Monday, 25 January 2016

byBulan.co

Assalamualaikum.

Syukur syukur syukur Alhamdulillah..

Akhirnya, impian nak ada branding nama bisnes sendiri termakbul :)

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan. Before ni, nama 'oh bulan station', then tukar pulak 'bypjat_'.. Ntah kenapa rasa macam tak sesuai. Tukar lagi sampai terjumpa nama 'byBulan.co' (janji ni yg paling last)




Berwajah baru dan rasa lebih confident.. hehe! So jom la ramai-ramai follow ig kita tau.. Baru rasa semangat nak update hari2.. hehe! 

Instagram ni, kita ada jual shawl chiffon. Material chiffon gred AAA.. Serius best, selesa dan harga sangat lah murah. Sampaikan ada customer cakap, eh shawl awak ni macam harga rm20 tapi sy beli baru RM12.. Dah la labuh dan boleh buat pelbagai fesyen.. 

Jom tengok warna-warna yang menarik. 






xoxo,
Fiza Mahazir
+6012 4219244

Business Training TDC Utara

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, permulaan 2016 yang baik. Sabtu lepas, Jat di berikan tugas untuk kendalikan kelas percuma kepada kepada usahawan-usahawan TDC (The Diamond Circle) di Utara. So, tempat @ kelas dah di sediakan iaitu di stokis Bertam (under CDM Kak Ros). Kelas sangat selesa, mudah untuk belajar. Terima kasih kak ros bagi peluang untuk kami sama-sama menuntut ilmu di situ.

Nowadays, ramai yang sudah pun mulakan perniagaan online. Katanya untuk menyahut cabaran 2 kerja. Di samping itu, untuk menambahkan pendapatan sampingan @ duit poket tambahan. Dalam Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) ni nak berniaga sangat mudah. Produk semua bagus dan high demand. Pantang promot, sales masuk. Kadang terpaksa booking produk untuk berebut buat stok. Cuma ada caranya mesti kena betul. Strategi marketing, ilmu produk, ilmu promosi, ilmu berniaga di social media kena betul, dll.. Barulah makin senang nak berbisnes. Dan lagi seronok bila buat bisnes secara berkumpulan. Yang susah pon menjadi mudah.

Firstly, Jat nak ucapkan pada founder TDC, iaitu CDM Shaliza Aziz yang banyak membantu kitorang dalam team. Yang sanggup turun padang sama-sama untuk jayakan kelas, yang datang berikan semangat, motivasi serta strategi baru. Biasalah dalam bisnes, bila dah lama tak dapat ilmu baru, rasa semakin lemau. Sebab tu kena cepat-cepat cari guru :) 

Terima kasih juga pada rakan seperjuangan yang sama-sama memeriahkan majlis dan menjayakan sama-sama dari awal hingga akhir, iaitu SSM Wanie Ameen selaku emcee majlis, DSM Siti Norizam selaku speaker pertama, DSM Eida Idris dan utk diri sendiri DSM Norhafizah. 



For those yang tercari-cari peluang bisnes, atau extra income, di alu-alukan. Bersama SHOm sangatlah long term. Dan baru-baru ni CDM Ija juga ada share dengan kami semua, yang sales Sahajidah Hai-O mencecah 22 juta pada tahun lepas. Sebahagian dari keuntungan itu (50%) di bayar kepada semua usahawan-usahawan haio yang majoriti 98% adalah melayu. Sahajidah Hai-O juga ada membuat biasiswa kepada anak-anak usahawan yang cemerlang. Bayangkan lah, betapa besarnya peluang yang kita ada. Dan ada banyak lagi berita baik yang kami terima. 

Memang tersangatlah untung bila buat bisnes bersama Sahajidah Hai-O. Terima kasih kerana membuka peluang kepada kami. Alhamdulillah, Jat pon dah 4 tahun menceburi bisnes bersama dengan Sahajidah Hai-O. 

Biarpun kita bermula dengan modal yang kecil, tapi one day apa yang kita usahakan itu membuahkan hasil. Kita tanam, kita semai, kita baja, kita jaga dengan baik, sampai masa kita akan dapat hasilnya. Bagi Jat, bisnes ni biarlah ibarat kita tanam buah durian. Walaupon sukar, biarpun lama tapi akan membuahkan hasil yang berpanjangan. InsyaAllah, dengan izin Allah Ta'ala.




My OOTD.. Thanks Premium Beautiful..


Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh whatsapp Jat 012-4219244. InsyaAllah, Jat akan terangkan lebih details supaya nampak jelas. Tak perlu risau, dalam TDC kami tak ada amalkan paksaan :) Semoga tahun 2016 ni, tahun yang lebih baik. Amin



xoxo,
Fiza Mahazir
+6012 4219244

Friday, 15 January 2016

Welcoming 2016

Assalamualaikum..

Allahu. Kejapnya masa berlalu. Dah masuk tahun 2016.

Terlambat nak ucap kat semua selamat tahun baru.

Pejam celik pejam celik dah umur 28 tahun.. Wuaaa.. Tua pada usia je kot..hahaha!

Tahun 2015 penuh warna warni, onak duri, liku kehidupan kadang naik kadang turun,
Banyak dugaan & ujian dari Allah namun Alhamdulillah, ku bersyukur atas setiap nikmat..

Benda paling besar dalam sepanjang perjalanan 2015 rasanya bila tertubuhnya @byBulan.co  :)

Tunggu next entry kita share kenapa adanya byBulan.co tu..



xoxo,
Fiza Mahazir
+6012 4219244