Wednesday, 26 June 2013

GLAM New Addition | Celebration CDM Shaliza Aziz

Alhamdulillah syukur, GLAM melahirkan lagi sorang CDM fresh from oven.. Masih muda, komited dalam bisnes, seorang yg tegas tapi baik hati sangat... Syukur dan bangga dengan kejayaan demi kejayaan yang dapat dalam GLAM..  Meraikan kejayaan seseorang itu adalah untuk memberi inspirasi pada diri sendiri.. So, last friday GLAM meraikan kejayaan kepada mentor Jat.

Jat boleh kenal dengan CDM Shaliza Aziz atau lebih dikenali sebagai Kak Ija melalui anak saudaranya iaitu Yong.. Before ni  dengar nama je, dengar cerita, but after a few month join our business, Jat turun KL, Yong perkenalkan Jat dengan Kak Ija.. Orangnya cantik, lemah lembut but tegas dalam bisnes.. Jat tak kisah pun kerana dengan ketegasannya itu dapat melahirkan 2 orang DDM dari utara & selatan.. Kak Ija tegas kerana ingin melihat anak didiknya berjaya.. Setiap ayat yang disampaikan oleh beliau sangat terkesan dalam hati..  Bukan senang kita nak dapat orang yang always guide kita, bantu kita, ajar kita untuk memantapkan lagi bisnes..

credit pic to business partner..
sharing is caring.. ;)

credit pic to Fatin Zaini

Dahulu & sekarang..

Imagine how wonderful life with GLAM ..

Kaedah yang sangat FLEKSIBEL & PROFESIONAL..

Bila dapat HASIL nya...

Kita pasti akan..

DIRAIKAN...!!



1 kumpulan, 1 semangat, 1 hati, 1 impian... go GLAM go..

Last but no least, let's be apart of our beautiful journey..

FREE coaching & training



Love,

Norhafizah Mahazir,
012-4219244
norhafizahmahazir@gmail.com


Tuesday, 11 June 2013

Testimoni Herba Maharani 3


Doc,
Saya berkahwin sudah 5 tahun saya pernah mengandung pada tahun pertama saya berkahwin selama 4 bulan tapi telah gugur dan saya ada buat D&C. sejak dari hari itu sampai sekarang saya tak mengandung. Saya dah suami saya telah membuat semua pemeriksaan terhadap badan kami. Tahun lepas kami pergi ke Klinik biasa dengan membawa report kami yang dulu. Doctor Klinik itu menyuruh suami saya untuk membuat seminal Assy di sebuah Lab kat Klang selepas seminggu doctor memanggil kami ke klinik dan beritahu kami bahawa bilangan sperma suami saya tak mencukupi dan ini disebabkan suami saya kuat hisap rokok.
Doctor, sekarang suami saya telah berhenti merokok selama 8 bulan sampai sekarang. Period saya sekarang tidak tetap seperti tahun tahun yang sebelumnya. Tahun ini pernah sekali delay 6 hari. Kali ini pula delay 8 hari. Period bulan lepas adalah 04/04/09 hari ini dah 12/05/09, saya ada buat ujian kencing dah ia menunjukkan satu garisan pekat saja nampak dan garisan satu lagi tak berapa jelas.
Doctor, sekarang saya betul-betul risau, tak tahu nak buat apa samada nak pergi jumpa sakit puan atau tunggu lagi 3 hari dan buat semula ujian kencing. Pada pendapat doctor BOLEHKAH SAYA MENGANDUNG??

Chinese physician berkata:

Puan,

Terima kasih kerana menghubungi kami.
Untuk pengetahuan cik, jika suami telah berhenti merokok dan period anda adalah tetap, peluang anda mengandung akan bertambah.

Anda juga dinasihatkan untuk membuat ujian kencing sekali lagi atau berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan kepastian.

