Wednesday, 9 April 2014

Gold Coast | Hotel Outrigger Surfers Paradise

Before ni Jat ada share berkaitan penginapan yang kami stay masa di Gold Coast tempoh hari.  So today Jat nak share selama 4h 3m di sana. Company sponsored Hotel Outrigger Surfers Paradise 4 bintang di Gold Coast tapi di Malaysia bertaraf 6 bintang. Fuhhhh!

Jika kita pergi bercuti, first thing mesti kita akan fikir tempat tinggal. Ye dak? Sebab nya kalau tempat tinggal tak selesa, percutian pon rasa tak best. Syukur Alhamdulillah, betapa bertuahnya datang jauh-jauh dapat pula hotel yang tip top dan sangat selesa.. 



Jat sebilik dengan roomate kak Afiza.. Beliau dari KL.. Lucky nama kami sama.. Kak fiza memang baik hati & sporting. Pagi-pagi dia la yang tolong kejutkan bangun tidur.. Dah la suara lembut, mendayu je panggil nama Jat.. Ntah berapa kali di panggil nya pon tak tahu..haha! Thank you kak Fiza tolong jadi jam loceng.. :P


Kak Fiza dah berumur 3 series, anak seorang tapi badan maintain macam anak dara.. Cantik sentiasa.. Rahsia? Amalkan pakai Premium Beautiful secara konsisten.. Jat pon practise siap-siap.. hehe!


Memandangkan kami datang single, so katil pon dapat yang single. Nama ja katil bujang tapi tengok real, besar dan selesa. Nyenyak tidur haa.. 

Bagi yang dah berkahwin, katil dan bilih lebih besar. Mungkin 2 atau 3 kaliganda lebih besar. That's why Jat mention dari awal, beruntung bagi yang dah berkahwin.. Sebab tak payah lagi berfikir nak pergi mana honeymoon without any fees. Dalam bisnes bersama The Diamond Circle, kita boleh dapat semua tu.. Best kan? 



Permandangan dalam toilet. Cantik & bersih. Di sini setiap hari cleaner akan datang cuci bilik. Hari-hari datang tukar cadar, towel, kemas beg.. So pagi-pagi biarkan je bilik berselerak if tak sempat nak kemas sebab nanti balik bilik dah bersih dan teratur.

Ni antara permandangan dari kami punya bilik. Subhanallah! Cantik sangat. 




View dari bilik kami tingkat 18.. Jatuh cinta dengan tempat ni. Tambahan pada malam hari.. Lagi cantik.. Kalau di sini pukul 6 pagi dah terkejut macam pukul 8 pagi di Malaysia.. So waktu subuh pon awal la di sini.. Pukul 6 pagi dah boleh nampak orang Aussie keluar jogging, mandi laut.. 

So kalau korang berpeluang dan berkemampuan nak datang melancong ke sini, boleh booking penginapan di sini. Boleh google nombor telefon or booking online. Memang best and service tiptop!

Next macamana pula penginapan  FREE TRIP di Shanghai?

Siapa nak follow Jat?

1000 tiket menanti anda.. Ambil peluang sama-sama..

Mungkin sebelum ni kita melancong sendirian, dengan family, dengan rakan-rakan tapi mengeluarkan bajet sendiri, why not ambil peluang pergi bersama-sama The Diamond Circle dengan PERCUMA..yes PERCUMA... Bawa duit shopping je ;)

Jika anda berminat, contact Jat.


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Tuesday, 8 April 2014

HambaMu





Alhamdulillah 

April is here.
Another NEW month, NEW hope, NEW spirit, NEW achievement towards the same GOALS, 
Kesenangan dunia dan akhirat. In shaa Allah.

Just to share with all of you the song yang Jat selalu dengar.
Motivational song. Lagu yang penuh makna dalam kita meneruskan perjalanan hidup.
Setiap kali mendengar lagu ni, hati rasa tenang..

