Monday, 31 March 2014

TDC Glam Utara Class.

Assalamualaikum..

Beryukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah rahmat dari-Nya, kelas GLAM Utara berjaya di jalankan oleh TDC Utara di bawah naungan CDM Shaliza Aziz dan DDM Ain Zulkarnaind.

Kelas ini merupakan kelas yang pertama kali di anjurkan pada tahun ini. Dengan harapan akan diadakan lagi kelas seterusnya pada masa akan datang. InsyaAllah.

Terima kasih Jat ucapkan pada speaker yang tak lagi asing, yang berjiwa besar iaitu DDM Ain Zulkarnaind kerana bertungkus-lumus menjayakan kelas ini dengan baik. Terima kasih kepada rakan-rakan seperjuangan yang sama-sama hadir untuk belajar & menimba ilmu.

Semoga ilmu yang kita belajar dapat membantu untuk perniagaan yang kita ceburi.


Terima kasih kepada SSM Siti Norizam & SM Nadia kerana sama-sama hadir ke kelas. Sentiasa bersama-sama Jat dari dulu hingga kini. Jat doakan kalian berjaya :)



Terima kasih kalian yang hadir :)


Laungan " Shanghai Kami Datang "
Muka mak jemah sangat lah excited!!



Bermonopod kami.. ngeh!


Jika anda juga berminat sertai The Diamond Circle, boleh contact Jat..InsyaAllah Jat akan bantu.. Sama-sama kita mengubah hidup dengan lebih baik. 


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com


Wednesday, 26 March 2014

#MH370 : Surat Untuk Rain



Tersentuh hati tatkala membaca tulisan isteri Hazrin Hasnan atau lebih dikenali oleh sahabat handai sebagai Rain. Rain, salah seorang pramugara MAS yang bertugas di dalam pesawat MH370 meninggalkan seorang balu, Intan Maizura, seorang anak yang masih kecil serta bayi yang bakal dilahirkan bulan hadapan.

Kehilangan, sedih tetapi redha, itulah yang boleh kita rumuskan dalam surat untuk suami tersayang. Luluh hatinya apabila menerima berita pada malam semalam tetapi isteri tabah ini terlebih dahulu sedia menerima sebarang kemungkinan yang bakal ditempuhinya.

Untuk Intan, terus tabah mengharungi dugaan ini. Seluruh warga dunia ada di belakang anda. Kami turut merasai kesedihan itu. Semoga Intan sabar dan menerima ketentuan Ilahi ini. Ingatlah, sesungguhnya dari Dia kita datang dan dari Dia juga kita semua akan kembali.

Al-Fatihah. Semoga roh mereka semua berada di kalangan orang-orang beriman.



Be strong! i'm so touched..!! 



Tuesday, 25 March 2014

Salam Takziah.. Pray For MH370

Assalamualaikum..
Pagi selasa yang dingin dan suram..
1 dunia kini sedih dengan berita kehilangan MH370.
Setelah 17hari menjadi tanda tanya, kini terjawab sudah misteri kehilangan pesawat tersebut.



Berita yang di sampaikan amat dukacita dan menyedihkan bagi semua rakyat Malaysia. 
Namun, kita sebagai umat islam harus percaya & yakini dengan Qada' dan Qadar Allah S.W. T.
Dia Maha Berkuasa & Maha Mengetahui segala yang berlaku.

Jangan putus harapan & sentiasa berdoa buat  mereka. Salam takziah dari saya buat ahli keluarga mangsa. Berat mata melihat, berat lagi bahu yang memikul. Saya sebagai rakyat Malaysia, sebagai umat islam turut bersedih di atas kejadian yang berlaku. Segala yang berlaku ada hikmah di sebaliknya. 


Dengan itu marilah kita sama-sama sedekahkan Al-fatihah buat semua mangsa yang terlibat.

Dari-Nya kita datang, dan kepada-Nya kita pulang. Allahuakbar!


