Thursday, 1 October 2015

Perlindungan..

Assalamualaikum 

Dulu jat tak pernah pon terfikir nak ambil mana-mana insurans. Rasa macam habis duit je tetiap bulan weh. Tak berbaloi rasa ayik bayar banyak-banyak untuk sakit je. LOL. Kalau jalan-jalan kat mall, terjumpa agent-agent depa memang aku akan lari sebab tak suka. Tak pon aku akan cakap dah ada insurans. Sampai macam tu la tak suka nya aku kat insurans tu :P

Bayangkan lah paling cikai pon sebulan RM100++ lebih baik shopping beg baru ke shopping baju baru ke lepak-lepak dengan kawan ke. Lagi best makan kat tempat sedap-sedap weh. Banyak weh boleh buat dengan duit RM100++ tu, ada yg bayaq sampai RM400++.. Melayang duit macam tu saja.

And one day, ada seorang hamba Allah ni, dtg nak jumpa jat kt rumah. Actually masa tu bermacam-macam alasan la nak jumpa dia sebab memang tahu dia seorang agen insurans. Banyak kali juga dia arrange. Mungkin jodoh kami kuat, Allah nak buka mata, buka hati, buka minda kat jat yg betapa pentingnya insurans dalam kehidupan. Dan kakak ni pon tak pernah putus asa utk approach jat. 

Jat memang tahu banyak kebaikan bila kita ambik insurans ni tapi masa tu belum ada kesedaran. hahaha! 

Satu hari balik kerja, kami berjumpa di KFC, Padang Serai. Berborak-borak pasal kerja, bisnes, dan pasal insurans. Masa tu baru beberapa bulan lepas arwah adik meninggal. Kakak tu memang borak dari hati ke hati. Dia banyak buka minda jat betapa pentingnya ada insurans ni. Masa tu memang dia sentuh pasal sakit. Nauzubillah memang kita tak minta sakit tu datang tapi ujian dari Allah, bila-bila masa boleh jadi. Masa arwah adik sakit, ada kawannya datang. Cerita pasal insuran tapi nasi dah jadi bubur sebab dia dah pon sakit. So mana-mana agen isnurans pon, memang takkan bantu sebab kita dah sakit. Dari situ, hati mula menerima penting jugak insurans dalam life kita.

Dan masa tu juga, kakak ni 'sentuh' hati apa akan terjadi sekiranya dalam masa jat keluar mencari rezeki, jat kemalangan. Nauzubillah, dia tak mintak tapi dia buka minda untuk jat fikirkan. Masa tu jat masih pergi kerja, pergi bisnes naik motor saja. Belum lagi ada kereta. Orang naik moto ni memang risiko lagi besar berbanding kereta. Jat dah mula fikir mak, abah.. (T_T) 

Start dari tu, jat tekad. Registerkan takaful untuk diri sendiri. Soon, nak registerkan untuk adik pula. Rezeki lebih. boleh registerkan untuk satu family. Jat pilih Prudential BSN Takaful sebab dah tahu dah, takaful ni yang terbaik (selepas compare plan-plan dengan takaful company lain).

Kalau korang terdetik nak tau lagi banyak pasal takaful, lebih-lebih lagi PruBSN Takaful, boleh tanya dengan takaful consultant jat :-


Kak Maslina [ 012-560 5887 ]
Facebook : Masliena Abd Rahman


Serius, kak Mas memang sangat friendly dan membantu jat. Apa saja pertanyaan kita, semua kak Mas akan cuba bantu. Wallahi, jat tak menyesal langsung pilih dia sebagai takaful consultant jat.

Dan jat berbesar hati nak, kalau share Kak Mas dengan you all. :P Sama-sama ambil takaful dengan kak mas heheh. 


Terima kasih, sudi baca :)


xoxo,
Fiza Mahazir


No comments:

Post a Comment