Memandangkan anda menghadapi masalah period yang tidak tetap, anda disarankan untuk mengambil Herba Maharani. Ia mengandungi ayam hitam (Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan herba-herba tradisional China seperti ginseng, Concha Ostrea Gigas, Radix Angelica Sinensis dan sebagainya. Bahan utama produk iaitu Gallus Gallus Domesticus dan Cornu Cervus Nippon memperkuatkan hati, ginjal, menambahkan darah dan tenaga batin.

Fungsi-fungsi Herba Maharani adalah seperti yang berikut :
1. Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain)
2. Amalan terbaik untuk wanita selepas bersalin (menguat dan mengecutkan otot rahim)
3. Menyelesaikan masalah sakit pinggang dan belakang, angin dalam badan, kebas
4. Awet muda, memberikan keanjalan kulit
5. Menghilangkan keletihan dengan meningkatkan kadar metabolisme

Cara pengambilan Herba Maharani :
Jika period tidak tetap & menghadapi masalah ketidakselesaan (senggugut, keputiihan, sakit pinggang), anda perlu menguatkan badan terlebih dahulu. Anda boleh mengambil Herba Maharani pada hari ke-6 period, 1 atau 2 biji bola kuning sehari & berterusan sehingga period yang seterusnya pada bulan depan.

Peringatan :
Jika rasa ‘panas badan’ (’heaty’) atau kerongkong terasa kering selepas mula makan, anda boleh:
1. Mengurangkan pengambilan menjadi satu/ separuh biji bola putih
2. Minum air garam waktu anda makan Herba Maharani
3. Elakkan makanan bersifat sejuk seperti buah tembikai dan salad sewaktu mengambil Maharani

Biasanya, anda boleh merasai keberkesanan produk selepas 2/3 bulan mengambilnya.

Sekian, terima kasih.

.
.ANDA PATUT MENCUBANYA..

Berminat untuk mendapatkan Herba Maharani, pm/call/whatsapp

Fiza : 012-4219244


Monday, 10 June 2013

Congratulations!!


Congratulations to our CDM Shaliza Aziz & DDM Nurul Ain Zulkarnaind di atas pencapaian!!! i'm happy for uols!!

Rasa bangga dan bersyukur berada di bawah pimpinan GLAM ( Green Leaders Academy Malaysia ) kerana memberi peluang kepada usahawan-usahawan muda dalam menceburi bidang perniagaan.. In GLAM, every single step u will guide.. Seriously, rasa syukur sangat kerana menemui insan-insan yang banyak membantu Jat dari hari pertama Jat buat bisnes sampai lah ke harini..




Terima Kasih kepada our founder of GLAM, CDM Razali Zain & CDM Hanis Haizi kerana siapa sangka, dahulunya beliau seorang surirumah tapi selama 2 tahun, usaha untuk menubuhkan akademi sendiri, menjadi realiti.. Kerana merekalah kami mendapat ilmu melalui jalan yang mudah untuk berjaya.. 



Dan terima kasih kepada CDM Shaliza Aziz kerana sentiasa memberi tunjuk ajar, motivasi dan jalan yang mudah untuk Jat handle my business n team.. Dengan segala ilmu, pengalaman yang beliau ada, sentiasa rasa fresh.. Even kami jauh, namun jarak bukan penghalang.. Kami still boleh berhubung melalui mesej, call, whatsapp, wechat.. Dan Kak Ija juga sentiasa memberi peluang kepada Jat untuk memnajukan diri sendiri..  Thanks Kak Ija for everything.. 



Terima Kasih jugak CDM Sha Khalid di atas kata-kata motivasi yang sentiasa rasa berapi-api... Kecil-kecil cili padi.. Dan juga suami Zaer Ali kerana memberi tunjuk ajar ilmu blogging untuk memantapkan lagi bisnes online marketing.. Tanpa ilmu yang kukuh, memang sukar untuk menjalankan sesuatu perniagaan.. Syukur, dalam GLAM, semua ilmu itu di ajar oleh pakar-pakar IT..