MH370..penerbanganmu kami iringi dengan doa..
Dengan harapan kau akan turun membawa berita gembira..
Kami telah dikejutkan dengan suara yang mengatakan bahawa kamu hilang..
Hingga kami tertanya tanya dimana kamu melayang.
MH370..kami menanti dengan penuh hiba..
Kami menunggu untuk berita gembira..
Pelbagai cara kami lakukan untuk mengesanmu di seluruh dunia..
Namun kau hilang tiada khabar berita.
MH370..setiap hari kami berdoa..
Menunggu dan masih menuggu kau kunjung tiba..
Kami memandang ke awan, dan kami melihat di lautan..
Namun bayangmu tidak kelihatan.
MH370..setiap waktu kami berdoa..
Supaya kamu diketemui dengan jayanya..
Namun setiap saat dan detik semakin hiba..
Bila khabarmu tak kunjung jelma.
MH370..anak menanti ibu bapanya..
Ayah ibu menanti anak menantu cucunya..
Isteri menanti akan suaminya..
Namun kau tetap tiada berita.
MH370..hari ini dunia kami merasa kelam..
Bila dikhabarkan kamu sebenarnya tenggelam..
Airmata kami berjujuran tiada berhenti..
Mengenangkan penantian dan pencarian serta doa kami selam ini.
MH370..doa kami untuk kamu semua..
Kerna itulah takdirmu didunia..
Semoga syurga tempat semua..
Akan kami iringi kamu dengan doa
Alfatihah...
‪#‎prayformh370‬...



# sedikit sebanyak benda yang berlaku adalah untuk memperingati kita bahawa dunia ini tidak kekal abadi. Tiada apa yang boleh menandingi kuasa Allah yang Satu. Allah tidak akan menguji seseorang hambanya melainkan dia mampu hadapinya.. Semoga kita semua sentiasa di lundungi dan di rahmati oleh Allah S.W.T. Amin Ya Rabbal Al-Amin.. 

Sunday, 23 March 2014

Promosi Hebat Bio Velocity Sleep Mate - Kebaikan Bio Velocity Sleep Mate



GOOD NEWS! Kepada peminat-peminat Bio Velocity Sleep Mate atau lebih dikenali sebagai BVSM, yang dah lama mengidam nak beli ,

THIS IS THE RIGHT TIME!!! Kenapa??

1) Boleh beli satu untuk family terus, atau
2) Nak pakat-pakat nak beli dengan kawan-kawan pon boleh, atau
3) 12X INSTALLMENT AVAILABLE ( T&C apply )
4) Plus SPECIAL GIFT from me ;)


KEBAIKAN BIO VELOCITY SLEEP MATE

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


For more info, contact me

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Wednesday, 19 March 2014

7 Kelebihan Premium Beautiful berbanding produk lain.




1. Premium Beautiful merupakan PERINTIS / PIONEER kepada pakaian dalam yang mempunyai teknologi Far-Infrared Rays (F.I.R.). Premium Beautiful juga sudah berada di pasaran Malaysia more than 15 years.


2. SUPERBRAND iaitu Premium Beautiful merupakan pakaian dalam yang paling laris dan terhangat di pasaran kerana Premium Beautiful sangat berkualiti dan tahan lama. 


3. Mendapat PENGIKTIRAFAN Persatuan Tulang Belakang Amerika Syarikat dan Canada. 


4. ONE STOP CENTRE – Premium beautiful memiliki segala-galanya. Dicipta dengan berkonsepkan 70% kesihatan + 30% kecantikan = 100% keyakinan. Kesihatan badan akan lebih terjamin, Insya Allah, di samping dapat memecahkan lemak. Premium Beautiful juga dicipta dengan berkonsepkan mesra pengguna, oleh itu, si pemakai akan merasa selamat dengan pemakaian Premium Beautiful. 


