Monday, 25 January 2016

Business Training TDC Utara

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, permulaan 2016 yang baik. Sabtu lepas, Jat di berikan tugas untuk kendalikan kelas percuma kepada kepada usahawan-usahawan TDC (The Diamond Circle) di Utara. So, tempat @ kelas dah di sediakan iaitu di stokis Bertam (under CDM Kak Ros). Kelas sangat selesa, mudah untuk belajar. Terima kasih kak ros bagi peluang untuk kami sama-sama menuntut ilmu di situ.

Nowadays, ramai yang sudah pun mulakan perniagaan online. Katanya untuk menyahut cabaran 2 kerja. Di samping itu, untuk menambahkan pendapatan sampingan @ duit poket tambahan. Dalam Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) ni nak berniaga sangat mudah. Produk semua bagus dan high demand. Pantang promot, sales masuk. Kadang terpaksa booking produk untuk berebut buat stok. Cuma ada caranya mesti kena betul. Strategi marketing, ilmu produk, ilmu promosi, ilmu berniaga di social media kena betul, dll.. Barulah makin senang nak berbisnes. Dan lagi seronok bila buat bisnes secara berkumpulan. Yang susah pon menjadi mudah.

Firstly, Jat nak ucapkan pada founder TDC, iaitu CDM Shaliza Aziz yang banyak membantu kitorang dalam team. Yang sanggup turun padang sama-sama untuk jayakan kelas, yang datang berikan semangat, motivasi serta strategi baru. Biasalah dalam bisnes, bila dah lama tak dapat ilmu baru, rasa semakin lemau. Sebab tu kena cepat-cepat cari guru :) 

Terima kasih juga pada rakan seperjuangan yang sama-sama memeriahkan majlis dan menjayakan sama-sama dari awal hingga akhir, iaitu SSM Wanie Ameen selaku emcee majlis, DSM Siti Norizam selaku speaker pertama, DSM Eida Idris dan utk diri sendiri DSM Norhafizah. 



For those yang tercari-cari peluang bisnes, atau extra income, di alu-alukan. Bersama SHOm sangatlah long term. Dan baru-baru ni CDM Ija juga ada share dengan kami semua, yang sales Sahajidah Hai-O mencecah 22 juta pada tahun lepas. Sebahagian dari keuntungan itu (50%) di bayar kepada semua usahawan-usahawan haio yang majoriti 98% adalah melayu. Sahajidah Hai-O juga ada membuat biasiswa kepada anak-anak usahawan yang cemerlang. Bayangkan lah, betapa besarnya peluang yang kita ada. Dan ada banyak lagi berita baik yang kami terima. 

Memang tersangatlah untung bila buat bisnes bersama Sahajidah Hai-O. Terima kasih kerana membuka peluang kepada kami. Alhamdulillah, Jat pon dah 4 tahun menceburi bisnes bersama dengan Sahajidah Hai-O. 

Biarpun kita bermula dengan modal yang kecil, tapi one day apa yang kita usahakan itu membuahkan hasil. Kita tanam, kita semai, kita baja, kita jaga dengan baik, sampai masa kita akan dapat hasilnya. Bagi Jat, bisnes ni biarlah ibarat kita tanam buah durian. Walaupon sukar, biarpun lama tapi akan membuahkan hasil yang berpanjangan. InsyaAllah, dengan izin Allah Ta'ala.




My OOTD.. Thanks Premium Beautiful..


Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh whatsapp Jat 012-4219244. InsyaAllah, Jat akan terangkan lebih details supaya nampak jelas. Tak perlu risau, dalam TDC kami tak ada amalkan paksaan :) Semoga tahun 2016 ni, tahun yang lebih baik. Amin



xoxo,
Fiza Mahazir
+6012 4219244

No comments:

Post a Comment