Usaha + Doa + Tawakkal mestilah sentiasa seiring.

Here goes;

HambaMu from Mawi Ft. Akhil Hayy and Imam Muda 



(HambaMu)

Mawi:
Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa itu,
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

C/O
Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah

Owh ho owh ho
Hambamu Allah.....

Mawi:

Sekiranya takdir menguji
Cekalkan hasrat dihati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus azam

Akhil Hayy:

Usaha dengan doa itu,
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah. 


InsyaAllah, semoga segala usaha dan doa kita di terima oleh Allah S.W.T 


Love,
Fiza Mahazir!


Monday, 7 April 2014

Bio Velocity SleepMate - Last Call Promotion


Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia.

Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan penyelarasan organisma yang muktamad.

Bagaimanapun, arus pemodenan yang pesat memberi kesan negatif kepada tahap kesihatan kita pada hari ini. Berlakunya kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak. Setiap hari kita terdedah kepada pencemaran udara dan alam sekitar. Kita terdedah kepada pancaran radiasi dan medan elektromagnet daripada penggunaan telefon mudah alih, komputer, radio, televisyen dan sebagainya.

Gaya hidup yang penuh tekanan, penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga. Dengan ini, sekatan tenaga dihasilkan justeru mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. Masalah kesihatan kronik  seperti 'stroke', darah tinggi, kencing manis, sakit jantung dan sebagainya mulai timbul dan menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri.




Kini dengan adanya Bio Velocity Sleep Mate, ia mampu memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhannya. Pelapik tilam ini menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif dengan membentuk aura yang sihat dalam tubuh kita.

Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.





Antara Kebaikan Bio Velocity Sleep Mate ini adalah:

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti



Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita. Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas bangun dari tidur dan  kekal segar sepanjang hari.

Semasa badan kita rehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja-kerja pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit-penyakit akan dijalankan; aktiviti-aktiviti otak kita yang mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan, membolehkan kita mengekalkan emosi dan fungsi-fungsi sosial yang optima semasa kita bangun dari tidur. Tidur juga menguatkan minda dan kesedaran, membolehkan kita berasa bertenaga dan lebih berjaga secara fizikal. Ia juga meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar; mengurangkan tekanan, rasa kebimbangan dan kerisauan. Tidur yang berkualiti menjaga kesihatan hati kita dan mengurangkan risiko kemurungan.


Dapatkan BIO VELOCITY SLEEP MATE & DISKAUN sekarang;




Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Sunday, 6 April 2014

Yakinlah Rezeki itu Jaminan Allah

Sahabat saya selalu tanya,
Jat, untung ke jual PB nih?

Alhamdulillah, my first time into this business world, I managed to sell 5 sets tak sampai sebulan!!
With right guidance from my dearest friend, a.k.a my mentor in this business DDM Ain Zulkarnaind also CDM Shaliza Aziznothing is impossible.

I've been through ups and downs in this business, tapi one thing for sure;
"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya..." [Al-Baqarah, 268]

DAN
"Jika sekiranya kamu bertawakkal kepada Allah dengan sebenar-benar tawakkal (berusaha), pasti Allah akan memberi rezeki kepadamu..." [sabda Rasulullah SAW]


Two years in the business, banyak mengajar erti kehidupan, erti kekeluargaan dan erti persahabatan.

I won't be discussing more on that. Banyak issue yang akan bangkit nanti. Biar yang pahit kutelan, yang manis kuluahkan. Hehe. Cheeewwaaahhh! 


...IT'S VERY VERY VERY WORTH IT! 



Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Saturday, 5 April 2014

PILIHAN SELEPAS TAMAT BELAJAR



Pilihan Selepas Tamat Belajar | “Apa propsek kerja kau lepas habis belajar ni Amin?” Garau suara Mukmin bertanya. Mereka duduk di bawah pohon yang rendang sambil menikmati ABC mamak yang dijual atas lori putih.
“Aku takde gambaranlah kerja apa yang aku nak lamar lepas habis kerja ni Min. Agak-agak apa pekerjaan yang sesuai bagi pelajar yang pointercukup-cukup makan macam aku ni?” Amin menjawab pesimis. Ada nada merendah diri.
“Kau ni Amin… belum habis belajar lagi dah pesimis macam tu. Belum bertarung dah kalah. Itulah sebab kau takkan dapat kerja nanti. Bukan sebab pointer kau. Pointer tu hanya added value sahaja untuk. Syarikat sekarang ni nak ambil orang yang berkeyakinan tinggi.” Mukmin cuba untuk memotivasikan sahabatnya.
Amin tertunduk lesu. Tinggal beberapa langkah lagi dia akan melangkah keluar dari menara gading. Impiannya hanya satu, mendapatkan segulung ijazah untuk dipersembahkan kepada kedua orang tuanya. Itulah niatnya sejak pertama kali menjejakkan kaki ke universiti.
Namun nasib tidak menyebelahi Amin. Dia setiap semester, keputusannya hanya cukup-cukup makan padahal dia kategori pelajar yang rajin.
“Apa yang kau cakapkan tu senang Mukmin. Hakikatnya, nak laksanakan susah…”
“Apa yang susah? Kau bukan tak sempurna anggota badan. Kalau nak diikutkan kau ni kategori ada rupalah. Cuma tambah keyakinan diri je.”
“Pandailah kau nak ambil hati aku.” Amin tersenyum mendengar pujian dari Mukmin.
“Aku bukan nak mengampu. Aku cakap benda yang betul. Jadi apa prospek kerja impian kau?”
“Aku berminat dalam bidang kejuruteraan. Tapi sekarang aku tercebur dalam bidang pendidikan. Mungkin itu salah satu faktor kenapa aku kurang cemerlang.”
“Amin… Amin… ada saja alasan kau ni. Orang kalau dah tak mahu 1001 macam alasan. Kau jangan terasa Amin. Tapi kalau betul kau minat dengan bidang kejuruteraan, tak ada siapa pun yang boleh menghalang laluan kau ke sana. Sama ada kau mahu atau tak je.”
“Iyalah pakar motivasi terulung… Akan aku usahakan impian dan cita-citaku.”
“Ha, buat jangan tak buat! Eloklah kalau dah minat tu jangan tangguh-tangguh, nanti padam pulak semangat yang berapi-api tu.” Sambung Mukmin. Dia berharap sahabatnya akan mendengar pesanan dan kata-katanya.

Membuat Pilihan
Bukan memilih jodoh saja sulit sekarang ini. Memilih kerja pasca graduan juga mempunyai kesulitan tersendiri. Ramai bekas graduan yang telah menyelesaikan pelajaran keliru memilih pekerjaan selepas tamat pengajian.
Tidak kurang juga yang mengalami tekanan akibat pengajian yang diambil tidak bersesuaian dengan kerja yang dilamar. Akibatnya ramai graduan memilih untuk menganggur sebagai jalan penyelesaian.
Meskipun tahu menganggur adalah sebuah ‘aib’, namun pilihan itu dirasakan lebih baik daripada salah menceburi bidang pekerjaan. Tahukah mahasiswa dan mahasiswi sekalian bahawa kebanyakkan syarikat lebih cenderung menerima ‘lamaran’ kerja dari mereka yang berpengalaman meskipun mempunyai kelulusan di bidang yang berbeza?
Andaiannya seperti ini, Ahmad merupakan seorang graduan bidang pergigian dari sebuah IPT swasta. Namun ditakdirkan beliau tidak menerima sebarang panggilan kerja. Ahmad hampir putus asa. Namun, ibunya memberi semangat untuk mencuba pekerjaan dalam bidang yang berbeza iaitu perniagaan. Berbekal modal lima ratus ringgit Ahmad mula berniaga kecil-kecil dipasar malam.
Beliau menjual makanan-makanan sunnah seperti madu, kismis, kurma dan lain-lain lagi. Perniagaan Ahmad kurang mendapat sambutan di pasar malam. Ibunya sekali lagi memberi cadangan agar beliau membuka tapak perniagaan di ceramah-ceramah agama. Selain berniaga, beliau turut dapat menambah ilmu pengetahuan.
Berkat usaha yang berterusan dan tidak berputus asa. Kini Ahmad telah meiliki sebuah kios makanan sunnah disebuah pasaraya yang terletak di Shah Alam. Ilmu pergigian yang beliau perolehi turut dapat dipraktikkan jika ada pelanggan yang bertanya tentang kesihatan gigi.
Jika kita lihat, pergigian dan perniagan sama sekali tidak mempunyai kaitan. Namun, apa yang dilakukan oleh Ahmad adalah mendengar nasihat sang ibu dan yakin bahawa pekerjaannya akan membuahkan hasil. Jika Ahmad memilih untuk menganggur maka bilakan impian dan cita-cita beliau akan terlaksana? Disinilah letaknya akal dalam membuat pilihan.