5. Kecanggihan TEKNOLOGI datang dari 3 buah negara maju: 


a) Amerika Syarikat – Jahitan stereoscopic iaitu jahitan yang tahan regangan. So, that’s why Premium Beautiful nie pakai berapa lamer pon takkan regang. 


b) Germany – Fabrik aquatech dan aquadyne, iaitu fabrik di mana ia mampu seimbangkan suhu badan dan tidak meresap peluh. Oleh itu, pemakaian Premium Beautiful untuk jangka masa selama 8 jam sehari tidak akan mengeluarkan sebarang bau. 


c) Japan – Teknologi F.I.R 


6. MAMPU dimiliki oleh semua orang.( Bukan lagi dikira sebagai barang mewah tetapi boleh dianggap sebagai barang keperluan yang mesti dimiliki oleh setiap wanita). 


7. Jaminan seumur hidup (LIFE TIME WARRANTY). So, jika ada sebarang kerosakan akan direpair secara Free Of Charge.



Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com


Thursday, 6 March 2014

Kita memang gagal kalau....

Pernah alami situasi macam mamat yang diatas? 
Benda macam ni bukan happen only in business je tapi actually kalau kita tak buat bisnes pun memang macam nihkan? Pressure dengan dateline, tension dengan boss, so janganlah cakap kat Jat kalau buat bisnes nanti tension, kita tak perasan yang hari-hari kalau redah jem tuh pun tension dah, kalau yang deal ngan customer a.k.a customer service, hari- hari kena maki dengan customer pun dah tension. Kalau jumpa client yang fussy dan cerewet, tension dah, kemudian bila sampai hujung tahun takda bonus, merungut. Paling tidak pun, redha! Ayat-ayat macam “mungkin Allah akan beri yang lebih baik dari ini”, sekadar nak sedapkan hati. Tapi hakikatnya? Sendiri jawab sendiri ya..


Duit tidak terus turun dari langit. Kalau kita pernah tengok, maknanya kita nih banyak sangat tengok movie, hihihihi, takde maknanya..Tapi kalau Jat cakap jangan marah, orang kita suka macam ni, kerja semua nak senang, tak nak fikir susah sikit. Nak yang sedap je, yang tak sedap tak nak telan, macam ubat, ubat kat pahit, tak sedap, tapi kenapa kena telan jugak? Sebab nak cepat baikla kan? Duk berdoa dengan Allah, murahkan rezeki aku tapi tak perasan Allah datangkan rezeki tu dalam bentuk peluang, cuma kita je yang tak terpikir.. So cuba revise balik doa, be precise.
Kita  memang gagal kalau tak bangkit dari kegagalan. Kehidupan kita kalau kita perasan semuanya pasti berdasarkan kegagalan, tapi kalau kita tidak belajar dari kegagalan itu, takkan kita ke sampai ke tahap ni, contoh mudah, masa kita kecik-kecik yang baru nak belajar membaca, kita bukan terus lahir-lahir pandai baca, kita bermula dengan kenal huruf, cara sebutannya, cara nak tulisnya,kalau kata kita dah giveup time tu, boleh ke kita ke tahap sekarang? Belajar naik basikal kalau kita tak merasa jatuh, bukan nama belajar la tu. tapi ada kita serik naik basikal kalau jatuh?


Kita kalau nak melangkah jauh, memang kena start dengan langkah pertama. Maksimakan potensi kita, tak kiralah kita ni student ke, housewife ke, engineer ker, semua ada potensi kita masing- masing, sayang masa kita dihabiskan gitu je, gunakan bakat yang kita ada, ilmu yang kita ada untuk kita memberi kepada ummah. Percaya dan yakin pada diri kita sendiri kerana ingat Allah tidak menjadikan kita dengan sia-sia. Pasti ada something yang perlu kita buat cuma kita sendiri je yang tak nampak!


Untuk peluang merubah hidup ke kehidupan yang lebih selesa, call me.,its simple to outbreak your potential and let me help you.


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com


Wednesday, 5 March 2014

Hottest Product 2013-2014 | Marrine Essence Soap



Marine Essence Beauty Bar ni EXCLUSIVE blend with Gliserin, Garam Buluh, Ekstrak Liquorice, Vitamin E, Minyak Tea Tree, Pheno-SFE & Aloe Vera.

