Monday, 2 May 2016

Kopi & Garam : Apa itu Mineral Coffee & kenapa ianya TERBAIIKKKK!!

Pertama kali mendengar nama Kopi Garam Buluh ni memang sesuatu yang agak pelik mulanya. Ye la, nak minum kopi campur garam. Apa rasanya. Kebiasaannya kopi dengan gula. Tapi yang ni GARAM... Bukan garam biasa tapi GARAM BULUH. Kalau ikutkan Jat ni memang bukanlah seorang yang penggemar kopi, ada masa bau kopi pun tak boleh, pening naik sampai kepala.

Tetapi tidak dengan Kopi Garam Buluh ini. Seperti ada sesuatu yang menarik perhatian dan perasaan ingin tahu yang membuak-buak dok dengar orang bercerita kehebatan dan kesedapan kopi ni.. 

Tiba pada detik pertemuan kami...
*
*
*
*
*
Bagai cinta pandang pertama...
Aromanya yang wangi menyengat rongga hidung. Tiba pada hirupan yang pertama. Pergggghhh!!! Nikmat yang tak dapat di gambarkan dengan kata-kata. Rasa kopi yang lemak-lemak sedap dan sedikit masin membuatkan Jat tak sabar nak menikmati hirupan yang kedua dan seterusnya. Setiap titisan terasa sangat bermakna hingga tak mahu melepaskan satu titisan pun. Dan... hingga tiba ke titisan terakhir yang mana di hujungnya rasa coklat mewah seperti sedang menikmati coklat panas di restoren 5 star. Memang terSANGAT-SANGAT sedap dan highly recommended.


Jom baca sampai habis dan kenali kopi terbaik untuk kesihatan anda.

WAJIB BACA..!!


Apa itu Kopi Garam Buluh ataupun dikenali sebagai Mineral Coffee @ Min Kaffe.. 

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian Kopi Robusta dan Garam Buluh Organik semulajadi dari Korea yang meningkatkan nilai nutrisi kopi ini. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti Magnesium  yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium.

Apa keistimewaan Mineral Coffee sehingga stok kopi selalu 'SOLD OUT'..

  •  ANTIPENUAAN - agen antioksida
  •  MENGAWAL PH BADAN - boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,      gula dalam darah, kolestrol dan lain-lain.
  •  MENCEGAH dan MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah            pinggang, kencing manis, migraine, dan lain-lain masalah kesihatan.
  •  MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN - seperti gastrik, ulser perut, masalah      usus, buasir, sembelit, juga sebagai diet yang ekonomi.
  •  Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI.
  •  Melegakan masalah ALAHAN, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
  •  Memberikan TENAGA dan juga kualiti KESIHATAN YANG BAIK kepada badan.

Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium..
" kandungan Magnesium yang rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung".. dan bagi "pesakit kencing manis pula mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama-sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kepada tenaga. Bagi pengida kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dalam darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat di tukar kepada tenaga. Maka kehadiran Magnesium amatlah penting..."

~Sedikit Perkongsian~
Pensyarah Program Diebtetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia (USM),Prof Madya Shariza Abd. Razak berkata, walaupun ada minuman itu dikatakakan mengandungi ginseng atau tongkat ali untuk menambahkan tenaga namun kandungannya amat sedikit.

"Ia tidak memberi sebarang kesan dalam penjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi gula yang banyak iaitu lebih daripada tiga sudu teh. Namun ramai yang tidak menyedarinya kerana ditenggelamkan oleh pahit rasa kopi tersebut."


Info Kandungan Kopi Segera 3 in 1 :

- Mengandungi lebih tiga sudu teh gula dalam setiap pek.
- Gula yang berlebihan bertujuan mengurangkan rasa pahit dalam minuman tersebut.
- Selain gula, krimer yang digunakan adalah sejenis lemak tepu yang boleh membahayakan kesihatan.
- Turut mengandungi kafien yang menyebabkan rasa berdebar [palpitasi] dan menyukarkan tidur pada waktu malam.
- Setiap pek mengandungi sehingga 200 kalori. Mineral Kopi baru 56kalori :)
- Jumlah kalori itu sama dengan dua keping roti atau sepinggan nasi.
- Jika di ambil tiga paket sehari, ia bersamaan 600 kalori dan turut menyumbang kepada berat badan berlebihan. 
- Kandungan untuk meningkatkan tenaga seperti tongkat ali, kacip fatimah dan ginseng adalah sangat sedikit kerana bahan-bahan itu mahal dan sukar untuk diperoleh.


AWAS!!!
Pengambilan yang berterusan kopi segera juga boleh mendatangkan kemudaratan kepada kesihatan tubuh badan.


Jadi Mineral Coffee adalah satu-satunya minuman kopi yang pertama di Malaysia yang dicampur kan dengan garam asli - GARAM BULUH yang mana GARAM BULUH ini mempunyai MAGNESIUM yang tinggi dan baik untuk badan manusia. 


Harga Sekotak

RM33/20 sachet


TESTIMONI PENGGUNA MIN KAFFE/MINERAL COFFEE

Testimoni diri sendiri
Minum mineral coffee ni jat rasa badan segar dan bertenaga walaupon bekerja 8pagi-5.30petang. Kadang ot sampai pukul 8malam. Jat jugak berulang-alik drive dari sungai petani-kulim yang ambil masa kira-kira 45 minit untuk satu hala. Urusan kerja pon rasa lebih lancar walaupon bangun di awal pagi. Memang cepat rasa kenyang, sangat membantu untuk mereka yg nak diet tanpa berlapar. Bila berpuasa, memang jat akan sahur bersama mineral coffee, membantu kita untuk tak mudah rasa lapar. 

Testimoni Puan Ruslah, Pasir Mas, Kelantan

Testimoni Milk Booster & Sembelit


Testimoni Turun Berat Badan


Testimoni Detox - Kurang Sembelit, Resdung & Jerawat


So, tunggu apa lagi..Dapatkan kopi kesihatan untuk anda, mak ayah hari ini juga. Confirm tak menyesal!!

For those yang nak create big income dengan cara menjual Min Kaffe ni, juga amat dialu-alukan. Puasa dan raya semakin dekat, ambil lah peluang buat duit raya bersama TDC..

xoxo,
Fiza Mahazir,
012.421.9244

No comments:

Post a Comment