Pekerjaan Kecil oleh Seorang yang Besar
Rasulullah s.a.w. memulakan karier baginda sejak berusia 7 tahun. Pada usia kanak-kanak yang sedang seronok bermain, Baginda telah menjadi seorang pengembala kambing. Baginda adalah seorang pesuruh Allah yang mulia. Dijaga dari dosa. Namun perjalanan Baginda menjadi seorang Rasulullah bukan sebuah perjalanan yang mudah.
Pekerjaan sebagai pengembala kambing, diikuti pula menjadi seorang peniaga telah mengajar baginda untuk sentiasa tawadhu, amanah dan rendah diri. Baginda tidak sombong meskipun datang dari keturunan yang besar, iaitu arab Quraish. Sifat tawadhu Baginda akhirnya menjadikan Baginda seorang pemimpin yang hebat, lembut hati dan mencintai umatnya.
Pekerjaan kecil yang lakukan telah mendisiplinkan Baginda dan akhirnya menjadikan Baginda pemimpin terulung yang tiada bandingnya hingga kini. Maka siapakah yang dapat menentukan sesebuah pekerjaan mampu menjamin kemuliaan seseorang?

Pengalaman itu Mendewasakan
Sahabat mahasiswa, bekerja tidak pernah merugikan. Asalkan ia halal dan bermanfaat. Bekerja akan memberi kita pengalaman yang berharga, juga membaiki akhlak kita agar lebih tawadhu.
Jangan sesekali kita memilih untuk ‘mengosongkan’ masa demi sesuatu yang tidak pasti. Bekerjalah walaupun bukan dalam bidang yang kita impikan sehingga suatu saat nanti kita mampu untuk mencapai impian kita.
Memilih untuk membiarkan masa kosong tidak berisi akan mengakibatkan ‘kebekuan’. Ibarat sungai yang tidak mengalir. Terkumpul di dalamnya kotoran dan akhirnya menimbulkan bau yang tidak menyenangkan.
Sepertimana ramai alim ulamak yang menasihatkan agar para remaja mengisi masa dengan perkara yang bermanfaat, maka seharusnya pasca graduan jangan sesekali kita biarkan masa terbuang begitu sahaja. Masa dan usia yang dibuang untuk perkara yang tidak bermanfaat akan melahirkan penyesalan seumur hidup.
Ambillah kesempatan untuk menceburi dan mendalami apa jua bidang. Anda akan merasakan nikmatnya memperolehi pengalaman, lebih besar daripada nikmat memperolehi uang gaji. Pengalaman mendewasakan, ia akan menjaga kita agar tidak tersalah langkah dikemudian hari. Sedangkan uang atau gaji akan habis jika tidak dilaburkan ke jalan yang bermanfaat. Semoga kita dipandu oleh Allah s.w.t. dalam membuat setiap keputusan penting dalam kehidupan.