From the ingridents proven sabun Marine Essence mampu melembabkan kulit dengan baik, anti-keradangan, anti-alergi, kaya dengan mineral, anti-oksidaan, anti-penuan, dapat sembuhkan kulit bermasalah & merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit bermasalah.

Sesuai untuk SEMUA golongan. Especially yang ada masalah kulit macam ;-


JERAWAT BADAN



ECZEMA



DARK PATCHES & SETIAP CELAHAN PADA KULIT


KULIT KERING



Besides,

We have another product Marine Essence dalam bentuk liquid & we are using it right now. Memang best! 








Selling like crazyyyy! Product Marine Essence yang kena booked dulu at stokis because of limited stock. High demand betul!  

Lets change our hygiene product to Marine Essence with high NATURAL & botanical ingridents Bamboo Salt!


Any info or order, contact me

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Monday, 3 March 2014

Tips mandikan baby

Bayi yang baru lahir adalah khalifah Allah yang baru menjengah dunia selepas sembilan bulan tinggal di alam rahim.  Justeru ibu bapa yang beragama islam mestilah menyambut kelahirannya mengikut cara yang di anjurkan oleh Islam. Yang lelaki di azankan dan yang perempuan di iqamatkan.


Antara yang mungkin kita semua tidak beri perhatian adalah tatacara memandikan bayibaru lahir iaitu dari usia sehari hingga 40 hari. Dalam tempoh ini, kaedah mandian memainkan peranan penting dalam membentuk aliran darah dan pembentukan tulang yang baik.

1. Seeloknya mandikan bayi pada waktu dhuha, kerana pada waktu tersebut fisiologi kitaran darah dan degupan jantung bayi dalam keadaan tenang. Gunakan air yang suam.

2. Siraman pertama perlu dimulakan ke atas belakangnya secara perlahan-lahan, kemudian baru disiramkan ke kaki, seterusnya naik ke bahagian punggungnya.

3. Belaian dan gosokan lembut memainkan peranan penting semasa memandikan bayi. Ini akan membuatkan pengaliran darah bayi lancar dan baik. Siraman disertakan dengan sapuan sabun yang sesuai untuk bayi.

4. Seterusnya siram dari belakang hingga ke kepala. Siraman di kepala dilakukan secara perlahan, supaya air tidak mengalir masuk ke dalam lubang telinga. Semasa menyiramkan air di belakang kepala ke bahagian hadapan dahi, tangan digunakan untuk menggosok dahi.

5. Sebaiknya tugas memandikan bayi dilakukan oleh bapa. Sambil memandikan, hati berzikir Ya Latif, Ya Hadi.

6. Pastikan siraman tidak dilakukan pada muka bayi kerana ia boleh melemaskan bayi serta menyebabkan lubang hidungnya lembap seterusnya mudah selesema atau jangkitan kuman.

7. Siraman yang terakhir, dilakukan ke atas dada seterusnya hingga ke bawah. Tidak digalakkan menyapu sabun pada bahagian hadapan tubuh bayi usia ini, kerana bimbang air dan sabun menyebabkan bahagian pusatnya lembap dan seterusnya melambatkan proses ‘gugur’ tali pusat.

8. Selepas selesai mandi, lapkan seluruh badan bayi dengan tuala yang bersih. Cara mengelap dimulakan dari kepala kerana kelewatan mengelap bahagian kepala boleh menyebabkan kepala dan ubun-ubun bayi basah serta membawa masalah paru-paru lemah.

Jat harap sedikit sebanyak tips ini dapat di kongsikan dengan kawan-kawan :)

Saturday, 1 March 2014

Gold Coast : Day 1 - Paradise Country Farm

Assalamualaikum..

Continue Day 1, we go to Paradise Country Farm.

Setiba di Airport Brisbane, ada bas yang menunggu untuk ke destinasi seterusnya. Perjalanan dari airport ke Gold Coast lebih kurang 30 minit. Cuaca di sana panas & kering. Waktu pagi dah macam waktu tengahari.


Took about 1 hour drive on motorway. Kat Malaysia kita panggil highway tapi di Aussie panggil motorway.


