Thursday, 29 November 2012

GLAM DINNER | THE WESTIN HOTEL, KL


Actually after event UT tu ada another event iaitu Dinner GLAM di Westin Hotel, Kuala Lumpur.. This event speacially fo Green Leaders Group... And dinner ni memang sangat2 GLAM and FANTABULOUS!! Takkan dapat di mana-mana group pon.. But sadly Jat tak dapat nak join di atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.. But, i want to share something yang sangat happening...

Check it out..!!

|
|
|
|
V





Cantik sampai sayang nak makan.. 


Photo booth pun cute!


Lelaki pon ade!





 Everyone are super sporting.. really have fun!

Then ada pulak Lucky Draw.. hadiah pon memang terbaik!






I hope there will be another GLAM Dinner in the future, and will not miss out again..

We are young & FUN!!!

Heyyyyee Sseexxxyyyy ladyyy!!!

Love,
Norhafizah Mahazir
012-4219244 (whatsapp/wechat)
nhafizahmahazir.com

Wednesday, 28 November 2012

GLAM Celebration for UT20 | STADIUM MELAWATI SHAH ALAM

Hi uols, 

Last Saturday 24 November 2012, first time Jat sampai Stadium Melawati Shah Alam.. Selalunya just boleh tengok dalam TV je.. Tapi kali ni jejak kaki pon.. ;)

Kali ini majlis Ulang Tahun (UT) syarikat ke-20 telah diraikan dengan meriah di sana.. Majlis tersebut di buat pada tengahari mayb untuk memudahkan usahawan2 yang datang dari seluruh Malaysia.. Dan anggaran usahawan2 yang hadir seramai 8,000 orang.. Since our team, GLAM focusing in Online Social Media Marketing, jauh mana pun uolss boleh cari side income dengan biznes ni.. ;)

Actually, Jat first time datang untuk raikan Ulangtahun syarikat nih sebab Jat baru je join this bisnes.. So dalam bisnes ni takde istilah baru atau lama kerana semuanya dah macam adik-beradik & family.. Even dorang yang baru pertama kali datang, tapi kejap je dah boleh mesra.. Seronok kan.. Kawan pun semakin bertambah..

My Beautiful partners with beautiful leader.. ;)

And yang paling utama datang UT sebab nak celebrate kejayaan mentor Jat sendiri iaitu CDM Kak Sha Khalid.. Kak Sha baru je jadi CDM beberapa bulan yang lepas.. Kalau uols nak tahu, CDM ( Crown  Diamond Manager ) ni ialah pangkat yang paling atas sekali.. Semakin besar pangkat semakin besar income.. Kak Sha dulu seorang engineer di IBM.. Gaji masa tu lebih kurang RM4K cmtu la.. And mampu pakai viva je.. Jat bukan nak perlekehkan beliau but taraf hidup kat KL memang sangat tinggi.. If engineer pun just mampu pakai viva, apatah lagi kita yang kerja biasa-biasa... And Kak Sha buat bisnes ni 2 years ago.. Dia beri peluang pada diri untuk berubah masa depan.. Nowadays, Kak Sha buat bisnes Premium Beautiful as a fulltime & hasil dari our biz income dah cecah RM40K/month.. Dahulu viva, sekarang beemer.. Orangnya kecil molek tapi berjiwa besar... Thanks Kak Sha coz always support me..

CDM Kak Sha Khalid and bakal DSM Hafizah Mahazir ;)

Me with my mentor, CDM Hanis Haizi.. Even tak kenal rapat tapi she still guide Jat and partner sampai ke harini.. Kagum dengan beliau, dari housewife kini menerajui kumpulan biznes yang besar, GREEN LEADERS GROUP / GLAM.. Dress hitam ni by Dato Radzuan Radziwill.. Gorjes sangat!!

