Sunday, 15 May 2016

Serbuk Pencuci Pekat Ezyclean - Top Agent Utara

Serbuk pencuci pekat Eziclean Hai-O dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik dan mesra alam. Ia mengandungi pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. Produk ini mempunyai natrium tripolifosfat, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya. 


  • Apakah keistimewaan serbuk pencuci pekat Eziclean Hai-O?
Ia dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. 
  • Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda atau buih?
Serbuk pencuci pekat Eziclean tidak mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda. Di samping itu, ia kurang berbuih.
  • Apakah bau serbuk pencuci pekat Eziclean Hai-O?
Bau haruman bunga-bungaan.
  • Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik?
Ya, serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian supaya kekal kelihatan cerah dan baru.

KELEBIHAN SERBUK PENCUCI PEKAT EZICLEAN


Rumusan Dwienzim: 

Amat berkesan untuk menyingkirkan kotoran yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya.

Formula anti-bakteria: 
Mencegah bau busuk dan menyahkuman serta menjadikan kain dan pakaian berbau segar dan bersih.

Formula anti-karat: 
Melindungi mesin pembasuh dan pakaian.

Rumusan kurang buih: 
Memudahkan pembasuhan dan menjimatkan masa dan air.

Rumusan tanpa klorin: Sesuai untuk fabrik tiruan dan bahan celupan (tidak disyorkan untuk kain sutera).


TESTIMONIAL 1 SERBUK PENCUCI EZICLEAN 



Petua cuci kasut sekolah anak-anak tanpa perlu menyental dan gunakan Clorox. Hanya dengan merendam kasut sekolah anak dengan serbuk pencuci Eziclean untuk mendapatkan hasil kasut putih bersih macam baru. Boleh cuba ya ibu-ibu.. Pasti memuaskan!


Petua mencuci uniform putih sekolah, kerja atau tshirt pagoda putih tu mahupun kain telekung. Tak perlu rendam dengan Vanish atau Clorox. Baju cerah berseri tahan lama dengan Eziclean, ada pencerah optik, mesra alam dan banyak feedback ibu-ibu yang mencuci baju sekolah anak kata Tak Perlu Nila baju dah, nampak putih berseri macam baru sedangkan baju sebelumnya dah naik kuning hari-hari basuh. Yakin dengan Eziclean!.


CARA PENGGUNAAN SERBUK PENCUCI PEKAT EZICLEAN


Mesin pencuci:
  • Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g).
  • Sekiranya kuantiti cucian banyak, keperluan serbuk pencuci adalah 1 1/2 sudu (30g).

Cucian tangan:
  • Sekiranya kuantiti cucian sedikit, keperluan serbuk pencuci adalah 2/3 sudu (15g).
  • Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g)

HARGA : RM23 / 1 KG

Kindly to whatsapp :
+6012. 421 9244 (fiza)



Tuesday, 10 May 2016

Peluang Buat Duit Raya Secara Online

Assalamualaikum dearies :)

Terima kasih Jat nak ucapkan kepada yang sudi berkunjung ke blog Jat ni. I really appreciate your time here :)

Tak lama lagi nak puasa kan? Tak sabar rasanya menunggu bulan Ramadhan kali ini. Impian Jat semoga Jat jadi muslimah yang lebih baik dari sebelumnya. Dan semoga kebaikan tu akan terus berkekalan walaupon dah habis bulan Ramadhan tu nanti :)

Tak sah kalau bulan Ramadhan ni kita tak cakap mengenai persiapan Raya kan? You all nak tak kalau Jat nak share peluang buat duit raya secara online? Business plan yang Jat akan share nanti sangat sesuai buat you all yang bekerja dari 8am-5pm macam Jat jugak :) Dan insyaAllah plan ini jugak takkan membuatkan you all rasa kehilangan waktu untuk berehat dan bersama yang tersayang :)

Apa yang bestnya buat duit raya secara ONLINE dengan The Diamond Cirlce (TDC) ni?

Of course la best you all sebab :

1. Modal flexsibel. Honestly, kalau you all tanya Jat perlu keluarkan modal berapa. Jawapan Jat adalah PERLU. You all just imagine kan eh, you nak berniaga, berniaga apa yang cuma pakai air liur saja tapi takde barang di tangan, takde depan-depan mata? Logically, kalau you pergi supermarket, nak beli pampers, atau susu anak. Tapi stok takde. Kena order dan tunggu. agak-agak you nak pergi ke supermarket lain yang ready stock @ nak tunggu sampai stok ada? 

And bila stok dah ada di tangan, ianya akan sangat membantu mentor you untuk ajar you the real deal. Takkan nak ajar menggunakan 'pamplet' kan? Hasilnya memang jauh beza tau. Lastly, you yang akan rasa susahnya nak buat bisnes. 