Semoga sedikit sebanyak info ini dapat membantu anda di luar sana :)

Love,
Nor Hafizah Mahazir

Friday, 4 April 2014

SPECIAL PROMOTION : Travel Pack Set Marrine Essence


ASSALAMUALAIKUM.. 




Tak sabar nak share kat korang skrng ada promotion TRAVEL PACK Marine Essence..!! yeaaayyy!!

Sekarang kan dah macam fenomena orang duk carik2 sabun marine essence atau sabun cerah ketiakk..! Sampaikan SOLD OUT di semua stokis2 seluruh Malaysia..!!


Tapi takpe sekarang kita ada dalam bentuk cecair yg sama functionnya dengan sabun ketul..!! lagi jimat sebab guna sikit pon dah banyak buih.. Bau pastilah wangiiiii bangat mcm pakai perfume..^^




Dalam set TRAVEL PACK ni anda akan dapat :

2 botol body wash marine essence (250 ml)
2 botol hair shampoo marine essence (250 ml)
3 kotak ubat gigi marine essence (100 g)

dan... TOILETRY BAG PERCUMA..!!!



HARGA : RM 190 ( FREE POSTAGE..!)

Siapa berminat JOM cepat2 order sebab permintaan sangat2 tinggi.  Siapa cepat dia dapat..!!


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Thursday, 3 April 2014

Jana Pendapatan - Borong Mineral Coffee dengan harga yang murah!


Mineral Coffee 
Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi. 



Ramuan Utama : kopi Robusta, garam buluh

Keberkesanan : 
- Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan
- Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi,   
  kalsium  dan kalium
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental
Melegakan tekanan

Mineral coffee sesuai untuk :
Pesakit darah tinggi- membantu mengawal tekanan darah supaya lebih stabil. Mineral coffee bertindak sebagai agen penenang bagi kita.

Pesakit insomnia- kebiasaannya pesakit insomnia mempunyai masalah dimana kalsium tidak diserap dengan baik oleh badannya, maka badan mereka masih cergas dan tidak tenang untuk proses tidur. Kandungan Magnesium di dalam Mineral Coffee tadi membantu penyerapan kalsium berjalan dengan lebih baik, seterusnya badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan baik.

Pesakit migrain- pada sesiapa yang biasa menghadapi migrain ketika berpuasa, boleh minum mineral coffee ketika sahur. Elemen Garam Buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan migrain dan sakit kepala lain.

Pesakit kencing manis- Garam Buluh  tadi membantu dalam menyeimbangkan gula dalam darah dengan adanya chlorogenic acid tadi.  Pesakit juga harus mengambilkira segi nasihat doktor.

Cara pengambilan : Bancuhkan sebungkus Hai-O Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata. 


Mineral Coffee

Jat menjemput sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan dengan membeli Mineral Coffee secara borong dengan harga yang cukup murah!

Tarikh luput Mineral Coffee : 2 tahun dari tarikh yang tertera di kotak
(tarikh pengilangan)


*********************************************************************

* Jana Pendapatan dengan 
Mineral Coffee *


Franchise - Untung Runcit + Bonus bulanan

1.  Pendaftaran Ahli : RM50 sekali sahaja
2. Bekerja mengikut masa sendiri secara berkumpulan
3. Modal yang fleksibel
4. Cara kerja Secara Online - Facebook / Instagram / Blogspot

Menikmati untung runcit + bonus (sehingga 4 angka) daripada bisnes borong Mineral Coffee dan percutian percuma ke luar negara - Shanghai 2014 menggunakan produk Mineral Coffee.


Boleh search hashtag (instagram ) :

#glampreneurs
#thediamondcircle
#glamtdc
#norhafizahmahazirdotcom
#fizamahazirprotege
#mineralcoffee


Contact Jat now!!

