Monday, 24 August 2015

Rawatan alternatif untuk demam kuning @ baby jaundis bersama BVSM

Assalamualaikum and hi :)

Harini me nak share about rawatan alternatif for jaundis atau lebih di kenali sebagai demam kuning. Biasanya berlaku pada bayi yang di lahirkan bermula hari ketiga hingga ketujuh selepas kelahiran. Jika bacaan rendah tak bahaya tapi jika tinggi bahayakan bayi.

Dalam masyarakat melayu memang banyak sangat petuanya. Pendek kata, kalau anak kena jaundis memang ramai doktor atau nurse yg bagi tips. Kita pon sama tanyakan pada family, saudara-mara, kawan-kawan terdekat. Mak dan kawan-kawan pernah juga bagi petua susukan baby sekerap mungkin, bagi minum air kundur, mutiara cina, sengkuang cina, mandikan dengan daun kucai, jemur di matahari, dll. 

Kalau yang berjemur di matahari pon, zaman sekarang jadi risau sebab cuaca pon tak menentu, udara pon tak berapa elok. Kalau di kampung, masih ok lagi tapi kalau di kawasan bandar? Kena yang tinggal di rumah bertingkat seperti condo or apartment lagi susah nak berjemur kan.

So, zaman dah mula beralih ke arah lebih moden, mudah dan ringkas. Me nak ambil peluang kongsikan testimoni baby yang terkena jaundis @ demam kuning, bacaan kurang selepas tidur beralaskan BVSM. Di ingatkan lagi sekali ye, BVSM hanyalah rawatan alternatif yang membantu, bukan ubat yang confirmkan boleh sembuhkan penyakit. Kita ikhtiar, usaha, Allah yang menyembuhkan.






Sebenarnya selain dapat membantu menurunkan bacaan jaundis baby, baby yang tidur beralaskan BVSM ni akan tidur lebih nyenyak. Malah, baby kecil ni juga terdedah kepada radiasi, especially pada ibu ayah yang menggunakan handfone, laptop, wifi , computer dan sebagainya. So BVSM ni membantu untuk meneutralkan kesan radiasi tersebut. 

Kenapa? Boleh juga baca sedikit info yang me copy from website Sahajidah Hai-O




Malah tilam BVSM ini telah di buktikan keberkesanan melalui kajian saintifik yang telah di jalankan oleh Professor Edward Krizhanovsky dari Rusia. Professor merupakan badan bebas yang banyak menjalankan kajian saintifik terhadap produck berteknologi gelombang. Malah kajian ini telah di teruskan dengan penerbitan Open Journal of Ecology. Sebab itu tak perlu nak risau lagi tentang penggunaan BVSM . Jat sendiri sejak menggunakan BVSM tidur rasa lebih nyenyak dan badan rasa segar bila bangun esok pagi. Mak sendiri pon guna juga. Dia sendiri rasa benda yang sama. Kalau travel jauh, memang mak akan bawa sekali BVSM. Dia akan bersandar @ peluk BVSM sepanjang perjalanan. Mudah je di bawa sebab ia ringan. Kalau kita google about BVSM ni memang dah banyak testimoni-testimoni dari pelbagai penyakit dari pengguna BVSM sendiri. Tak salah ikhtiar kan kalau ia boleh menjadi satu kebaikan pada kita dan keluarga :) 




Bila dah ada 1 BVSM di rumah kita, bukan sahaja baby dapat guna, mommies pon sama. Dalam keadaan berpantang ni memang rasa cepat letih, so mommies boleh tidur juga beralaskan BVSM atau sebagai selimut. Rasa tidur tu lebih nikmat dan berkualiti. Tak percaya? Cuba try :) Pasti jatuh cinta. 

Ini antara keistimewaan Bio Velocity Sleep Mate :-

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


Kalau nak tahu lebih lanjut atau berminat, boleh contact Jat terus di talian 012-4219244. Kita juga ada promosi BVSM yang akan berakhir pada 31 August ni. Selain itu juga, terdapat belian secara ansuran serendah RM60++ sahaja. Sangat berbaloi invest sesuatu untuk kesihatan. Berbaloi.

No comments:

Post a Comment