Saturday, 23 May 2015

Fiza Journey's - Penang Hill

Assalamualaikum.

Hai All.

Actually, cerita ni dah lama jugak, tapi belom sempat nak share. So harini ada masa lebih sikit, me ambil peluang updat my blog. Rindu nak menaip katanya haa.. Last 20 February 2015, jatuh pada cuti Chinese New Year. So memang mostly cuti kan. Ramai yang planning balik kampung, holiday dengan family, buat majlis kenduri dan banyak lagi. So for me, pergi short vacay dengan kakak.

Lagipon tak jauh pon, balik hari je.. Last datang Bukit Bendera ( Penang Hill ) ni, kalau tak silap masa sekolah rendah. So memang lama sangat. Banyak yang dah berubah dan semakin maju. Penang always maju.. Banyak tempat menarik yang belom sempat nak jelajah lagi. InsyaAllah ada kesempatan, boleh la pergi nanti.

Bertolak awal pagi kekonon nak elak dari jem. Jalan memang totally tak ingat, so main gamble dan rujuk pada waze saja. Lastly, waze kasi salah jalan, masuk laluan kawasan rumah orang. Sekali uncle tu cakap bukan u sorang yang sesat, harini saja lebih 100 biji kereta dah lalu jalan tu. Kah! waze menipu.

Weols sampai dalam pukul 10pagi tapi manusia.....Ramainyaa.. So jangan verangan nak dapat parking atas.. Terpaksa parking di bawah dan jalan kaki naik ke atas. Beratur sangat lama.. Rasa macam menyesal datang time public holiday tapi dah sampai (T_T).

Bayangkan beratur time beli tiket, beratur masa nak tunggu train, terpaksa berebut-rebut sebab semuanya dah panas, anak dah nangis, lapar, semua la. So weols pon terpaksa la berebut jugak. amzar pon dah mula tak selesa sebab panas + lapar. 


Saat menunggu giliran nak masuk ke dalam.. Manusia punya la ramaiii.. Ingatkan kami je nak melawat Bukit Bendera.. Lulz~


Berebut iols naik nak duduk depan.. Sebab boleh tengok jalan.. Padahal gayat jugak.. Mula la fikiran ni keluar macam-macam imaginasi..Haiyaaaa~ 


Si Amzar rupanya takut dengan maskot ni. Tak macho la. 


Nice view. Dah macam kat Korea. Sila perasan. #kekoreakekita #kepenanglakita


Bukit Bendera ni actually dah banyak sangat berubah dari segi pembinaan. Ye la, 13 tahun yang lalu, mana ada apa sangat.. Sekarang ni, sangat la maju.. So kalau uols datang Penang, sila lah datang Bukit Bendera.. 



Permandangan dari atas Bukit Bendera. Capture by OPPO :) 


Semoga berjumpa lagi ye! Later nak update entry holiday ke Pulau Langkawi..
See you soon.


JAT :)



No comments:

Post a Comment