 FREE TRIP TO SHANGHAI 2014 !

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Wednesday, 2 April 2014

Free Trip to SHANGHAI 2014!


Sepanjang Jat berbisnes online, Alhamdulillah bersyukur sangat-sangat diberi peluang untuk  qualified FREE TRIP ke oversea dengan rakan-rakan yang lain. Flight, hotel, makan, tiket semua di sponsor dan kami di berikan layanan VVIP class :)



Buat pengetahuan, untuk trip melancong, syarikat  memang cover segala-galanya ; percuma from top-to-toe dan kita tak perlu bayar sesen pun untuk apa-apa. 

Hanya prepare passport dan duit shopping !

Bagi yang berimpian nak lihat negara orang, jalan-jalan cuci mata,
tengok culture, budaya, pemandangan indah dan sebagainya,
pergi ramai-ramai dengan geng sekepala secara PERCUMA,
I would say ..

this trip is FOR YOU :)
***

So, untuk pakej baru..tahun ini...bermula 1 Jan 2014... syarikat officially announce lagi trip melancong ke luar negara, dan kali ini ...kita semua akan ke Shanghai !!!
yahooooo....




Subhanallah, cantiknya permandangan.. Rasa melonjak-lonjak hati nak kesana..

Dari segi makanan pulak, khabarnya tak susah nak cari restoran halal disana. 
Sebab ramai peniaga muslim yang buka restoran disana.

Biasanya, kami tiada masalah dengan makan sebab macam trip Gold Coast baru ni, kitorang memang jalan-jalan cari kebab, minuman & jajan-jajan yang halal di sana.. Memandangkan ada di antara team kami yang pernah belajar di oversea dulu, so dorang ni yang akan bagitahu yang mana boleh makan & tak ;)
Share-share dan makan beramai-ramai.. Best sangat !!


So, pakej to Shanghai masih ON.. 

jom kita sama-sama qualify untuk free trip ni sambil earn extra income 4 angka
dari bisnes online dengan Glampreneur !

Bagaimana? 

Lets Meet Up !

 FREE TRIP TO SHANGHAI 2014 !

Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

Tuesday, 1 April 2014

Jangan Takut Untuk Berubah


Assalamualaikum..

Happy Wednesday!! 


Hampir setiap tahun kita listkan pelbagai jenis azam or wish list untuk kita lakukan. Persoalannya bagaimana pencapaian kita terhadap azam tersebut? Most of us hanya hangat-hangat tahi ayam sahaja. Memang untuk lakukan perubahan itu memang sukar sebenarnya. Sometimes kita banyak sangat deal dengan orang-orang negative di sekeliling kita sehingga membantutkan proses kita untuk menuju kearah kejayaan.... or you have so many excuses, suami la, anak la.. masa la.. kerja... yadayada... and believe it or not its already 4 -5 years and you are not getting 


ANYWHERE. 

Pernah tak kita dalam situasi macam ni.. mula-mula bila dapat kata-kata ransangan dari orang yang nak membantu kita.. BOLEH BOLEH BOLEH...CONFIRM...CONFIRMM!! Kita seakan-akan mahu jam jam tu juga.. tapi selepas 36 hours... keyakinan kita semakin pudar.. especially bila dah balik rumah... too much thinking... and thinkingg... kaji sana sini... dengar cerita sana sini..lastly kita teragak-agak. Kenapa? Minda kita terlalu lemah. Macam-macam persoalan yang bermain di fikiran.. After that, macam-macam negative yang kita fikirkan sedangkan benda itu hanyalah mainan mimpi..