Actually we not only inspired by her dress, but her courage.. Bayangkan macam mana seorang housewife boleh transform 360 degrees? From zero income today 6 figures monthly income.. Superb!! That is by process dalam bisnez ni.. Jat bertuah dipertemukan jodoh dengan team ni.. Uolss pon boleh, just be part of us.. Boleh contact Jat for more details.. ;)

With bakal CDM Kak Shaliza Aziz and me.. Kak Ieja seorang leader yang lemah lembut but tegas dalam mendidik anak buahnya.. Dulu Kak Ieja ni ex banker yang dah bekerja makan gaji 8 tahun yang lalu but ekonomi tinggal di KL bukannya mudah and murah.. Pada awalnya husband tak bape agree with this business but after dah tengok bukti & faham, merekalah tulang belakang.. Dahulu just partime and now fulltime.. Income sebulan RM20K and now baru je pakai beemer..  ;)

Bakal DDM Nurul Ain Zulkarnaind (yong).. From schoolmate and now my leader & mentor.. ;)

Partner from Kulim, bakal SSM Siti Norizam Ishak..

New partner from Kulim, Kak Ina..

Partner from Penang, Kak Tie..

Partner from Parit Buntar, Miza..

Partner from Johor, Fetty Aura..

My ex-schoolmate and now my business partner, Wansurry..

Partner from Sungai Petani, Fatin Zaini..

My ex-schoolmate and now my business partner from Sungai Petani, Nadia..

Barisan CDM-CDM...

Pada UT ni jugak ada persembahan istimewa dari Shila Amzah...

Dan juga Dayang Nurfaizah..

Spot me if  u can.. ;)

To all partners yang hadir, million thanks to all.. Uolss memang best!! Next year kita datang dengan lebih ramai partners.. Confirm havoc kan?!! :)

Wanna be part of GLAM?

Just contact Jat & I will share the details.. Next year uolss pulak akan diraikan macam ni.. ;)

Love, 
Nor Hafizah Mahazir,
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | UTARA

Thursday, 22 November 2012

Exclusive Meeting Business | Mid Valley

Jat selalu mention yang business secara TEAMWORK senang.. Tapi Jat ada mention tak business TEAMWORK ni seronok.. :) Ni yang nak cerita nih..  

Last 2 weeks, our team Green Leaders Green ada anjurkan Seminar untuk Sales Manager (SM) & Senior Sales Manager (SSM).. Seminar ini hanya di anjurkan setahun sekali & khas untuk guide new business partners dengan lebih details about business strategy.. Yang datang hanya bukan new partners, but mostly leaders pun turut hadir bagi support kat anak-anak buah.. 

So dah alang-alang stay kat KL, my leader Kak Ieja set group discussion dengan our team.. So bertempat di Delicious Mid Valley, sambil breakfast, sambil discussion.. So santai kan.. Sweet gituww... Actually Jat first time sampai ke Delicious nih... hehe.. Memang happening sebab Kak Ieja guide & share cara nak dapatkan car fund & strategy yang sangat menarik to handle anak buiah masing2.. If uols nak tahu, awal tahun hari tu, Kak Ieja dah berjaya qualified car fund in just 7 months & dah merasa drive own beemer.. So now turn Kak Ieja bantu business partners achieve yang sama..

From left : bakal DSM Nor Hafizah (Premium Beautiful TOP agent Kulim/Sungai Petani), bakal DDM Norain (Premium Beautiful TOP agent Johor), bakal CDM Shaliza Aziz (Premium Beautiful TOP agent Kuala Lumpur), bakal DSM Sayang Suria (Premium Beautiful TOP agent Kuala Lumpur), bakal DDM Nurul Ain (Premium Beautiful TOP agent Utara), bakal DDM Syikin Salleh (Premium Beautiful TOP agent Johor) & bakal DSM Fetty Aura (Premium Beautiful TOP agent Johor).

