Monday, 31 December 2012


Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.


Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.



Mengapa memilih BB Plus?

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 


Bagaimana BB Plus Bertindak?

Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru



Dos apakah yang efektif?

Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.


Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?

Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?

Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.


Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.

KEBERKESANAN :
BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

7 Hasil Kulit Cantik
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab  
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


CARA PENGAMBILAN :
Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.   

Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

RAMUAN UTAMA :
Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.


Thursday, 20 December 2012

My 2012

2012

11 DAY LEFT IN THE YEAR!!

So what u have achieved so far throughout the year?

For me, Alhamdulillah in 2012 I have make my very first step into the business.. And this is the biggest, the most important step that I am glad I have choose this path..

R-E-C-A-P

My step begin in the end of January.

I joined Premium Beautiful business as a dealer with zero knowledge, nothing in my head but it is just my heart full of spirit and determination..


In March, it is like a super fast introduction.. learning + implementation goes together.. And in this month I have achieved for next level in business : Sales Manager worth RM 20,000 sales!


In July, I have achieved my second level in this business : Senior Sales Manager worth RM60,000 sales!!

In November, I attend Seminar SM/SSM from Green Leaders Group ( GLG ) at Holiday Inn, Glenmarie.. 


And GLAM Celebration for UT 20..


And I am glad from this business I have met many wonderful people..

\


This is my beautiful life, so far.. and for sure there are much much more to come ahead..

How about yours?
What 2012 brings you?

Wednesday, 19 December 2012

Travelog : Cuti-cuti Malaysia dah LULUS

Assalamualaikum..

Salam sejahtera..

Cuti anda sudah di luluskan.. yahooo!! melompat sampai ke bintang... ;)


Bagi seorang pekerja saat paling indah ialah CUTI.. agree?? lama bekerja memang rasa letih, stress, perlukan ruang rehat dan macam-macam lagi.. So, Jat ambil kesempatan bercuti pada 22 Dec - 25 Dec 2012.. 

Percutian kali ini melibatkan 3 negeri.. Tahun ni memang tahun yang paling banyak Jat travel.. Semuanya dalam negara je dulu.. Tahun depan insyallah kita ke luar negara pulak.. Seronok! 

Di mana destinasi?? 




TUNGGUUU... ;)

Tuesday, 18 December 2012

Kesan Awal Bila Memakai Korset Premium Beautiful

Selamat petang semua! today Jat nak share tentang Kesan Awal Pemakaian Korset PREMIUM BEAUTIFUL..

Side effect pemakaian korset Premium Beautiful dipanggil "healing crisis".. Proses ini berlaku kerana kesan proses penyahtoksin dari dalam badan sedang berlaku.. keadaan ini adalah berbeza bagi setiap orang.. ini kerana ianya bergantung pada tahap kesihatan badan seseorang itu.. Jangan risau kerana ia bermakna badan kita bertindak balas dengan Premium Beautiful ini.. Biasanya "healing crisis" yang terjadi ini akan berakhir dalam masa 24jam bergantung kepada tahap ketoksidan badan masing-masing.. JOM!! CHECK IT OUT!

1. SAKIT KEPALA
Bagi mereka yang kerap sakit kepala dan migrain, pastikan anda minum air masak yang secukupnya..

2. SAKIT TULANG BELAKANG

Bagi mereka yang selalu mengalami sakit belakang, ini adalah kerana tindakan awal Premium Beautiful untuk menyelaraskan tulang belakang..

3. RASA MENGANTUK

Ada kemungkinan oksigen kurang sampai ke kepala, pastikan minum air masak secukupnya..

4. TERKENTUT @ SENDAWA

Bagi mereka yang banyak angin, keadaan ini berlaku kerana tindakan untuk membuang angin. Angin yang banyak di dalam badan bermakna badan anda berasid.. Ini merupakan salah satu tindakan Premium Beautiful iaitu membuang angin melalui kentut atau sendawa..

5. BADAN RASA SEDIKIT SAKIT
Bagi mereka yang selalu demam dan sakit-sakit sendi, ini kerana semasa memakai Premium Beautiful ia bertindak seperti di dalam proses mengurut..

6.PAYUDARA TERASA SENGAL-SENGAL

Kesan ini terjadi kerana ia di dalam proses untuk memulihkan dan bertindak untuk menegangkan dan menaikkan semula payudara sepeti zaman remaja.. best kan?

7. BERAT BADAN TURUN


 Ini menunjukkan berat badan si pemakai tidak sesuai dengan pemakai.. Fungsi utama Premium Beautiful ialah untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal mengikut ketinggian seseorang..

8. GATAL-GATAL PADA ANGGOTA BADAN  & BAHAGIAN TERTENTU


Terlalu banyak asid yang di keluarkan melalui perpeluhan.. Kesan-kesan kehitaman pada bahagian pinggang mungkin berlaku, teruskan memakai Premium Beautiful untuk mengeluarkan toksid-toksid di dalam badan.. So Jat cadangkan, after tanggalkan korset terus mandi ye... dan korset boleh terus basuh menggunakan PB wash..

9. BADAN TERAS CERGAS, LEBIH AKTIF & LEBIH RINGAN

Ini berlaku kerana tindakan resonan molekul air di dalam badan lebih aktif setelah memakai Premium Beautiful kerana tindakan FIR ( Far.Infrared.Rays )

Secara keseluruhannya Premium Beautiful dapat membantu meningkatkan dan memperbaiki tahap kesihatan anda dan yang menariknya anda akan dapat bonus iaitu bentuk badan yang lebih cantik dan pinggang yang lebih ramping..

Berminat untuk sama-sama merasai kehebatan Premium Beautiful? with FREE trial & FREE consultion do call me up..

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | Utara