Thursday, 11 October 2012

what are we working for?



ok, mayb ada yang income RM3k, but yang atas ni belom tambah astro, handfone, broadband, insurance...bla bla bla.. and ini if anak sorang.. so obviously, expenses are more than rm1950 kan... :)

and ini bila anak kecik lagi..

bila dah start sekolah...we can expect this pulak...


beg, baju, jam tangan, socks, kasut mayb one-off punya expenses, or mayb per term ( kids nowdays ganas please! )

but what about tuisyen, duit belanja, sekolah agama, duit bas sekolah semua kan..

itu atleast dah extra rm200 per month for kids..

and things are not getting cheaper~kita dulu boleh lah duit belanja rm1, lepas makan nasi lemak, and air..siap ada lebih boleh beli keropok lekor or roti aiskrim..

sekarang rm1 lepas beli air je.. tak kesian ke kat anak2 kita? takkan mereka kena berlapar hanya kerana kita tak cukup bajet? sanggup ke kita nak cakap kat anak,,bulan ni mama bagi kurang ye duit makan sebab bajet mama lari..

kita mesti la nak bagi yag terbaik untuk anak-anak kita..ye tak??

sekarang ni ye la buat saving.

but selama mana saving kita boleh bertahan..confirm cukup sampai anak masuk universiti?

SO

bettet berjimat dan saving sekarang

OR

better berjimat AND buat extra duit dari sekarang??

bukan susah nak buat duit lebih, but its not easy either..

you want or dont want je..

the NEED is obviously there...

CALL ME TO KNOW HOW TO MAKE EXTRA MONEY NOW !!!

Love,
Norhafizah Mahazir,
012-4219244
Premium Beautiful Agent

No comments:

Post a Comment