Dan sangat-sangat berterima kasih kepada DDM Nurul Aiz Zulkarnaind kerana membawa diriku ke dalam 'keluarga' GLAM.. Kerana beliau lah yang menghulurkan tangan & Jat tak teragak-agak untuk menyambutnya.. Dengan jalan yang mudah dan setiap strategi di kongsikan bersama, memang mudah sangat untuk kita mencapai bonus 4 5 angka sebulan...




And also to all business partner, tanpa kalian semua, Jat takkan berada seperti sekarang.. Jatuh bangun Jat semua kerana anda.. Jat sayang korang macam adik beradik Jat sendiri.. Dengan kudrat yang ada, dengan ilmu yang ada, Jat akan bantu semua selagi terdaya.. Selagi korang perlukan Jat, selagi tu Jat akan mebantu dan cuba membantu...Bukan untuk harini saja tapi untuk masa depan kita, masa depan anak-anak kita semua kerana anak-anak la permata yang tidak ternilai buat kita semua... Sebagaimana leader-leader kita tak lepaskan tangan untuk membantu dan mendidik Jat, selagi itu lah Jat akan menjadi leader terbaik buat semua..



Last but no least.. Of course la my family.. My family is my everything.. Harta yang tiada nilainya.. Terima kasih sangat pada mak n abah kerana sentiasa memberi sokongan pada anakmu ini.. Sentiasa faham dengan perjalanan bisnes ini.. Memang pada mulanya mak n abah agak keberatan nak bagi Jat join bisnes tapi selepas explain more details, alhamdulillah dorang faham.. Sebab Jat buat bisnes ni pon untuk mak and abah jugak... Merekalah supporter terbaik... 


Sesungguhnya, berasa bersyukur berjumpa dengan semua orang yang tersenarai di atas.. Merekalah insan-insan yang hebat dan berjaya.. Nak berjaya kena follow orang yang dah berjaya.. Barulah nampak hasil.. Semoga dapat melahirkan lebih ramai lagi insan hebat di dalam GLAM ini!!! 

So kalau anda masih tercari-cari untuk menambahkan pendapatan, kami di GLAM sentiasa menghulurkan tangan untuk memimpin anda sehingga berjaya!! Kecilkan halangan, besarkan impian bersama GLAM..



Love,
Nor Hafizah Mahazir ( JAT )
012-4219244 / 013-4116265


Testimoni Herba Maharani 2


Saya nak kongsi pengalaman ngan u all pasal maharani nih...xtau lah korang biasa dengar ke tak tapi yg pasti benda nih tengah top sekarang...mula2 my sister in-law yg offer kat i...i try lah..dan i trasa kesannya menakjubkan...dan i pun ask my family semua try...dorg try pun cmtu gak..i pun promote kat kengkawan...pun camtu..antara kesan2 yg dorg alami ialah, yg sorg tu dah lama kawin tapi xde zuriat..mcm2 dah dia cuba...lepas dia makan maharani ni dlm 3 kotak..(xhabis pun) dia mengandung..(alhmdllah-kuasa allah) tapi kurang2nya kita ikhtiar kan...

Adik ipar i, dia sakit2 lutut, sendi2 dan migrain yg teruk skali..mlm xleh tidur...i bagi dia try...alhmdllah..sakit2 berkurangan dan skrang xde masalah lagi..dia masih lagi continue..my officemate lak..dia baru 1yr bersalin...kesan jahit dia masih terasa bila dia bersama ngn hubby..pas dia mkn maharani ni...dia xsakit lagi malah bertmbah sedap. my mom, biasalah dah veteran kan...haid bulanan dia makin hari makin kurang...dan pas dia amalkan maharani ni, haid dia dah normal..dan banyak seperti biasa...mcm2 lagi kesan dan kehebatan nya...thats y i nak kongsi ngan u all semua...


..ANDA PATUT MENCUBANYA..

