Monday, 27 February 2012

Jangan Risau Apa Orang Kata.. :)



Janganlah risau dengan apa yang orang kata...

Sebenarnya kita tak perlu nak merasa sebegitu yang menyebabkan diri kita sangat risau bagaimana orang lain memandang kita tetapi kita harus memberi fokus bagaimana kita melihat dan menilai diri kita sendiri...
Kalau kita benar-benar meyakini bahawa apa yang kita buat adalah berdasarkan prinsip yang betul, maka kita kena bertegas dengannya...

Sahabatku,

Teruskanlah perjuangan di mana jua anda berada dan sibukkanlah dirimu dengan amalan yang bermanfaat.. :)

Sunday, 26 February 2012

Expo Motherhood 2012 | 24 - 26 February 2012 di KLCC Convention Centre


Hi uols..Jom reramai kita memeriahkan Expo Motherhood 2012 pada 24-26 February 2012 yang bertempat di KLCC Convention Centre. Temui kami di Booth 062A Hall 4.

Free Consultation and demonstration for Premium Beautiful..So, jangan lepaskan peluang ini !!!

Great deals for 3 days only..

Dengan setiap permbelian Premium Beautiful layak mendapat voucher tunai from www.bajuibu.com and www.bajunursing.com Free gift menanti anda..Temui team kami di sana ye !!!


Jangan lepaskan peluang ni !!!

Thursday, 23 February 2012

Tak Kenal Maka Tak Cinta !


" Alang-alang menyeluk pekasam, MESTI sampai ke pangkal lengan.. ! "

Sebenarnya bukan nak mengubah peribahasa, tapi nak jelaskan maksud yang sebenar peribahasa ini..ye la, zaman sekarang ni kan maksud 'biar' tu boleh jadi juga 'tak hirau/tak endah/tak kisah...betul tak....??'

So kalau gantikan asal 'biar' tu, maskud peribahasa tu dah jadi lain...alang-alang menyeluk pekasam, 'tak kisah' sampai ke pangkal lengan..meaning tak bersungguh2 la tu kan...
so renung-renungkan lah ye !

Orait, actually my points nak bgtau uols..dalam bisnes ni kita kena la buat bersungguh-sungguh kalau nak berjaya..i always remember the moment when i decided to join this business..recall balik apa matlamat dalam biz nih..becoz, once dah start, it's no turning back..i must always move forward to reach my dream.. why?? becoz this is my business..nobody forces me to join this business..of course the leader always guide,  but it's depend on us to achieve what we want... :)

along my journey in Premium Beautiful business, banyak dugaan yang melanda.. ada yang suka bila kita buat bisnes nih...tapi ada jugak segelintir yang bersikap seperti mahu menjatuhkan semangat kita...but for me, macamana pon manusia tu ada niat nak menjatuhkan saya, selagi tu semangat saya makin kuat... sbb saya tahu niat saya, saya tahu di mana kedudukan saya...so TQ la kepada sesiapa yang berniat mcam tu...dan tak lupa jugak ribuan terima kasih pada mereka-mereka yang sentiasa bagi sokongan kat saya...yang sentiasa mendoakan kebahagiaan saya.. :)

so moral of the story, anything can happen somewhere along the line, small or big enough to hammer your business down to earth..but u must not give up.. just do it !! only the strong ones will survive..don't forget to pray, and tawakkal..I'syallah berjaya !!! >.<


Monday, 20 February 2012

Promotion untuk FEBRUARI - APRIL 2012 !!


HARGA RUNTUH !!!! RM158 -----> RM140 sekotak FREE shaker dengan pembelian 3 kotak Lacto-lite..

Sangat mudah, hanya sekali sehari.. Digalakkan minum sebelum tidur.. Jangan bancuh dengan air panas ye.. Cukup dengan air suhu bilik.. Ia sangat mudah untuk dibawa kemana-mana sebab ia di bungkus dengan paket kecil.. Yang penting bagus untuk kesihatan.. Kita ni semua benda nak makan kan..so kalau detox or buang yang tak patut dalam usus & badan kita, akan mudah GEMUK, LETIH, LAPAR dan yang paling takut ialah mengundang pelbagai penyakit..


so korang nak invest SEDIKIT sekarang untuk kesihatan 

ATAU 

nak tanggung bil perubatan yang MAHAL di kemudian hari??

Jawapan semua di tangan anda.. Anda yang tentukan...


Tak percaya?? Contact Jat hari ini juga untuk free Lacto-Lite !!
Drink it ! Feel it ! Share it !

FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265

Sunday, 19 February 2012

Keputihan dalam kehidupan wanita :)

Masalah keputihan memang tidak dapat lari dalam kehidupan seorang wanita..
Samada ia masalah kecil ataupun masalah besar...Ini akan menyebabkan seseorang wanita itu akan rasa tidak selesa.. Disini saya nak share 1 cerita dari seorang rakan kongsi bisnes...

Last week masa kelas product, yang share pasal Premium Beautiful ialah seorang lelaki a.k.a suami orang.. Memang sangat menakjubkan ilmu yang dia share tu hingga membuatkan aku terbuka hati nak share pasal keputihan di dalam hidup wanita..

Adakah sebelum ini anda pernah mengalami perkara seperti berikut?

* terpaksa memakai 'pantyliner' setiap hari?
* selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
* kegatalan pada kemaluan?
* ketidakselesaan apabila 'bersama' suami?

Jika JAWAPAN anda kepada soalan di atas ialah "YA"...maka pasti ada kerunsingan dan keresahan terhadap perkara tersebut kan..