So after sesi discussion, kami sempat berjalan-jalan kat area Mid Valley... Ye la, kebetulan masa hari seminar tu bonus dah masuk.. Bukan discussion je secara berjemaah, shopping pon berjemaah... haha.. Best bila beramai-ramai nih.. ;)

Tapi orang yang paling bahagis shopping haruslah mereka yang qualify pergi ke London/Paris tahun depan... FOC je tau.. Insyallah after ni kemungkinan besar FOC trip ke Istanbul @ Korea.. Haaa.. Nak ikut tak? 
Kak Ieja & Kak Ain.. Kak Ain ni ex-MRSM Kak Ieja dulu..
Lamanya terpisah and jumpa semula dalam our business..
Trench coat from MNG.
Kak Ain, Yong & Kak Ieja.. ketiga-tiga orang ni qualify ke London&Paris.. 
Berbeza background tapi boleh sama-sama berjaya..
Trench coat from ZARA
Yang ni pun from ZARA... Sweet kan.. Macam orangnyaa... ;)
Seronok kan bila dapat luangkan masa bersama.. ni lah terapi yang paling seronok bila kita stress dalam kerja.. ^_^

Dulu tak pernah terbayang pun macam ni.. Tapi bila kita ada impian, berani ke depan, InsyaALLAH impian akan jadi kenyataan.. Kami semua bermula dari ZERO, jadi uols pon boleh... 

"Are you waiting for the right time? And still waiting for the time to be right? For how long? Forever? You will be left behind while others achieved their goals and dreams... And you will think then "Why on earth I did not start?".. In which category do you want to be? The one who waits or those who embarks to a better life? I chose to be in the right group.."

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | UTARA

Berfikir VS Bertindak...

" KITA MEMPUNYAI BANYAK MASA UNTUK BERFIKIR DAN BERTINDAK TETAPI BERFIKIR TANPA TINDAKAN MEMBUATKAN MASA KITA TERBUANG.." 
" SELALUNYA KEADAAN MEMBUATKAN KITA MEMILIH, SEBALIKNYA KESUSAHAN ADALAH KEADAAN YANG KITA PILIH.. "

Mereka yang gagal adalah mereka yang hanya pandai memberi alasan.. Manakala mereka-mereka yang berjaya adalah mereka yang pandai mencari jalan penyelesaian.. Jadi pilihlah samada anda ingin menjadi orang yang pandai memberi alasan atau kuat berusaha mencari penyelesaian.. 

Ingat! Kita pasti tidak berjaya jika sering memberikan pelbagai alasan.. Habis, mengapa masih perlu dan mahu cakap itu dan ini? Mengapa masih beri pelbagai alasan demi alasan? Jika hadapi masalah, tak usahlah sibuk memberi sebab dan alasan tetapi FOKUS dan teruskanlah mencari penyelesaian.. Itulah tanda orang berjaya..

Tahukah anda, ada 3 sebab utama mengapa kita mundur dan tidak berjaya?

- FIKIR NEGATIF
- BANYAK ALASAN
- PEMALAS

Dah lah kita fikir negatif, bagi pula macam-macam alasan.. Lepas tu malas pulak.. Kalau macam tu lah kita, macamana kita nak maju?? 

" Tiada siapa yang paksa kita untuk jadi susah, sedangkan kita boleh senang dengan memberi peluang pada diri kita sendiri.. "

BERJUMPA ANDA DI PUNCAK KEJAYAAN!!

Tuesday, 20 November 2012

Apa itu Garam Buluh?


Garam merupakan penarik toksid / asid / racun dalam darah atau tubuh. Garam juga mampu seimbangkan balik sistem tubuh kita dan merupakan Sunnah Nabi.




Apa itu Garam Biasa?

- Garam biasa adalah garam harian yang biasa kita gunakan untuk memasak. Yang mana garam ini boleh dapati di mana-mana store Giant, Tesco ataupun kedai runcit.



Apa itu Garam Buluh?