Out tourist guide, Terry from Malaysia


Each one of us were given a cap.


Map & travel guideline

Yeayyy!! Our team antara team yang sampai dulu. Haruslah posing dulu ye :)


Sampai di Paradise Country Farm dah tengahari, so kami lunch dulu. Ada chicken, fish n chips, ada steak. Serius memang sedap-sedap. And it's FREE :)




Lunch voucher 



Good Food. Yummyyy!
Don't worry, it i s all HALAL in the restaurant. 
They even displayed the HALAL Certificate from the Australian Islamic body.

After semua orang dah kenyang, we enjoyed a few shows. 



Mr Cowboy show we how to make a cup of tea the old-style. 


Masak air pon guna arang batu.


Hot TDC.


Fresh tea with old-style. Not bad :)


Second show, the horse & women cowboy. 


Tractor show! Ada game masa ni. Horse vs Tractor and the horse win!!


The next show is, mencabut bulu kambing biri-biri. Before ni memang tahu yang kambing biri-biri ada 1 jenis je, rupanya ada banyak jenis. So dapat lah tengok pelbagai jenis biri-biri.. Pengalaman baru tu.. :)


Sheep Shearing Show


Shaving activity. Mula-mula tengok rasa kesian..huhu! Tapi bila fikirkan balik, dah memang realiti hidup haiwan ni macamni kan.. Bulu biri-biri ni luar nampak kotor tapi kat dalam, cantik ,putih, bersih sangat. 


The Diamond Circle

And the last show, we moved to see Koala & Kanggaroo! yippieee.



Koala adalah binatang yang sangat pemalu dan sensitif. Dia jugak tak minum air, cuma makan daun untuk dapatkan air & tenaga. Daun ni pulak bukan semua tempat ada. Sangat limited. 


Bersama Kak Fiza & Koala.. Rasa excited sangat masa mula-mula nak pegang.. Koala jenis sensitif. Kena jaga dia macam baby. Ada cara nak dukung dan koala sangat pemalu. Bulunya nampak macam halus tapi keras dan kasar. Rasa berat jugak la dukung dia masa ni. Tips nak pegang Koala, relax & don't panic. 


Lepas ke Koala, Jat pergi ke kandang Kanggaroo pula.. Bersebelahan je.. Banyak jugak kanggaroo di situ. Risau juga nak pegang dia, sebab kaki nya panjang, kang di tendang, tak pasal-pasal.. Hahaha! So nak jinakkan dia, bagi makanan.. Confirm dia ok.. Rasa macam nak culik bawa balik seekor. LOL! 


Lepas settle semua, sesi berposing ramai-ramai. Best nya dapat melancong ramai-ramai sebab semuanya sekepala.. Memang enjoy habis. Masa kita bisnes kita all out, masa kita enjoy pon all out. Tak sempat nak fikir masalah pon. Semua tinggal di Malaysia. boleh gitu?


The best picture. Happy bila tengok TDC bersama-sama. 



Sporting & havoc. Masa ni tengah practise nak buat video clip :)


Fefeeling macam nak convocation je kan.. Cantik :)


Melompat ke bintang.. yipppiiee!


GLAMpreneurs ready to group photo.

Baru first day, Jat rasa happy sangat.. Alhamdulillah, bertuah rasa nya di pertemukan dengan bisnes & rakan-rakan bisnes yang sporting.. Dan bertuah rasa nya berada dalam kumpulan The Diamond Circle yang gila-gila & bersatu hati.


I'm GLAMpreneur. Live update at Paradise Country Farm, Gold Coast, Australia.

Now, balik ke hotel, check-in, bersihkan diri dan bersiap untuk dinner & aktiviti malam :) Our stay in Gold Coast was Outrigger Surfers Paradise Hotel a 5 star hotel. Wehuuuu! Seperti yang Jat maklumkan, trip ni memang fully sponsored trip bukan yang biasa-biasa punya ye. Everything special :)

To be continue, stay tuned yeah! 

Thanks all for reading :)



Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com