Saturday, 29 August 2015

Mencegah lebih baik dari merawat.

Company officially keluarkan tuala wanita terbaik. Memang terbaiklah sebab sebelum ni, kita tak pernah terfikir pad yang digunakan selama berpuluh tahun di buat daripada barang-barang kitar semula yang di lunturkan dgn bahan kimia. Jat pon before ni tak ambil kisah sangat asalkan selesa, murah, dan memang popular di pasaran.


TAPI.....TAHUKAH KITA TUALA WANITA ANTARA PUNCA UTAMA PENYAKIT KANSER RAHIM..?!!






Setiap dari kita mempunyai pilihan untuk memilih, tetapi bila kita dapat tahu sesuatu yang lebih baikmemang kita patut ubah. TUKAR SEKARANG pad yang kita guna kepada 'BIO SELEZA.' 'MAHKOTA' kita WAJIB kita jaga dari sekarang memandangkan pelbagai dalaman yang melanda kaum wanita seluruh dunia.










-TESTIMONI BIO SELEZA-







TAK RUGI MENCUBA DEMI KESIHATAN KITA!!


Berminat nak milikinya? Contact saya di talian 012-4219244


Monday, 24 August 2015

Rawatan alternatif untuk demam kuning @ baby jaundis bersama BVSM

Assalamualaikum and hi :)

Harini me nak share about rawatan alternatif for jaundis atau lebih di kenali sebagai demam kuning. Biasanya berlaku pada bayi yang di lahirkan bermula hari ketiga hingga ketujuh selepas kelahiran. Jika bacaan rendah tak bahaya tapi jika tinggi bahayakan bayi.

Dalam masyarakat melayu memang banyak sangat petuanya. Pendek kata, kalau anak kena jaundis memang ramai doktor atau nurse yg bagi tips. Kita pon sama tanyakan pada family, saudara-mara, kawan-kawan terdekat. Mak dan kawan-kawan pernah juga bagi petua susukan baby sekerap mungkin, bagi minum air kundur, mutiara cina, sengkuang cina, mandikan dengan daun kucai, jemur di matahari, dll. 

Kalau yang berjemur di matahari pon, zaman sekarang jadi risau sebab cuaca pon tak menentu, udara pon tak berapa elok. Kalau di kampung, masih ok lagi tapi kalau di kawasan bandar? Kena yang tinggal di rumah bertingkat seperti condo or apartment lagi susah nak berjemur kan.

So, zaman dah mula beralih ke arah lebih moden, mudah dan ringkas. Me nak ambil peluang kongsikan testimoni baby yang terkena jaundis @ demam kuning, bacaan kurang selepas tidur beralaskan BVSM. Di ingatkan lagi sekali ye, BVSM hanyalah rawatan alternatif yang membantu, bukan ubat yang confirmkan boleh sembuhkan penyakit. Kita ikhtiar, usaha, Allah yang menyembuhkan.






Sebenarnya selain dapat membantu menurunkan bacaan jaundis baby, baby yang tidur beralaskan BVSM ni akan tidur lebih nyenyak. Malah, baby kecil ni juga terdedah kepada radiasi, especially pada ibu ayah yang menggunakan handfone, laptop, wifi , computer dan sebagainya. So BVSM ni membantu untuk meneutralkan kesan radiasi tersebut. 

Kenapa? Boleh juga baca sedikit info yang me copy from website Sahajidah Hai-O




Malah tilam BVSM ini telah di buktikan keberkesanan melalui kajian saintifik yang telah di jalankan oleh Professor Edward Krizhanovsky dari Rusia. Professor merupakan badan bebas yang banyak menjalankan kajian saintifik terhadap produck berteknologi gelombang. Malah kajian ini telah di teruskan dengan penerbitan Open Journal of Ecology. Sebab itu tak perlu nak risau lagi tentang penggunaan BVSM . Jat sendiri sejak menggunakan BVSM tidur rasa lebih nyenyak dan badan rasa segar bila bangun esok pagi. Mak sendiri pon guna juga. Dia sendiri rasa benda yang sama. Kalau travel jauh, memang mak akan bawa sekali BVSM. Dia akan bersandar @ peluk BVSM sepanjang perjalanan. Mudah je di bawa sebab ia ringan. Kalau kita google about BVSM ni memang dah banyak testimoni-testimoni dari pelbagai penyakit dari pengguna BVSM sendiri. Tak salah ikhtiar kan kalau ia boleh menjadi satu kebaikan pada kita dan keluarga :) 




Bila dah ada 1 BVSM di rumah kita, bukan sahaja baby dapat guna, mommies pon sama. Dalam keadaan berpantang ni memang rasa cepat letih, so mommies boleh tidur juga beralaskan BVSM atau sebagai selimut. Rasa tidur tu lebih nikmat dan berkualiti. Tak percaya? Cuba try :) Pasti jatuh cinta. 

