Friday, 23 January 2015

The Power of SEDEKAH :)

Sedikit kisah benar nak story yg mungkin akan sebabkan anda tercetus kejayaan. 

Ada kisah seorang ni.. dia selalu rasa duit dia xcukup so dia xnak bagi sedekah.. kalau hujung minggu jumaat dia bagi rm1 shj sbb bagi dia tu sahaja dia mampu. Makan gaji katanya.

Sehingga di datangi seorang hamba Allah.. berkata 'kenapa kita tak gandakan menjadi rm10 atau rm50 sahaja tiap kali ke masjid kemudian doakan semoga Allah cukupkan duit kita setiap minggu agar boleh derma sebanyak tu . 

Tersentap beliau lalu terus mencuba pada jumaat yg terdekat.. balik surau dia rasa lapang sgt dada... sedar x sedar hampir 4 minggu dia beri rm10 kepada surau dan pelik kenapa duit dia masih banyak... rupanya bulan tu xda pun masalah tayar kereta beliau pecah, xdak pula tombol pintu patah atau xda pulak bil air/letrik melampau2. Dan terasa minyak kereta lambat pulak habisnya. Allahuakhbar. ..

Secara tiba2 gaji yg sebelum ini sikit terasa sgt banyak.. kuasa Allah..kuasa Allah. 

ITU MAKAN GAJI.. MUNGKIN AKAN NAIK GAJI.. CUBA BAYANGKAN KALAU ANDA BERNIAGA.. BUAT PULA SEDEKAH MACAM TU.. BERAPA ALLAH NAK GANDA KAN AGAKNYA.. 

Sekadar peringatan bersama.......


:)


Tuesday, 20 January 2015

8 Pintu Untuk Dimurahkan Rezeki

Antara "8 Pintu Murah Rezeki" ialah:-

1. Jangan Derhaka dengan Ibu Bapa.

2. Jangan Bergaduh dengan Saudara Mara.

3. “Tidak akan papa kedana orang yang pergi menunaikan haji..”

4. Sentiasa sembahyang sunat Dhuha.

5. Jangan tidur selepas solat subuh.

6. Selalu baca doa Al-Waqiah.

7. Rezeki ada dalam perkahwinan.

8. Rezeki ada pada anak “Semasa bayi itu lahir, 4 perkara ditetapkan antaranya ialah rezeki dan rezeki anak itu juga akan turun kepada ibu bapanya..



Renung-renungkan & selamat beramal :)




Thursday, 15 January 2015

The Diamond Cirlce | Business Opportunity


 Looking for Business Opportunity? Interested to be part of Glampreneur? Don't know how? 




GLAM in Vietnam

GLAM in Australia


In GLAM we train you to become a TRAINER!
GLAM provides PLATFORM for new Entrepreneur who wish to start a business with ZERO KNOWLEDGE!

We have wide range of products to choose from!
Health care, Beauty, and Home care

We help you to develop your own BRANDING through SOCIAL MEDIA from our Social Media Specialist. 


We provide mentoring and personal coaching one to one session with your leader!

Every single steps you will be guided!
Just DON'T missed that steps!

Please Contact my following candidates

SELANGOR
Marjiana Sani - 013.2547071
Intan - 012.7498652
Emmy zuraihan - 012.9548488
Nisa Rojani - 011.18580717


KUALA LUMPUR
Hana Radzi - 011.26438515 
Nisa Ahmad - 013.3935220
Shahida - 017-6192983
Azura - 019-3391304


SHAH ALAM
Rohani Omar - 013.2897948
Aishah - 018.2204561


SUNGAI PETANI
Fiza - 012.4219244


KULIM
Siti Norizam - 010.5668059
Nadiah - 019.5235560
Imah - 017-4204781


PULAU PINANG 
Hidayah - 017.4360245
Dayah Zakira - 011.32044329
Fathilah - 012.5348150


PERAK
Asma - 017.5107809
Miera  - 010.2671042
Ina - 012.5474262


JOHOR ( Kluang/Batu Pahat)
Nadia - 013.5039225


BRUNEI
Cikgu Raihan - +673.8634891


CHOOSE GLAM!
Call us today!

" You don't have to be great to start. But you have start to be great.. "





Thursday, 8 January 2015

16 Latest Testimonies Premium Beautiful & Geng Diet TDC

Well done!!

Congratulations for all of TDC Geng Diet, misi telah pon berjaya.. Happy kan? Program ni actually dah start lebih kurang 2 bulan yang lalu, mid Nov 2014.

Mereka just amalkan 6 tips mudah untuk kurus. Berkesan & mudah sangat. Tak payah diet extreme sangat since all of us memang suka makan. Lagipon if we go for extreme diet or workout, end up bertahan sekejap saja.

6 tips mudah untuk kurus uols boleh klik sini -----> 6 tips kurus dengan cepat


Btw, bila lebih kurus (means BMI cun) badan lebih cergas & sihat. Muka nampak lebih awet muda. For those need our coaching or guide, just text me, 012-4219244 or any team members.

