Tuesday, 10 May 2016

Peluang Buat Duit Raya Secara Online

Assalamualaikum dearies :)

Terima kasih Jat nak ucapkan kepada yang sudi berkunjung ke blog Jat ni. I really appreciate your time here :)

Tak lama lagi nak puasa kan? Tak sabar rasanya menunggu bulan Ramadhan kali ini. Impian Jat semoga Jat jadi muslimah yang lebih baik dari sebelumnya. Dan semoga kebaikan tu akan terus berkekalan walaupon dah habis bulan Ramadhan tu nanti :)

Tak sah kalau bulan Ramadhan ni kita tak cakap mengenai persiapan Raya kan? You all nak tak kalau Jat nak share peluang buat duit raya secara online? Business plan yang Jat akan share nanti sangat sesuai buat you all yang bekerja dari 8am-5pm macam Jat jugak :) Dan insyaAllah plan ini jugak takkan membuatkan you all rasa kehilangan waktu untuk berehat dan bersama yang tersayang :)

Apa yang bestnya buat duit raya secara ONLINE dengan The Diamond Cirlce (TDC) ni?

Of course la best you all sebab :

1. Modal flexsibel. Honestly, kalau you all tanya Jat perlu keluarkan modal berapa. Jawapan Jat adalah PERLU. You all just imagine kan eh, you nak berniaga, berniaga apa yang cuma pakai air liur saja tapi takde barang di tangan, takde depan-depan mata? Logically, kalau you pergi supermarket, nak beli pampers, atau susu anak. Tapi stok takde. Kena order dan tunggu. agak-agak you nak pergi ke supermarket lain yang ready stock @ nak tunggu sampai stok ada? 

And bila stok dah ada di tangan, ianya akan sangat membantu mentor you untuk ajar you the real deal. Takkan nak ajar menggunakan 'pamplet' kan? Hasilnya memang jauh beza tau. Lastly, you yang akan rasa susahnya nak buat bisnes. 

Bila ada barang di depan mata, di tangan kita, barulah senang Jat nak train supaya betul-betul jadi usahawan yang berjaya. InsyaAllah soon :)


2. Income pertama bisnes boleh mencecah sehingga 3-4-5 angka..!! Berapa tu? You pilihlah sendiri..

3. Plan perniagaan yang sangat mudah dan tak stress langsung.

4. Dedicated mentor to coach and monitor your progress. FREE pulak tu :) Unless you mampu keluarkan RM500-RM2500 untuk belajar ilmu business then taknak yang free, takpelah.



5. FREE TRAINING on how to fully use social media as a marketing tools. Means you tak perlu lah nak pergi ketuk pintu rumah orang dan jual barang. If macam tu Jat pon taknak sebab Jat pemalu. Nak bercakap pon dengan orang tertentu sahaja. hiks.



6.Hanya 2 jam jer sehari. Wajib ke buat hari-hari? Well itulah yang bestnya online business ni. 2 jam sehari tu senang ja nak buat. Imagine you ada coffee break, lunch break, waktu tunggu train, waktu tunggu iklan masa tengok cerita kat tv tu ke, you boleh la selit-selit buat business. Silap haribulan, you pun tak perasan yang you dah buat business lebih pada 2 jam sehari. Mudah kan? 

7. DUIT RAYA EXTRA. Mesti seronok kalau dapat duit raya tambahan kan. Biasa la bila tiba musim Ramadhan & Raya, mesti ramai yang pening nak buat bajet. Kadang ada yang sanggup buat loan untuk raya sakan. Bujang ok lagi tapi bila sudah bekerluarga, memang pening nak fikirkan bajet untuk pulang ke kampung. Takkan nak raya sorang sorang di bandar kan. Tak syok la gitu. Raya hanya sekali. If you start buat bisnes bulan April ni, bonus akan masuk 10/11 hb May. Dah boleh buat persiapan berpuasa 6.6.2016 ni. Kalau you buat bulan May, bonus akan masuk 10/11 hb Jun. Dah boleh persiapan untuk raya. Dan boleh buat persiapan untuk lepas raya juga. Best kan :)

Apa kata jadikan Ramadhan kali ini sebagai peluang untuk kita ubah nasib kita sekeluarga. Bahagia sangat rasanya bila raya tahun ni kita mampu menghulur sedikit duit pada kedua orang tua kita. Ini dahlah kita balik beraya, tapi sesen pun kita tak hulurkan. Kalau mak ayah kita ada income sendiri takpe lah juga, tapi kalau mak ayah yang dah pencen? (-____-)

Sampai bila kita asyik menjadi yang menerima dari  ibu dan ayah kita? Tak teringin ke kita nak merasa betapa hebatnya perasaan di peluk mak ayah bila menghulurkan sedikit wang perbelanjaan extra pada mereka. the feeling is pricless!!

Banyak perkara lagi yang kita dapat buat bila kita berduit vs bila kita takde duit.. and again pilihan di tangan kita. Kalau baik cara kita uruskan duit yang banyak tu, inshaaAllah tu duit tu akan menjadi "kunci" kita ke syurga nanti..

Apakata, kita berhenti menjadi ahli fikir dan pemerhati? Sebab dah lama sangat you berfikir dan jadi pemerhati, but it doesn't change your situation at all.....kan? (-____-)

Jom jadikan Ramadhan kali ini sebagai medan dan permulaan untuk kita berjihad memantapkan ekonomi diri, keluarga dan ummah. Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai peluang buat duit raya secara online?

Whatsapp
l
l
l
l
V




No comments:

Post a Comment