Saturday, 28 January 2012

Premium Beautiful Corset : Macamana nak pakai ni?

Assalammualaikum u olss..

Siapa cakap nak pakai Premium Beautiful ni susah? susah kalau tak kena caranya.. Jom tengok cara-cara untuk pakai Premium Beautiful nih..

Langkah 1 : Long Girdle


(1) Lipatkan bahagian pinggang dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

** untuk memudahkan pakai Long Girdle ni, kaki kena bukak besar sket, ala2 kekuda gitu.. Pastu joget2 sket masa nak pakai.. Bunyi cam pelik pulak, bukan joget tapi goyangkan ikut badan kita..hehe..Mula2 memang rasa ketat sket especially kat tulang pinggul but in a few days uolss akan familiar and rasa senang sket nak pakai.**


Langkah 2 : Long Bra


(1) Tundukkan badan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payudara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra).
(2) Letakkan cangkuk di bahagian belakang.
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan ( masukkan ke dalam    cawan bra ).
(4) Laraskan tali bra supaya kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra.


** Kalau tangan tak sampai ke belakang & tak de sapa nak tolong cangkuk kan uolss, boleh la pakai kain batik or ape2 kain dulu.. berkemban.. then cangkuk kat depan dulu, pastu baru pusingkan bahagian cup ke depan.. Kalau tanpa kain, Long Bra tak boleh pusing sebab fabrik Long Bra melekat pada badan..**


Langkah 3 : Waist Nipper


(1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tenga-tengah dada
(2) Letakkan kesemua cangkuk ( patut berada di tulang rusuk kiri badan )
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras dan cangkukkan ke depan
(5) Pastikan ianya selesa

** make sure bahagian tali2 yang kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita..**

Harap info ni dapat membantu uolss pakai PB dengan lebih mudah.. Sebarang pertanyaan boleh la rujuk saya di :

FB : Nor Hafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265

No comments:

Post a Comment