Wednesday, 9 March 2016

Beijing, Saya Pasti Sampai!!!!

Assalamualaikum.

Hai, musim cuti sekolah ni semua pakat berpusu balik kampung kan. Dan bermacam aktiviti lah yg telah di rancangkan. Bagi ibu bapa yg bekerja pon, dan planning untuk ambil cuti. Sebab banyak lah kenduri, nak pulang ke kampung, nak bercuti bersama anak-anak. 

Bagi jat, tahun ni punya cuti tak berapa nak feel sangat. Sebab kesibukan kerja, maybe. Dan juga fokus pada next trip, iaitu BEIJING :) 

Siapa yang pernah sampai ke Beijing? Jat belum lagi. Teringin sangat nak pergi ke negara orang. Nak tengok budaya mereka, cara percakapan mereka, adat tradisi mereka, dan juga suasana tempat mereka. Dah alang-alang buat bisnes, dah alang-alang company nak sponsor, why not jat ambil je peluang yang ada kan. 

Dapat tak dapat, itu belakang cerita. Ada rezeki, insyaAllah lah.

Jom kita review sikit apa yang bestnya Beijing ni..



This is my first trip to China. Before ni pernah ikut trip dengan Sahajidah Haio, tapi ke Australia. Masa trip ke Gold Coast, ada 1 malam tu kitorang semua geng TDC pergi tengok 7D. Dan movie yang kitaorg pilih is Wall Of China. Walaweehh, apek bawa beca tu.. My first experience is, tengok 7D tu, pastu kau bayangkan 7D tu macamana. Sedangkan yg 4D pon dah rasa macam kita ada kat sana, apatah lagi 7D. Apek tu bawa kitaorang naik beca, laluan dia adalah tembok cina tu. Dengan bawa nya laju, ke kanan ke kiri, gila ah. Menjerit2 aku dalam tu siap terangkat-angkat kaki.  HAHAHAHA!

Ok back to topis, apa yang bestnya bila bercuti ke negara CHINA....???? Shopping la bebbbbb.. Memang merambang biji mata la nanti nak angkut semua barang. Tapi kat Beijing ni bukan setakat shopping tapi sight seeing pon memang cantik cantik belaka.




Actually jat ni bukan jenis yang memilih tempat dan kadang tak ambik tahu pon apa bestnya nak pergi ke sesebuah negara yang di taja oleh SHOM (Sahajidah Hai-O Marketing) ni.

Sebab apa tau,
1. Company akan bagi satu destinasi yang terbaik untuk semua usahawan berehat dan bercuti. Bak kata CDM Ija, kita buat kerja sungguh-sungguh di Malaysia, kita bercuti sungguh-sungguh di negara orang. Best tak macamtu?
2. Semuanya di taja. So jat memang ZERO complaint. Malah lebih bersyukur.
3. Percutian yang menarik ni bukan di ukur pada destinasi tapi dengan siapa kita pergi. haaa nampak tak? Bercuti dengan geng TDC ni memang HAPPY!!


Macamana nak bercuti bersama kami?

Tiada syarat yang ketat di kenakan :) Yang penting anda betul-betul serius nak mencari pendapatan tambahan atau pendapatan utama melalui perniagaan. Hanya serendah RM50.00 sebagai yuran pendaftaran, anda layak bermula sebagai usahawan bersama-sama dengan The Diamond Circle (TDC) dan anda berpeluang mendapat tiket ke BEIJING PERCUMA!!! Kami sedia berkongsi pengalaman kami dan membimbing anda menjadi usahawan yang hebat..InsyaAllah..



Pada anda di luar sana, yang nak juga merasa melancong ke BEIJING @ bersama team Sahajidah Haio secara PERCUMA, atau ingin menjadi seorang usahawan dengan income yang stabil (3,4,5 angka) setiap bulan, atau nak menjana income kedua setiap bulan (sama seperti saya), kami buka peluang untuk anda bersama-sama meyertai 'TDC' dan "TDC 26K Project" ini, anda akan di ajar bagaimana untuk menjadikan perniagaan ini sebagai satu kerjaya yang 'serius' untuk anda.


Nak tahu lebih details, boleh je hubungi jat 




No comments:

Post a Comment