Berminat untuk mendapatkan Herba Maharani, pm/call/whatsapp

Fiza : 012-4219244


Testimoni Herba Maharani 1


Pelanggan saya. Untuk amalan selepas bersalin. Dia mula mengambil pil maharani ini selepas seminggu melahirkan anak. 20 biji pagi dan malam. 7 kotak sepanjang berpantang. Tidak mengambil lain-lain herba, berurut, bengkung bertungku tu buat lah.. Dalam minggu pertama pengambilan, air susu (badan) bertambah, muka tidak pucat (berseri). Terasa sihat dan bertenaga sepanjang berpantang.

Katanya juga, mak bidan yang mengurut pun tegur, terkejut dan bagitau peranakan dia dah naik semula. 
( bukan tokok tambah ni..mak bidan tu pun terus nak menjual herba ni ). Bayinya pulak (yang minum susu badan), mula-mula tu cirit-birit sedikit, (waktu ini dia hanya ambil 1x sehari sahaja). Selepas semua dah okay, pengambilam seperti biasa.

Apa yang boleh dilihat pada bayinya ialah kulitnya tidak banyak ruam seperti sesetengan bayi yang baru lahir. Istimewa untuk bayi yang menyusu badan apabila ibu mengamalkan herba ini, kulit anak akan jadi lebih cantik dan licin, anak dapat imunisasi, antibodi menjadi kuat. Tidak mudah jatuh sakit.


..ANDA PATUT MENCUBANYA..

Berminat untuk mendapatkan Herba Maharani, pm/call/whatsapp

Fiza : 012-4219244



Friday, 7 June 2013

Apa kata mereka..


Orang kata 'tak kenal maka tak cinta'.. Bila dah kenal dan merasa, memang akan jatuh hati.. Ya, kebanyakan wanita memang mula-mula rasa takut dan sayang duit nak beli PB sebab bagi mereka beli mahal takut tak berbaloi.. Frankly speaking, beli, pakai dan rasa sendiri baru tahu apa keistimewaan yang ada pada PREMIUM BEAUTIFUL ni.. Memang PREMIUM BEAUTIFUL ni mahal sedikit berbanding dengan pakaian dalam yang berlambak di pasaran di shopping kompleks  dengan pelbagai corak dan warna.. Tapi cuba uols bandingkan disebalik kualiti dan kelebihan yang ada pada PREMIUM BEAUTIFUL.. Lagipon PREMIUM BEAUTIFUL ni Lifetime Warranty.. Kalau ada kerosakan boleh perbaiki secara PERCUMA.. Kalau pakaian dalam lain ada tak?? Pendek kata buang dan terpaksa beli yang lain.. PREMIUM BEAUTIFUL ni bukan setakat cantik je dapat, tapi yang penting kita sihat.. Invest sekali untuk kita dapat kenikmatan yang berpanjangan..

So kat sini, saya sertakan beberapa testimoni terbaru dari customer-customer yang memakai PREMIUM BEAUTIFUL..

Testimoni 1

Testimoni 2


Testimoni 3



Testimoni 4


Testimoni 5


Testimoni 6


Testimoni 7


Testimoni 8


Okey, ini beberapa testimoni je dulu yang saya nak kongsikan.. Sebenarnya banyak lagi,  tapi kalau nak muatkan dalam ni memang tak habis.. Yang dah beli, dah pakai & dah buat duit dengan memakai PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, congrats to all.. Bila dah pakai, jom kita share pulak dengan kawan-kawan.. Apa salahnya kan, benda baik kita berkongsi.. WEAR IT, FEEL IT, SHARE IT.. Sesiapa yang berminat nak pakai dan nak jadi agent PB contact saya sekarang di HOTLINE 012-4219244/013-4116265 ( fiza )


Wednesday, 5 June 2013

Sayangness | Tahniah buat Farah Diana

Assalamualaikum..

" Apabila dua hati bertaut, dengan izin Allah S.W.T, dengan keredhaan kedua ibu bapa, dengan lafaz akad nikah, maka dua hati menjadi satu.. " 

Terasa baru semalam kita kenal, baru semalam kita bergurau-senda, dan tak sangka hampir 13 tahun lebih kita berkawan.. Perkenalan bermula di bangku sekolah menengah.. Masing-masing dari latar belakang yang berbeza.. Namun, kita rapat seperti adik & kakak..