Ramai wanita termasuklah saya menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya... Tetapi, keputihan adalah lebih jauh dari itu... Jika rawatan kulat ini tidak di rawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk.. Kulat ini mampu merebak ke seluruh tubuh dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam tubuh badan anda..

Jika berlaku kerosakkan begini maka risiko untuk seseorang yang dijangkiti keputihan untuk hamil adalah SANGAT TIPIS sekali.. Antara langkah bijak yang perlu di ambil dengan segera adalah dengan menghalang jangkitan dari dijangkiti.. Dan jika kita sudah dijangkiti keputihan, kita perlu merawatnya dengan kadar segera..


Dengan pemakaian Premium Beautiful it really HELPS ! Seriously, sesiapa yang mengalami masalah keputihan  or trying to conceive baby, I would 100% recommend Premium Beautiful !! Girdle PB ada jaring-jaring lubang udara yang function dia untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga prevent from bacteria growth, fungus dan bau.. It's very comfortable and stay 'fresh' everyday !! Reduce white discharge and lepas tu akan hilang terus.. I'syallah~~


So jom kita bertindak hari ini juga demi masa depan yang lebih terjamin..
Cal jat & book for your appointment today !!

FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265

Wednesday, 15 February 2012

Go Go Guangzhou... aummmmm~~

Assalammualaikum dan selamat petang..
yuhuuu~~mood untuk melancong semakin hari semakin membara...semangat berkobar2....
Pakej untuk ke Guangzhou bermula dari 1 Februari sehingga 30 April...Masih sempat if korang nak qualify ke Pakej Percuma ke GUANZHOU..
Jom sapa nak teman atau nak ikut saya pergi sana...kita sama2 pergi melancong sambil generate income gemuk2 4 5 angka...



teruja tak?teruja tak? uols tggu apa lagi..cepat set kan appointment macamana nak qualify ke GUANGZHOU.. Jangan lepaskan peluang yang ada di depan mata.. Bercuti bersama-sama bisnes partner dan jugak melancong dengan layanan 5 bintang tanpa usik duit gaji pon... ^_^
Semuanya hanya dengan INCOME dan BONUS from bisnes nih...



Buat betul-betul, betul-betul buat...Sharing is Caring..
Hurry up ! boleh contact saya 013-4116265 ( fiza/jat ) @ feeza_funky@yahoo.com

Wednesday, 8 February 2012

Bussiness in Happiness !

Assalammualaikum...
saya nak share dgn uols semua...
Alhamdulillah, sepanjang tempoh saya join this group (PB), rasanya dalam 2 bulan mcmtu la...
saya rasa mcm hepy...sebab dapat ilmu yg sgt bnyk...just follow leader..
simple right?
so apa yg uols nak tggu lagi...ilmu dah ade..just take it je...
sangat senang like a ABC...
memang kita yang merancang tapi ALLAH yang tentukan...kita kena tahu bahawa ALLAH tak pernah melarang umatnya untuk mencari rezeki tetapi biarlah yang halal dan tahu batasnya...
kenapa orang cina kebanyakkan berniaga?? sebab mereka tahu, dengan berniaga kita boleh dapat untung banyak...tapi kenapa orang melayu tak mahu ikut? sebab orang melayu kebanyakkan takut nak menanggung risiko...it is normal in business...hidup ini ibarat roda..kadang2 di atas kdg2 di bawah..
bangun jatuhnya seseorang adalah atas kehendak dirinya sendiri...sampai bila nak makan gaji je kan...
komitmen semakin tinggi tapi kita?
pernah tak kita kaji diri kita sendiri...dimana tahap kedudukan kita...cukup ke gaji kita selama ni?cukup ke nak balas jasa parents kita, cukup ke untuk adik2 kita, cukup ke untuk keperluan harian kita?
kadang2 pancit jugak kan sebelum hujung bulan..
tapi sekarang tak perlu risau sebab every 10hb bonus masukkkk.... ^^

Dari sini lah saya dapat belajar apa itu usaha, keberanian, semangat, teamwork, bantu-membantu...
best kan...so kawan2..apa tunggu lagi..sapa2 yang nak cari duit lebih, nak bantu parents, nak bantu family, nak bantu suami, nak bantu untuk mengubah kehidupan sendiri, ni lah rahsianya...
saya boleh share tips mcmana...orang lain tak mampu untuk mengubah nasib hidup kita, melainkan empunya diri...Renung2kan dan selamat beramal... ^^





nunyte all...any info please contact me...
"SHARING IS CARING"

Berkelah di Sedim !

Assalamualaikum...
hai..lamanya x hupdate blog kan...
amek bersarang2 dah blog ni ha..
fuhhh fuhhhh....
haa...comey dah blog nih....abes semua sawang2 yang x bertauliah..

btw, aku nak kongsi dgn hampa, suasana n perasaan berkelah di Sedim...taw tak Sedim kat mana?
sapa tahu angkat tangan..mana?mana?x nampak pon..hehe !
Sedim terletak di kawasan Kulim, Kedah..
tempat reakreasi ni sgt cantik...
air sejuk je...
even aku baru 1st time sampai sini ( dalam hati takut2..huhu ), rasa tenang je..
asal weekend je confirm full..ada yang datang BBQ, bawa family lepak2, ada yg dtg buat aktiviti dgn cikgu2...

so baru2 ni aku n the geng, berpakat la nak buat BBQ kat Sedim..
so apa yang di rancang, menjadi la...
jom follow gambor di bawah... ^^



bye bye ^^