Wednesday, 10 October 2012

Nervous vs Teruja...

Hai korang..
Selamat petang..

Teruja tak tengok tajuk?hehe..
Jat lagi teruja + excited nak cerita taw...

2 hari lepas Jat p belajar bawa kereta..
Sangat lah teruja + takut + nerves + hepy...


Kenapa?
Sebab first time bawa kereta..hehe!
Before ni tahu naik je... 

So now, memang waktu yang sesuai untuk Jat settlekan lesen kereta..
Mesti yang tanya why lambat ambil kan..
Orang lain semua dah ada lesen kereta..

Jat ada reason sendiri kenapa lambat ambil..
Tak kisah la cepat atau lambat, yang penting ambil..kan kan kan.. =)

Pengalaman pertama kali, memang lawak la..
Ada ke patut kena gelakkan dengan cikgu..huhu!

Pastu masa atas bukit, siap menjerit..
kuang kuang kuang.. 
Cikgu tu sampai terkejut... "Maap la no cikgu sebab membuatkan cikgu terkejut.. sy nerbes + takut..haha! 
( nasib kau la cikgu )"

Tapi lepas 2 3 kali dia ajar, dia cakap jom kita pergi jalan raya..
wuiyooo...wa takut kot...dah la baru bawa, nak p jalan raya..
Kang langgar kereta orang cane..huhu..
Cikgu tu cakap xpe..bawa slow2..
Lastly alhamdulillah, dengan selamatnya Jat bawa di jalan raya even ketepi ketengah...

Cikgu tu cakap kata x pandai bawa, ni dah boleh bawa kira ok la tuh...
Alhamdulillah la walaupon first time bawa tapi dah pandai la sikit..hehe!

So sekarang ni dah gian nak bawa....
wuaaaa.... Pinjam kereta uols plisss !!!!


2 comments:

  1. hihi.~ sama la kita, gian nak bawak masa memula dapat lesen masa 18 thn dulu, sekarang 19 tahun, dah start malas nak bawak ;p

    ReplyDelete
  2. yeke...hehe..saya baru nak mula gila stereng... :P

    ReplyDelete