Friday, 6 July 2012

Impian Dalam Business Ini




Our life is all about money.. Our cost of living semakin naik..  Naik bukan sikit tapi banyak gilerrrr.. Tapi gaji pulak, alahai ciputnya.. Dah la tu once a year plak tu.. huhuh


So, jat pikir2 macam mana la nak hidup senang? Ramai orang yang cakap kebahagiaan tak boleh dibeli dgn WANG RINGGIT.. Betul tapi kurang tepat la.. Orang cakap ala ulat dalam batu pon boleh hidup.. HAHAHA.. Memang lawak, ulat memang la.. Kalau manusia cuba duduk dalam batu.. If rumah batu jat taw la xpe.. hehe !

Cuba pikir kalau xde duit, macam mana nak bagi kehidupan yang selesa pada anak-anak, mak ayah & keluarga .. Kalau takde duit macam mana nak bersedekah?

Bila pikir bab ini, mula la jat berangan-angan.. hehee.. tapi ni la motivasi jat  ye..jom layannn.. :)

1) Nak bawa mak abah (apart of us ) pergi haji.


2) Holiday over the sea, Jat tengok blog kak Hanis n kak Ieja jadi terujaaa sangat..

Tokyo

Beijing

Switzerland & Germany

Australia

Holland & Amsterdam


Holland & Belgium

Vietnam

3) Nak kahwin.. :)


4) Get ready insurans pendidikan untuk anak-anak.. Sekurang-kurangnya tanggungan untuk anak2 nak belajar dah ada.. If sekarang pon yuran mahal apatah lagi 4 5 tahun akan datang??  Sekarang PTPTN pon dah kekurangan duit nak bagi budak2 belajar.. Dah sumer peminjam tak reti nak bayar.. Juz imagine future of our kids?


4) Rumah & kereta BESAR, tapi bukan jat yang besar ye.. hehe.. Kira kalau family datang or nak naik kereta  ramai2 pon xpe.. Best sangat !! 



5) Dan paling teruja as orang perempuan nih, of course la anything related of fashion.. I luv shopping..!! Again, tgk website kak Hanis semakin membakar semangat Jat.. Sekarang ni dengan makan gaji jer, beli ala kadar je.. Sebab cabang banyak sangat kan..heheh... Pasni nak aim yang mahal2 la.. Teringin sangat... Dapat beli kat mak and kakak, lagi menariksssss... :)




Back to the topic, semua tahu yang  9/10 punca rezeki ialah dari perniagaan.. so bisnes apa yang Jat nak buat  ek??

Jat pernah terfikir pasal bisnes2 lain tapi perlukan modal yang besar + banyak masa.. Kena sewa kedai, gaji pekerja, & nak bayar macam2 bil lagi.. End up, tak tercapai hajat nak berbisnes..hehe..

Until Jat pakai Premium Beautiful ni & tengok kawan2 yang berjaya dalam bisnes ni , terus Jat tekad untuk rebut peluang nih.. Mula2 takut jugak tapi dengan bimbingan leaders dalam group Kak Ana, Alhamdulillah SANGAT memberansangkan... 

So kesimpulannya, benda akan jadi mudah bila betul caranya.. Kalau Jat setakat buat bisnes ni part time, korang pon tentu boleh.. Bayangkan, just spend average 2 hrs per day and u will get min RM3k per month.. For certain people tu sebulan gaji tau..  Kena pulak keje 8 hrs per day..

So MENARIK kan bisnes ni????

Another things that attract  me into this business, is life changing process.. Antaranya >>>>
  • Penakut jadi Berani
  • Pemalu jadi Peramah
  • Demotivated jadi Full of Motivation
  • Pasive to Active
  • Malas kepada Rajin
Bukan senang nak dapat ilmu ni dari pakar, tapi group under Kak Ana all the knowledge and training is well provided.. Sebabnya team ni mengamalkan konsep bisnes " TEAMWORK PROJECT! ".. So mari la kite rebut peluang ni sementara masih muda.. 

Mobile :  013-4116265 ( Jat )
FB : Nor Hafizah






p/s : Team Hanis Haizi di bawah payung Kak Ana.. :)

No comments:

Post a Comment