Saturday, 19 May 2012

Selamat Datang ke Zoo Taiping ! :)


Assalamualaikum n hye semua..

Entry kali ini jat nak kongsi dengan korang aktiviti last week...Disebabkan agak bz, x sempat jat nak menulis..Semoga readers enjoy dengan entry ni... :)

Cuti sekolah x lama lagi kan...Untuk parents yang berfikir tak tahu nak kemana cuti sekolah, nak bawa anak2 jalan2, salah satu tempat saya suggestkan pergi ke Zoo...hehe ! Kenapa zoo? Sebab baru2 ni saya ke sana, sebab last pergi time sekolah dlu..n then tetibe rasa nak pergi melawat binatang lah...haha! Kat situ jugak kita boleh ajar anak2 untuk mengenal binatang dengan lebih dekat, kira macam lawatan sambil belajar..so zoo yg paling dekat dengan saya ialah Zoo Taiping !

Bertolak dari Kulim seawal pagi jam 9, zass terus ke Perak...Tapi singgah breakfast dlu di Hentian Bukit Merah...Lapar doh...Kang lambat makan, boleh pengsan woo...hehe ! Dah lama tak kesana, so memang xtau jalan...Dua2 org x tau..Hamek kau..Padan muka ! Apalagi, cal akak aku tnya jalan...Kang sesat mau sampai Ipoh..haha!

Rupanya jalan mudah je...Turun tol Taiping n terus je...Pastu sampai la..Perjalanan dari Kulim ---> Taiping hanya makan masa lebih kurang 1jam lebih je...kalo camni tiap2 minggu boleh datang kan...haha ! Disebabkan datang weekend, so orang agak ramai...


hey ! look there ! (ada momo kat leher..kawan baru.. :p)


Kemana kita...??


Girafah ! si seksi~


zebra !


it's me ! :)


encik landak !


buaya !


Burung apa?Burung apa? Burung kakak tua la...


ke kiri atau ke kanan..??


Singa-singa sedunia..


unta.


encik harimau !


sang orang utan !

So, ni je la pic yang dapat aku share dengan korang...Nak tengok binatang lain, boleh la pergi terus ke zoo..hehehe ! 


bye-bye..jumpa lagi.. :)

5 comments:

  1. zoo taiping best.. lama x pergi hehe.. folo sini :)

    ReplyDelete
  2. eh mne button folo? hhe xda pon

    ReplyDelete
  3. nk jemput dtg umh bekfes sekali meh lah! smbil2 tgk pelangi...

    ReplyDelete
  4. hai hairy : ada pelangi ek pagi2..hehe

    ReplyDelete
  5. syuhada : xde ke?ada la...follow la kite..hehe...

    ReplyDelete