Good news, we all ada group di Facebook & Whatsapp untuk share menu, kiraan kalori, senaman & semua la untuk turunkan berat badan.. Seronok sangat sebab masing-masing share idea ;)

Good Luck!

1. Me, Age 26. Single :)



2. Ain Zulkarnaind, Single. Age 26



 3. Siti Norizam, Age 43. Mother of 4



4. Marjiana Sani, Age 37. Mother of 3. Still breastfeeding. 




5. Shaliza Aziz, mother of 1 and Faeza, mother of 3



6. Azura Wahab, mother of 2. Age 32 and fully breastfeeding.



7. Shikin Salleh, 33 years old. Mother of 2 & fully breastfeeding



8. Norain, 32 years old. Mother of 2. 


9. Nadheerah Jahan, 22 years old



10. Siti Kamariah, 32 years old. Mother of 1



11. Lea Mustafa, 32 years old



12. Nur Liyana, 32 years old



13. Faeza Zainuddin, mother of 4 ( 3- cesarean) 35 years old. Still fully breastfeeding



14. Asma Shahida, 28 years old



15. Emilita Nazlina, 37 years old. Mother of 3



16. Wani Ameen, 27 years old.



Haa, macamana? banyak beza kan? Sebelum weols share tips dengan uols, weols semua dah pon mulakan untuk diri sendiri.. Lepas pada tu barulah wujud #gengdietTDC .. 

Do contact me kalau uols rasa-rasa nak join our geng.. 





Tuesday, 6 January 2015

6 Tips Kurus Dengan Cepat


Sejak upload testimoni-testimoni Geng Diet TDC, ramai yang mesej tanya jat macamana nak turunkan berat badan dalam masa 2-3 bulan ni. Actually, ramai yang kata jat dari dulu memang kurus, tapi hakikatnya tak lah begitu. Jat pernah jugak gemok, dan part paling ketara bila berat badan naik adalah di bahagian paha :(

So di sini jat akan share beberapa tips untuk kurus dengan cepat & sihat..


1. Diet Atkins 

Jat tertarik sebab tengok ramai yang kurus dengan DA. Dah lama baca tapi tak tahu bila nak mula. Dari pengalaman our founder #gengdietTDC, CDM ieja, 19 Sept officially ieja mula. Biarpun tak sedisiplin kawan-kawan DA yang lain, but at least better. Kadang-kadang ada cheat juga. Ni biasa, kalau tengok post ig ieja mesti tahu. hehe. Especially kalau balik kampung. 

Untuk info lebih lanjut about DA, uolss boleh join their FB group SDAM. If tak faham boleh banyakkan membaca. Bila ada group ni rasa lebih konsisten. Ada juga diet lain, contoh geng kurus (LOL) amalkan kira 1000 kalori sehari. Yang ni jat kurang mahir sebab malas nak kira & tak hafal. Makin kira makin takut pula. hehe. So apa-apa diet sekali pun kena fahamkan. Bukan hanya follow. 



2. Minum air lebih 2 liter


Air kosong memang jadi rutin harian jat. Tambahan kalau datang kerja. Botol air jat 1600ml (1.6liter), sometime sehari boleh minum sampai 2 liter lebih kalau cuaca panas. 



3. Detox

Detox penting untuk remove toksin dalam badan. Selalunya orang memang akan advise untuk detox sebelum mulakan diet. For me & #gengdietTDC, kami amalkan Set Kurus (Mineral Coffee, BV Alfafla, Garlic). Dan juga uols boleh amalkan Garam Buluh & BV Alfalfa. Memang banyak membantu. Selain untuk detox, ia juga membantu supply vitamin/mineral pada kita. Barulah badan tak rasa penat sangat & rasa lebih sihat. If rasa tak yakin, boleh google dulu & buat own research. Dah yakin, boleh contact jat tau ;)


4. Pakai Premium Beautiful corset

Pakai premium beautiful ni pada jat untuk shaping. Badan dah kurus, berat badan turun dengan ideal, lagi cantik bila sarungkan premium beautiful. Badan rasa lebih kemas :) That's why ada yang cakap berat turun tak banyak tapi nampak perbezaan. Lagipon bagi yang bekerja & ada family, kita tak cukup masa nak excercise, after berat turun badan jadi flabby. Tak kemas sangat. So bila pakai ni, nampak lebih kemas, boleh control cepat lapar. Makin pakai, makin selesa, body pon makin cantik.


5. Amalkan exercise

Yang ni tulis di bawah sebab kadang takde masa nak pergi jogging. Kadang sebulan pergi sekali, kadang hari cuti just buat kat dalam bilik saja.. Buat yang simple saja. Kalau di ofis, hari-hari kena naik tangga turun tangga. So memang rasa penat jugak la. Jogging tu biarpon tak dapat buat selalu, at least ada juga. Supaya dapat jaga stamina diri.


