendiri. It can help you to improve your marriage life and intimacy too.

4)"tunggu budget" - you can actually plan for the budget and you are the one who can set the priority! nak baju cantik+handbag cantik+kereta cantik first, or ur health?? bila dah sakit dulu yg datang..ape guna harta2 yg lain. so protect yourself first!

5)"Saya blum kawen / blum ada anak" - jgn la tunggu badan dah naik baru nak cari solution.Wanita kurus pun patut pakai PB utk shape kan body (from a flat chest+butt to a curvacious body!) Kan lebih seronok kalau dpt perfect body shape sebelum kawin / pregnant.Tentu bakal hubby lebih suka :) After all, GUYS really adore a curvacious BODY! ;) PB can also improve your fertility, if you are planning to have a baby soon!

6)"Saya nak diet / excersize jer" - Pakai PB dpt burn more kalori sbb kadar metabolisme kita meningkat. Pengguna PB memiliki bentuk badan yg lebih menawan tanpa perlu bersusah payah excersize & diet. Asalkan konsisten, pakai PB 8 jam sehari & minum 8 gelas air sehari, that's it

7)" i'm ok with my body now..husband pon tak kisah" - Yelah, mmg la husband u ckp tak kisah, tapi lelaki mana yg taknak isteri cantik? Tentu nya dorang nak jaga hati u. But once u dah ada body shape, .then you will notice that he will be moreee into YOU and mcm2 pujian la ;)

8)"malas laa..rimas nak pakai" - penyakit M.A.L.A.S nih plg susah nak ubati. kalau semua pon dah malas..there's nothing you can achieve in life. NAK seribu daya, TAKNAK seribu dalih!




I am just trying to help here 
and it is all up to you to decide! 
 Just read it with your open heart and mind..
and think again! ;)