Saturday, 8 December 2012

Why I need business partner?

Kenapa nak business partner? Jual jela PB? Why buat networking?

Ok kenapa Nasi Ayam Penyet buka cawangan? Kenapa Oldtown White Coffee buka cawangan? KFC, McDonalds banyak cawangan tapi lain cawangan lain syarikat yang manage..
** Kalau nak tau tengok kat resit McD ada nama company tu.. That is Franchise Marketing or Networking?

Networking ni penting untuk memenuhi permintaan market.. Contohnya McD just ada kat Kedah, so macamana orang kat Johor nak makan? Orang KL nak makan? nak kena turun Kedah?
Maka francais ni dibuka atas permintaan dan memenuhi permintaan..

So macam Premium Beautiful business.. Demand is tremendously high no matter apa orang cakap, demand Premium Beautiful memang tinggi.. even doctors suggested PB to their patient.. Sebab apa? Once you dah try you akan rasa different PB with other corset especially KESELESAAN..

So Jat kerja kat Kedah, bila ada customer luar it is quite hard for me to entertain.. takkan customer kat Sarawak nak pergi ukur kat Sarawak kan? disitu business partners/networking mainkan peranan.. 

Ya, call it what ever leader-partners but this is your own business.. Leader hanya tunjuk, ajar macam mana nak handle this business especially Green Leaders Group using Internet.. Tackle market with FB and Blog, and other social hub, Instagram, Twitter etc..

This is the teamwork.. Bukan business partner untuk kembangkan kumpulan sebab I nak bonus besar bila orang join I.. Yup memang akan dapat sikit komisen but still you dapat 100 orang pon business partners but you fail to train them you takkan ke mana-mana.. Contohnya Hanis Haizi, makin lama makin ramai leaders yang beliau dah lahirkan.. Ulang tahun baru ni pon boleh tengok berapa ramai dari Green Leaders naik pentas ambil award for the highest rank.. Semua dah sama pangkat dengan beliau, and 2 of them dah genggam income 6 figures yang sama macam beliau..


Hanya dengan business ini.. ;)
So entry ni just to make it clear apa itu franchise marketing.. It is not pyramid.. Kalau pyramid you just akan nampak leader time big event je.. time class, time jumpa customer, time you down, dorang hilang...
But Jat dah experienced macam mana yang leader, Yong & Kak ieja ajar dari 0 sampai la sekarang.. tak pernah abaikan Jat through ups and down..

Dengan buka franchise marketing, kita bukan sahaja melebarkan sayap perniagaan sendiri, tapi membuka jalan kepada orang lain, untuk menikmati peluang dan kejayaan yang sama..

Kejayaan adalah lebih manis bila menikmati bersama.. ;)

Why Premium Beautiful Business?
- Outstanding Products
- Brand name recognition
- Hands-on training
Lets make money and have fun in the process!!


Dont worry, dont hesitate, make your first step today ;)

Love,
Nor Hafizah Mahazir
013-4116265
Top Agent Premium Beautiful | UTARA

No comments:

Post a Comment