Wednesday, 29 July 2015

OOTD Raya with Premium Beautiful.

Assalamualaikum & hai :)


Hari ini dah masuk 12 Syawal. Tiktok tiktok hampir 2 minggu kita menyambut raya kan. Masih terima jemputan rumah terbuka? And of course kalau di jemput kita akan pergi kan. Katanya setahun hanya sekali, so mana boleh lepaskan peluang makan kan..hihi

Aidilfitri 2015 punya ootd sangat lah cun! Hari raya pertama pon dah meletup-letup haa kengkawan kita upload #ootdraya kan. lebih 15 ribu hashtag di instagram!



Ni antara geng #thediamondcircle yang ber ootd raya bersama Premium Beautiful.






Comey-comey belaka. Bukan sahaja anak dara, para ibu pon cun jugak bila ber 'ootd' bersama Premium Beautiful. So adik, kakak, makcik, ibu, semua yang masih mencari pakaian baju dalam/korset yang sesuai dan berkualiti tinggi, Premium Beautiful la jawapannya. Jangan lepaskan peluang untuk menikmati rebate.



Nikmati bayaran bulanan serendah RM95/monthly,



Contact me :- 

+60124219244
Fiza Mahazir
Premium Beautiful Expert (Kedah)


Tuesday, 21 July 2015

1 Syawal 2015

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, selesai sudah 1 Syawal yang penuh meriah dan kesyukuran. Dan selesai sudah ibadah puasa kita selama 29 hari kan. Seronoknya tengok semua orang upload profile pic yang baru dengan keluarga, dengan baju raya yang cantik-cantik. Makin bertambah cantik dan hensem semua :)

Macamana dengan 1 syawal uols? meriah tak? Dapat raikan hari raya bersama-sama keluarga? dapat bergambar dengan semua sanak-saudara? Mesti la kan.. Setahun hanya sekali saja.


Pagi tu selepas sembahyang raya, kami sekeluarga menziarahi pusara arwah adik. Tahun kedua tanpa nya. Sedih dan sebak. Beberapa hari sebelum Syawal, mak ada mimpi kan arwah. Mak cakap muka arwah nampak bersih, putih, tersenyum je. Alhamdulillah. Moga bahagia dia di sana.



Eh korang...!! Ramai kan tema 'mak kau hijo' tahun ni.. Sedondon la kita ye.. 

Lepas ke kubur, 2 3 family sebelah mak datang beraya di rumah sebab berkumpul sebelum gerak pulang ke kampung. Setiap tahun, memang ada aktiviti wajib untuk kami semua. Cabutan duit raya untuk anak-anak & cabutan bertuah untuk ibu-ayah. 



#selfieraya dengan abah.


Tunggu next entry nak share kemeriahan kami berkumpul dengan sanak-saudara. Alhamdulillah, makin lama makin erat hubungan kekeluargaan kami.


Selamat Hari Raya Aidilfitri semuaaaaaaa..!!



#syukurselalu


Wednesday, 1 July 2015

Set Kurus Bajet - tips di bulan puasa

Assalamualaikum.. hye!

Sedar tak sedar harini dah masuk Ramadhan yang ke 14 kan.. Siapa yang amalkan #SetKurusBajet sepanjang bulan puasa ni? Macamana uols consume?

So harini, me nak share tips how to consume Set Kurus Bajet di bulan Ramadhan :) Ramai yang dah pasang impian nak gergous dan kelihatan slim bila Syawal nanti kan..

TIPS :-

1) Sahur dengan oat/ nestum / wholemeal bread / sup sayur. Oat boleh campur dengan Tamar Cocoa juga :) Kurma 3 biji. Mineral Coffee wajib. Minum air masak 2 gelas (500ml).

2) Berbuka mula dengan kurma 3 biji dan air buah (kurangkan ais/takda ais). Boleh juga berbuka dengan Mineral Coffee panas/suam.. Makan makanan yang anda suka tapi ambil karbohidrat half plate sahaja. Contoh, nasi separuh, makan sayur dan protein juga. Make sure nutrien mencukupi.

3) Cara pengambilan Set Kurus Bajet semasa bulan puasa.

Mineral Coffee : Sahur dan moreh (after terawih )
Garlic Tablet : Selepas berbuka
BV Alfalfa : Selepas berbuka dan moreh (after terawih)

**Minum air masak secukupnya supaya tak dehydrate**








Selamat mencuba :)