Bila ada barang di depan mata, di tangan kita, barulah senang Jat nak train supaya betul-betul jadi usahawan yang berjaya. InsyaAllah soon :)


2. Income pertama bisnes boleh mencecah sehingga 3-4-5 angka..!! Berapa tu? You pilihlah sendiri..

3. Plan perniagaan yang sangat mudah dan tak stress langsung.

4. Dedicated mentor to coach and monitor your progress. FREE pulak tu :) Unless you mampu keluarkan RM500-RM2500 untuk belajar ilmu business then taknak yang free, takpelah.



5. FREE TRAINING on how to fully use social media as a marketing tools. Means you tak perlu lah nak pergi ketuk pintu rumah orang dan jual barang. If macam tu Jat pon taknak sebab Jat pemalu. Nak bercakap pon dengan orang tertentu sahaja. hiks.



6.Hanya 2 jam jer sehari. Wajib ke buat hari-hari? Well itulah yang bestnya online business ni. 2 jam sehari tu senang ja nak buat. Imagine you ada coffee break, lunch break, waktu tunggu train, waktu tunggu iklan masa tengok cerita kat tv tu ke, you boleh la selit-selit buat business. Silap haribulan, you pun tak perasan yang you dah buat business lebih pada 2 jam sehari. Mudah kan? 

7. DUIT RAYA EXTRA. Mesti seronok kalau dapat duit raya tambahan kan. Biasa la bila tiba musim Ramadhan & Raya, mesti ramai yang pening nak buat bajet. Kadang ada yang sanggup buat loan untuk raya sakan. Bujang ok lagi tapi bila sudah bekerluarga, memang pening nak fikirkan bajet untuk pulang ke kampung. Takkan nak raya sorang sorang di bandar kan. Tak syok la gitu. Raya hanya sekali. If you start buat bisnes bulan April ni, bonus akan masuk 10/11 hb May. Dah boleh buat persiapan berpuasa 6.6.2016 ni. Kalau you buat bulan May, bonus akan masuk 10/11 hb Jun. Dah boleh persiapan untuk raya. Dan boleh buat persiapan untuk lepas raya juga. Best kan :)

Apa kata jadikan Ramadhan kali ini sebagai peluang untuk kita ubah nasib kita sekeluarga. Bahagia sangat rasanya bila raya tahun ni kita mampu menghulur sedikit duit pada kedua orang tua kita. Ini dahlah kita balik beraya, tapi sesen pun kita tak hulurkan. Kalau mak ayah kita ada income sendiri takpe lah juga, tapi kalau mak ayah yang dah pencen? (-____-)

Sampai bila kita asyik menjadi yang menerima dari  ibu dan ayah kita? Tak teringin ke kita nak merasa betapa hebatnya perasaan di peluk mak ayah bila menghulurkan sedikit wang perbelanjaan extra pada mereka. the feeling is pricless!!

Banyak perkara lagi yang kita dapat buat bila kita berduit vs bila kita takde duit.. and again pilihan di tangan kita. Kalau baik cara kita uruskan duit yang banyak tu, inshaaAllah tu duit tu akan menjadi "kunci" kita ke syurga nanti..

Apakata, kita berhenti menjadi ahli fikir dan pemerhati? Sebab dah lama sangat you berfikir dan jadi pemerhati, but it doesn't change your situation at all.....kan? (-____-)

Jom jadikan Ramadhan kali ini sebagai medan dan permulaan untuk kita berjihad memantapkan ekonomi diri, keluarga dan ummah. Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai peluang buat duit raya secara online?

Whatsapp
l
l
l
l
V




Monday, 2 May 2016

Kopi & Garam : Apa itu Mineral Coffee & kenapa ianya TERBAIIKKKK!!

Pertama kali mendengar nama Kopi Garam Buluh ni memang sesuatu yang agak pelik mulanya. Ye la, nak minum kopi campur garam. Apa rasanya. Kebiasaannya kopi dengan gula. Tapi yang ni GARAM... Bukan garam biasa tapi GARAM BULUH. Kalau ikutkan Jat ni memang bukanlah seorang yang penggemar kopi, ada masa bau kopi pun tak boleh, pening naik sampai kepala.

Tetapi tidak dengan Kopi Garam Buluh ini. Seperti ada sesuatu yang menarik perhatian dan perasaan ingin tahu yang membuak-buak dok dengar orang bercerita kehebatan dan kesedapan kopi ni.. 

Tiba pada detik pertemuan kami...
*
*
*
*
*
Bagai cinta pandang pertama...
Aromanya yang wangi menyengat rongga hidung. Tiba pada hirupan yang pertama. Pergggghhh!!! Nikmat yang tak dapat di gambarkan dengan kata-kata. Rasa kopi yang lemak-lemak sedap dan sedikit masin membuatkan Jat tak sabar nak menikmati hirupan yang kedua dan seterusnya. Setiap titisan terasa sangat bermakna hingga tak mahu melepaskan satu titisan pun. Dan... hingga tiba ke titisan terakhir yang mana di hujungnya rasa coklat mewah seperti sedang menikmati coklat panas di restoren 5 star. Memang terSANGAT-SANGAT sedap dan highly recommended.