6. Geng Diet

Yang ni memang banyak membantu. Biarpon jat bukan lah terlalu follow dorang diet dari segi makan, tapi bila buat dalam team, kita teruja sama.. Ada yang mak-mak orang, yang masih bujang pon ada. Masing-masing dalam misi menjaga badan. So, bila ada geng ni, setiap hari mesti nak update apa menu kita, exercise apa yang kita buat, berapa kilo yang turun harini, apa improvement harini. So jadi excited pulak. Walaupon ada yang berbeza dari segi diet (ada yg amalkan DA), ada yang amalkan detox & Premium Beautiful tadi, kita semua menuju impian yang satu.. 

So, pada yang nak mulaka, START NOW!! Kalau tunggu, memang kita tak akan buat. Dan perlu ada kesabaran dan pengorbanan yang tinggi. :) Kalau yang nak tahu details, boleh whatsapp jat okey.  So all the best ;)


thanks for reading






Sunday, 4 January 2015

05.01.2015


Cara paling mudah menjemput rezeki dan redha Ilahi : JAGA IBU BAPA.




Love,
Norhafizah Mahazir



Saturday, 3 January 2015

Kreatif Dalam Berniaga di Instagram

Assalamualaikum.
Hai!

Aplikasi sosial perkongsian gambar Instagram kini telah menjadi amat popular di serata dunia. Ada juga yang mengatakan dalam perniagaan Internet, instagram memberi impak yang lebih tinggi lagi berbanding dengan Facebook dari segi engagement (interaksi). Tambah-tambah lagi kini reach Facebook menjadi semakin rendah.


Namun ramai yang masih kurang tahu cara terbaik menggunakan Instagram untuk perniagaan. Untuk sesetengah perniagaan seperti menjual fesyen, aksesori, produk gadget, mungkin agak mudah mempromosikan perniagaan di Instagram. Tetapi, sesetengah perniagaan seperti perkhidmatan, produk kesihatan, perniagaan yang hanya 1-2 produk sahaja dan lain-lain, mungkin sukar sedikit mendapatkan followers di instagram untuk memperkenalkan perniagaan.


Namun! ada juga perniagaan yang menjual produk kesihatan yang mendapat ramai followers. Syarikat yang kukuh dan stabil, perniagaan yang lebih 20 tahun bertapak, produk yang lebih 20 tahun di pasaran, produk berkualiti serta banyak kebaikan, sudah tentu mudah untuk mendapat jualan.


"Fikir konsep kreatif

Sekiranya meletakkan gambar produk anda kurang mendapat sambutan, fikirkan cara yang lebih kreatif untuk memaparkan perniagaan anda. Sebagai contoh, gambar pelanggan anda sedang menggunakan produk anda. Atau, gambar produk anda di lokasi-lokasi menarik di Malaysia atau serata dunia. Mungkin juga produk anda bersama kata2 motivasi yang berkenaan dengan industri anda. 


"Fikir secara kreatif bagaimana anda boleh memaparkan perniagaan anda juga, dan tak semestiya hanya tertumpu pada produk. Sebagai contoh, pernahkah anda menonton “the making of…” filem-filem? Di mana pembikinan sesebuah filem itu di tunjukkan kepada penonton, cara lakonan, cara mengambil video, cara pengarah bercakap, cara meletakkan kesan khas/special effects.


Dengan menonjolkan “behind the scenes” sestuatu filem, tujuan sebenarnya adalah untuk mendapatkan minat penonton kepada produk akhir- iaitu filem tersebut. Ini juga merupakan kaedah promosi.


Usahawan boleh menggunakan konsep yang sama juga dalam memaparkan perniagaan iaitu tunjukkan proses sebelum menghasilkan produk, berkongsikan gambar-gambar di pejabat bersama kakitangan, dan gambar-gambar menarik lain yang “behind the scenes” sering tidak dilihat oleh pelanggan-pelanggan anda. Tujuannya adalah untuk mendekatkan lagi prospek kepada perniagaan anda!
Fikir konsep kreatif untuk instagram anda!

Juga, apa kata follow saya di Instagram (masih baru!) http://instagram.com/fizamahazir_ untuk melihat dunia dari pandang mata saya.






Thursday, 1 January 2015

Selamat Tinggal 2014, Selamat Datang 2015!

Sedetik berlalu, kini kita di tahun 2015!

Alhamdulillah masih di beri umur yang panjang untuk meneruskan perjuangan di muka bumi yang sementara ini.

2014 telah menjadi tahun yang amat bermakna.

Banyak yang berubah dalam hidup saya sepanjang 2014.

Banyak kenangan dan sejarah telah tercoret yang InysaAllah saya tidak akan lupakan.

Alhamdulillah, terima kasih Allah atas segala nikmat kurniaan selama ini.

Disember 2014, lahirlah satu bisnes yang di kelola oleh saya sendiri, "OH BULAN STATION".

Impian beberapa tahun yang lalu, dengan izin-Nya, berjalan dengan baik walaupon masih belom sempurna.

Sokongan dari anda semua amat saya hargai.

Semoga Allah meredhai dan memberkati tahun 2015 yang akan harungi ini.

Cabaran bermula semula.

Semoga segala urusan dipermudahkan.

InsyaAllah more great thins will come.

Jumpa lagi di post-post seterusnya.

Selamat Tahun 2015!