- Garam buluh ialah garam laut yang dikeringkan secara semula jadi oleh matahari dan di bakar di dalam buluh secara berulang-ulang dengan menggunakan proses tertentu untuk membuang toksin & kesan pencemaran serta bertujuan meningkatkan kandungan mineral dalam garam.



Kaedah ini menyebabkan garam ini lebur bak lava dan membolehkan ia menyerap mineral yang terkandung di dalam buluh. Kaedah pembakaran ini berjaya membuatkan garam biasa bertukar sifat asid kepada sifat alkali. Malah, yang paling penting garam buluh mengandungi lebih 76 mineral penting yang diperlukan oleh sistem imunisasi badan. 


Buluh yang terdapat di Korea dan Jepun mempunyai kadar mineral yang tinggi. Malah, ia turut mempunyai daya ketahanan yang sangat baik terutama menghadapi musim salji dan cuaca panas yang begitu ekstrim. 


Garam Buluh membantu mengurangkan pelbagai jenis penyakit



Apa KEBAIKAN Garam Buluh ini?

Garam buluh pula bersifat Alkali sebagai agen anti-pengoksidaan di dalam badan, membantu meningkatkan kandungan mineral di dalam badan dan membantu penyerapan zat-zat mineral di dalam badan. Tambahan pula garam buluh tinggi dengan kandungan Magnesium (Magnesium sangat bagus untuk badan) beserta dengan 80 jenis mineral baik untuk badan manusia (Mengikut laporan makmal).


Selain itu, garam buluh juga boleh;


  • Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
  • Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, 
  • Meningkatkan daya pemulihan badan.


Garam Buluh 



Siapa yang patut minum Garam Buluh?

Boleh di gunakan pada semua peringkat umur, boleh digunakan untuk mencegah dari mendapat penyakit. Mencegah itu lebih baik daripada mengubati. Berdasarkan dari testimoni pengguna, garam buluh paling sesuai untuk Pesakit Diabetes, Darah Tinggi, Batu Karang, Masalah Usus, Masalah Buah Pinggang, Migrain dan lain-lain.


Dari fail testimoni pengguna


KES 1: Azizah Ibrahim, 60, Skudai, Johor Bahru. 

Sejak mengetahui saya menghidap kencing manis tahun lalu, saya terlambat mendapatkan rawatan pakar untuk merawat penyakit ini. Pelbagai makanan tambahan dan ubat-ubatan tradisional diambil untuk mengurangkan penyakit ini sehingga menyukarkan saya untuk berjalan. 
Doktor memberitahu jika saya tidak mengamalkan diet yang seimbang, berkemungkinan kaki saya akan menjadi bengkak akibat kandungan gula yang tinggi dalam badan. 
Saudara-mara mencadangkan saya mencuba garam buluh untuk membantu mengurangkan penyakit kencing manis yang saya alami. 
Saya campurkan garam buluh bersama air suam dan sapukan pada bahagian kaki yang bengkak. 
Saya turut mengamalkan meminum air bersama campuran garam buluh pada setiap pagi dan sebelum tidur. 
Kini, saya tidak lagi menggunakan garam biasa dalam masakan, saya hanya gantikan dengan garam buluh. 
Alhamdulillah, dengan izin Allah, selepas setahun mengamalkannya, luka dan bengkak kencing manis pada kaki saya semakin mengecut dan syukur kerana kesan tindak balas garam buluh memang baik untuk penghidap kencing manis. 
Kini, saya berasa badan lebih sangat sihat dan lebih aktif.


KES 2



KES 3


Macammana nak consume Garam Buluh ni?

Senang je!

Hanya gantikan Garam Buluh dengan garam biasa dalam masakan.. ;)

For your information,
Garam Buluh juga boleh di dapati dalam bentuk minuman (sachet)



Any order, PM me 

Nor Hafizah Mahazir
012-4219244 ( whatsapp )
nhafizahmahazir@gmail.com