Ingat tak lagi, masa PMR, orang lain study, kita siap boleh naik motor ronda-ronda dalam kawasan sekolah? siap jatuh langgar pagar... Lepas tu menyanyi kuat-kuat, letak inai kat lengan, konon-konon letak nama boyfriend.. Ingat tak kita hampir-hampir kena ligan dengan anjing kat pagar padang sekolah? teman intan p call boyfriend dia? Ingat tak lagi asal outing je mesti pergi karaoke jamban... Nyanyi kuat-kuat padahal suara ke laut ja.. Ingat tak lagi kalian, nasi ayam percik cemara menjadi makanan kegemaran kita setiap kali keluar ke Central Square? Ingat tak keropok kegemaran kita ialah Twisties? Lepas balik seokolah, lepak atas katil. buka keropok, makan sama-sama... Yang selalu jadi mangsa intan la sebab stok makanan dia banyak.. haha! Ingat tak bila balik prep, masak megi tomyam sama-sama.. Ingat tak lagi kita suka keluar sama-sama, pakai baju sama kaler.. Celebrate birthday, pakai baju kaler merah sama-sama, jalan kaki p KFC jam besar, meraikan harijadi sama-sama.. Ingat tak lagi zaman kena marah dengan cikgu-cikgu disiplin? aku cover hang.. hang cover aku.. Last-last terbongkar rahsia.. haha!

Walaupon kita semua berbeza kelas, namun keakraban kita menjadi kan kita satu keluarga.. Masing-masing ada jawatan kat hostel tapi perangai hampeh..hahah! Ketua dia intan ( intan jgn marah.. :P ).. Namun, semua itu kenangang,... Ya kenangan yang x dapat kau lupakan.. Terima kasih kalina kerana menjadi sahabat aku dari dulu hingga kini..

Sekejap je masa itu berlalu.. Esok adalah hari paling bahagia buat sahabat baik , Farah Diana.. Tahniah kawan! Semoga menjadi isteri yang solehah, mendengar kata-kata suami selagi tidak menyalahi undang-undang islam, mentaati suami, dan semoga menjadi ibu yang baik dan penyayang buat bakal-bakal anakmu..



muka-muka baru lepas sekolah..hehe!

oldskul yaww~


Berbuka puasa & shopping raya bersama!

Wedding Nard..


Open house rumah pjat!

Wedding Ayuni..


Syuhada tunang..

Latest gambar minggu lepas.. Berseri-seri u! Yang lagi dua org menyusul kemudian.. :)

Ah tacing! Sayang uols ketat2..
Semoga persahabatan kita kekal sampai ke akhir hayat...
Nanti masing-masing bawa suami & anak-anak pulak..hehe!

Love,
Pjat


Projek GLAM Utara & Selatan !!

Assalamualaikum..
Syukur Alhamdulillah kerana diberi kesihatan yang baik untuk meneruskan bisnes dengan lancar & dapat membantu kawan-kawan untuk menaikkan taraf hidup dari biasa-biasa ke luar biasa..

Before ni GLAM hanya bertempat di TTDI, Kuala Lumpur namun GLAM semakin hari semakin berkembang dan mendapat nama di area Utara & Selatan...

Syukur GLAM Utara ( Penang & Kedah ) & GLAM Selatan ( Johor ) berjalan lancar pada Isnin & Selasa yang lalu..





GLAM Utara



GLAM Johor

Alhamdulillah, since Jat join under GLAM, hari-hari i received good news.. Syukur sangat2.. Dari sini jugak Jat belajar menjadi lebih matang, menjadi seorang yang positif, teamwork n tidak mudah putus asa.. 

So our main target eill all these, opening of GLAM learning centre, to ensure everyone able to duplicate the process & confirm hasil pon sama.. 

To be the best, follow the best!

Wanna join me?

Contact me :
Nor Hafizah Mahazir ( Jat )
PM/Whatsapp : 012-4219244
Top Agent Premium Beautiful Utara