Ini antara keistimewaan Bio Velocity Sleep Mate :-

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


Kalau nak tahu lebih lanjut atau berminat, boleh contact Jat terus di talian 012-4219244. Kita juga ada promosi BVSM yang akan berakhir pada 31 August ni. Selain itu juga, terdapat belian secara ansuran serendah RM60++ sahaja. Sangat berbaloi invest sesuatu untuk kesihatan. Berbaloi.

Thursday, 20 August 2015

Osaka, Japan!

O S A K A !
Here I come..!!

Trip ke Osaka baru sahaja bermula, fresh from oven la senang cerita. hehe! 2 minggu lepas, masa attend majlis ilmu di Stokis B31, CDM Naa ada share apa yang bestnya Osaka ni.. Aduh duh duh, belom lagi sampai, tapi dah rasa macam ada kat sana dah. Jadi, apa yang best sangat kat Osaka nih? I like to do survey first. Kebanyakkan blogger-blogger yang pernah jejak kaki ke sana, semuanya cakap tesangat BESSSSTTTT.... ! Negara yang aman damai, segar-bugar sepanjang jalan without satu sampah pon terselit atas jalan. And the best part lagi, ada Universal Studio, tengok da real bunga Sakura & Pulm flower yang kembang mewangi atas pokok dan jatuh berguguran atas lantai jalan.. Ya Allah, meroyannnn nya mak jemah nak ke sana. 


Dengar-dengar trip bakal fly bulan 2 or 3, masa tu kemungkinan musim salji bakal berakhir dan bakal berjumpa dgn bunga Sakuraaaa.. Yeayyy! Meroyan la mak jemah kalau kena tinggal kan.. phewww~

So apa lagi yang best kat sana? Jom kita intai sama-sama


OSAKA CASTLE












UMEDA SKY BUILDING





DOTONBORI STREET






FERRIS WHEEL



OSAKA AQUARIUM





UNIVERSAL STUDIO OSAKA












Haaa, amacam uols? teruja tak tengok.. hehe! Iols yg tengah update blog ni pon dah teruja-ruja.. Dah rasa memang ada kat sana dah. Trip melancong dgn Sahajidah Hai-o memang seronok sangat. Memang have fun! So, jangan tengok gambar saja ye. Jom kita sendiri yang menjejaki kaki ke sana bersama The Diamond Circle team! Tak sampai lagi tapi keterujaan dah membuak-buak.. Seriously, sangat tak sabar nak berjimba-jimba with my team.. So anyone else yang suka melancong, lets come and join us TODAY!! I will show you how to get this FREE ticket to O S A K A . . ! :)



Fiza Mahazir
+60124219244


Monday, 17 August 2015

Pakej promosi Bio Seleza 2015!

Assalamualaikum. 

Saya tahu kat sini ramai yang dah pon beralih dari memakai tuala wanita biasa kepada pad sanitari berkualiti BIO SELEZA kan? Alhamdulillah, terbaik! Anda memang bertul-betul sayangkan rahim anda.

Kalau ada di antara sahabat handai atau saudara mara anda yang masih belum bertukar kepada non-recycle pads, sarankan kepada mereka dengan segera. YOU MIGHT SAVE A LIFE!

Ok, kat sini jat nak inform kat anda semua tentang promosi terkini tuala wanita BIO SELEZA ye :-

Cuma beli 6 kotak Bio Seleza Series ( boleh pilih nak yang jenis mana ) dan dapat 1 kotak lagi (mixed set) secara PERCUMA!

Bukan tu je, dapat lagi satu hadiah PERCUMA dari kami iaitu Cozuma Festivo Eyes & Cheeks Palette. Haa best kan? Anda boleh jimat sehingga RM191!!


Pakej ini juga amat sesuai bagi sesiapa yang berminat untuk memulakan perniagaan online atau nak buat bisnes secara part-time. Kalau tak berminat berniaga pon takpe, beli dulu untuk dapatkan penjimatan. Senang beli banyak-banyak, sekali harung je. Lagipon setiap bulan memang kita guna kan? Nanti kalau tiba-tiba emergency nak pakai, tak perlu tercari-cari. 

Ok, apa tunggu lagi? Kalau nak order atau ada sebarang pertanyaan tentang promo ni, boleh terus whatsapp ke +60124219244 ye.




Friday, 14 August 2015

Testimoni Tamar Cocoa : PART 2

Assalamualaikum & hai.

Anda dah try Tamar Cocoa? Bagaimana rasanya? Dan apa khasiatnya?


Ketahui Rahsia TAMAR COCOA :-












Baru buka kotak, BERDERET order MASUK !!!! Permintaan TAMAR COCOA semakin meningkat dari hari ke hari, semakin ramai yang bertindak bijak beralih ke produk MUSLIM... Paling best sekali produk SUNNAH... KURMA seperti yang kita tahu banyak khasiatnya... Malah bepuluh-puluh testimoni telah kami terima..



Jom ramai-ramai kita tempah sekarang!! Permintaan melambung sehingga 200%.. Anda juga di alu-alukan menjadi ahli/agent Tamar Cocoa di kawasan setempat anda.. Anda buat, anda dapat... 


Contact saya di talian : 012.4219244 (Fiza)