Jom baca sampai habis dan kenali kopi terbaik untuk kesihatan anda.

WAJIB BACA..!!


Apa itu Kopi Garam Buluh ataupun dikenali sebagai Mineral Coffee @ Min Kaffe.. 

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea yang meningkatkan nilai nutrisi kopi ini. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti Magnesium  yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium.

Apa keistimewaan Mineral Coffee sehingga stok kopi selalu 'SOLD OUT'..

  •  ANTIPENUAAN - agen antioksida
  •  MENGAWAL PH BADAN - boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,      gula dalam darah, kolestrol dan lain-lain.
  •  MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah            pinggang, kencing manis, migraine, dan lain-lain masalah kesihatan.
  •  MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN - seperti gastrik, ulser perut, masalah      usus, buasir, sembelit, juga sebagai diet yang ekonomi.
  •  Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
  •  Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
  •  Memberikan TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.

Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium..
" kandungan Magnesium yang rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung".. dan bagi "pesakit kencing manis pula mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama-sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kepada tenaga. Bagi pengida kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dalam darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat di tukar kepada tenaga. Maka kehadiran Magnesium amatlah penting..."

~Sedikit Perkongsian~
Pensyarah Program Diebtetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia (USM),Prof Madya Shariza Abd. Razak berkata, walaupun ada minuman itu dikatakakan mengandungi ginseng atau tongkat ali untuk menambahkan tenaga namun kandungannya amat sedikit.

"Ia tidak memberi sebarang kesan dalam penjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi gula yang banyak iaitu lebih daripada tiga sudu teh. Namun ramai yang tidak menyedarinya kerana ditenggelamkan oleh pahit rasa kopi tersebut."


Info Kandungan Kopi Segera 3 in 1 :

- Mengandungi lebih tiga sudu teh gula dalam setiap pek.
- Gula yang berlebihan bertujuan mengurangkan rasa pahit dalam minuman tersebut.
- Selain gula, krimer yang digunakan adalah sejenis lemak tepu yang boleh membahayakan kesihatan.
- Turut mengandungi kafien yang menyebabkan rasa berdebar [palpitasi] dan menyukarkan tidur pada waktu malam.
- Setiap pek mengandungi sehingga 200 kalori. Mineral Kopi baru 56kalori :)
- Jumlah kalori itu sama dengan dua keping roti atau sepinggan nasi.
- Jika di ambil tiga paket sehari, ia bersamaan 600 kalori dan turut menyumbang kepada berat badan berlebihan. 
- Kandungan untuk meningkatkan tenaga seperti tongkat ali, kacip fatimah dan ginseng adalah sangat sedikit kerana bahan-bahan itu mahal dan sukar untuk diperoleh.


AWAS!!!
Pengambilan yang berterusan kopi segera juga boleh mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan tubuh badan.


Jadi Mineral Coffee adalah satu-satunya minuman kopi yang pertama di Malaysia yang dicampur kan dengan garam asli - GARAM BULUH yang mana GARAM BULUH ini mempunyai MAGNESIUM yang tinggi dan baik untuk badan manusia. 


Harga Sekotak

RM33/20 sachet


TESTIMONI PENGGUNA MIN KAFFE/MINERAL COFFEE

Testimoni diri sendiri
Minum mineral coffee ni jat rasa badan segar dan bertenaga walaupon bekerja 8pagi-5.30petang. Kadang ot sampai pukul 8malam. Jat jugak berulang-alik drive dari sungai petani-kulim yang ambil masa kira-kira 45 minit untuk satu hala. Urusan kerja pon rasa lebih lancar walaupon bangun di awal pagi. Memang cepat rasa kenyang, sangat membantu untuk mereka yg nak diet tanpa berlapar. Bila berpuasa, memang jat akan sahur bersama mineral coffee, membantu kita untuk tak mudah rasa lapar. 

Testimoni Puan Ruslah, Pasir Mas, Kelantan

Testimoni Milk Booster & Sembelit


Testimoni Turun Berat Badan


Testimoni Detox - Kurang Sembelit, Resdung & Jerawat


So, tunggu apa lagi..Dapatkan kopi kesihatan untuk anda, mak ayah hari ini juga. Confirm tak menyesal!!

For those yang nak create big income dengan cara menjual Min Kaffe ni, juga amat dialu-alukan. Puasa dan raya semakin dekat, ambil lah peluang buat duit raya bersama TDC..

xoxo,
Fiza Mahazir,
012.421.9244