For me JUST DO IT!! Masa tengah semangat ialah masa untuk kita dapatkan momentum! Dan dalam pada kita nak berjaya, we need that MOMENTUM. Bila kita teragak-agak, momentum pun takada.. last skali tidak terkesan pun dengan apa yang kita lakukan. Sebab tu dulu masa peluang business ini datang pada Jat, Jat memang NEKAD. Walaupun tahu betapa kerdilnya diri ini... setelah sekian lama asyik merungut je gaji tak cukup, berfikir-fikir macamana nak improvekan diri, takkan nak mengharapkan orang lain.. Yang nak berubah, yang nak berjaya adalah kita.. Yes, KITA... bukannya orang lain..




Jat percaya setiap orang itu boleh BERUBAH jika dia MAHU untuk berubah. Tepuk dada tanya diri kita... SAMPAI BILA KITA NAK JADI DALAM KEADAAN MACAM NI? Maybe we can deny it, takpelah.. I dah selesa... I syukur dengan apa yang ada...

But in your heart you are know it is NOT TRUE.





Dan untuk lakukan perubahan itu kita perlu ADAPT to CHANGE..  
Sama juga macam orang bujang terus berkahwin mula-mula tak biasa.. So macam mana nak bagi biasa.. buat selalu!!

Bila dah sampai rasa meluap-luap untuk berubah, JUST DO IT. Kalau kita tunggu lama-lama... nak tunggu bulan jatuh ke riba which is very impossible. If I don't take the first step dulu how am I supposed to know I can be where I am supposed to be today.
Ingat, Syaitan tidak suka orang yang nak menuju kearah positif.. lebih-lebih lagi kaum muslimin. Muhasabah diri kita selalu..


Perubahan mestilah dilakukan secara peringkat by peringkat. Don't expect for overnight success!! Belum apa-apa lagi sibuk tanya bila nak buat tu ni...dapat income banyak RM10k,20k in less than a month.???? Sounds tak logic langsung mesti la setimpal dengan usaha dan ilmu kita ada. We are just a normal human being with a bigger dream. We learn step by steps at a time. 


Confident is a MUST to succeed in the business. Have faith in your abilities!! The must be a reason why God created you... Without a humble but reasonable confidence your own power you cannot be successful or happy! When I started the business, I barely known... kalau google my name tak keluar pun sumpah. People say this business required certain skills, pandai bercakap, ramai kawan etc. I don't have all that. The only thing that I have, I believe in myself. IF other people can do it, why can't I??? Ive been studying 3 years Diploma in Information Technology... So this business takde kaitan langsung dengan Java, C++, Multimedia Design, Dreamweaver yang memerah otak ku... jadi mesti lagi SENANG. Yes indeed!!



Turn from NO into YES!! Bila kita fikirkan MUDAH, mudah lah jadi. Don't complecated your LIFE. Bila nak start business ni jual Premium Beautiful corset, I don't find hard at all. Dalam hati INTERNET KAN ADA! Duhhh... buat je la. Ape susah update update uupppdatee and up to date. Simple. 



Tak pandai takpe. boleh BELAJAR. Remember always be HALF GLASS EMPTY or HALF GLASS FULL mana2 je tapi maksud sama. Sentiasa upgrade diri from time to time. Berpandangan jauh bukan berpandangan SEMPIT. Lakukan terbaik, kita dapat hasil yang terbaik. Jangan expect income duduk rumah RM200k.. not yet honey. Setiap persoalan pasti ADA JAWAPANNYA. Kita beruntung kerana mempunyai sumber rujukan yang cukup kuat iaitu MENTOR kita. You have to work work workkkkk your ass off. Nothing come easy in this world. Nak jadi CEO pun belum tentu, tapi nak jadi CDM senang je focus and buat betul-betul and follow the LEADERS or MENTOR yang dah terbukti jadi. 



Gagal sekali bukan gagal selama-lamanya... Always remember bila  ada kejayaan, mesti ada CABARAN... dan challenges only make you wiser... not failure. It means that u need to upgrade and improve certain areas... and never make that mistake again. 

Jika anda salah seorang yang inginkan perubahan dalam hidup anda, just pm/email or whatsapp me. 


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com