Monday, 2 November 2015

PREMIUM BEAUTIFUL BANTU PESAKIT KANSER

Assalamualaikum.

"Mencegah itu lebih baik dari mengubati."

Kita selalu ja dengar ayat ni tapi tak semua yang ambil peduli sehinggalah dah kena baru beringat dan berubat. Manusia begitulah sikapnya.

Jadi wanita itu istimewa. Setiap segala yang ada di tubuhnya adalah ciptaan Allah yang terindah untuk kita jaga dan peliharanya. Dan setiap sakit dan sembuhnya itu juga dari Dia....dan segala yang Allah takdirkan itu adalah yang terbaik. 

Seorang sahabat share pengalaman di mana ibunya ke rahmatullah setelah bertarung melawan penyakit kanser yang lama di rahsiakan. Takkan nak marah?? Ingat sihat sebelum sakit. Syukur Allah beri peringatan supaya berwaspada. Tahun 2010 sahabat di beri tanda-tanda awal dengan kehadiran lump. Nak tak nak kena juga buang. Sejak dari hari itu, apa saja makanan dan nasihat yang baik untuk mencegah kanser, memang dia pandang serius.

Premium Beautiful adalah satu-satunya pakaian dalam yang membantu masalah sahabat kesan daripada parut pembedahaan lump. Parut yang dahulunya hodoh dan membesar semakin elok rupanya. Parut yang kerap kali gatal bila berpeluh dapat juga di selamatkan.

Untuk agent PB macam Jat nampak macam cliche kan. But you have to read this.

...........................

Entry kali ini Jat nak share dengan anda kisah benar seorang bekas pesakit kanser payudara yang mengakui Premium Beautiful telah mengubah segalanya.

For info, Kak Soraya ni ialah seorang bekas pensyarah. Jom kita baca apa yang dikongsikan oleh Kak Soraya, bekas pesakit kanser payudara dan bagaimana Premium Beautiful membantunya.

Jat terkedu dan sangat kagum bila membaca kisahnya. So Jat berharap sangat kisah Kak Soraya ni dapat membantu pesakit kanser yang lain di luar sana.


" Coming from the other side, I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2 yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib etc etc etc. Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?

To be honest, I know my health has been enhanced through the PB. I started using the PB 1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.

Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak mcm dulu. The scar used t be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.

Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing C and a fact that many do not know.

Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this! InsyaAllah.

So kalau ada sesiapa yg tak nk pakai PB sebab dia takut panas ke tak selesa ke, K Soraya selalu share this point. Esp now we live sleep drive semua nak aircon..memudaratkan sebenarnya.

So ini antara testimony yg saya share, but I always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:
1. Lifestyle changes -food, juicing, exercise, rest
2. Mindset changes - prayers, faith n positive thinking
3. Regular checkups & listening to your body - check all warts n bumps you may find
4. Alternative treatments -e.g acupuncture, breast massage, heat treatment.

My cancer stage 2A but aggressive tumor masa diagnosed. My Onclogist said masa tu high chance for it to come back to the brain within 2 years.

SubhanAllah, semua perancangan Allah. Kita usaha n doa sebanyak mungkin. I have complete faith in Allah's mercy."

Apa yg K Soraya nk share kalau kita nak sihat, deep faith, positivity n try Everything that you feel helps you. ( PB Bvsm garlic Garam buloh) All these I guna.Yakin Sihat. InsyaAllah."




xoxo,
Fiza Mahazir,
+6012 4219244


No comments:

Post a Comment